Ekonomi Çengelköy’de ruhsat aldı 86 villayı satışa çıkardı

Çengelköy’de ruhsat aldı 86 villayı satışa çıkardı

10.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Selimoğlu ve Demirland İnşaat’ın Çengelköy’de Dosso Dossi’ye ait arsada inşaatına başladığı Çengelköy Park Evleri satışa çıktı. 86 villa ve 73 rezidanstan oluşan proje 24 ayda tamamlanacak

Çengelköy’de ruhsat aldı 86 villayı satışa çıkardı

Selimoğlu ve Demirland İnşaat’ın birlikte hayata geçirdiği Çengelköy Park Evleri satışa çıktı. Tekstil sektörünün önemli firmalardan biri olan Dosso Dossi’nin arsasının üzerinde yüzde 50 kat karşılığıyla inşa edilen projenin ruhsatını aldıktan sonra resmi satışlara başladıklarını ifade eden Demirland İnşaat Genel Müdürü Burak Öztürk, projenin arsasının çok değerli olduğunu belirterek, hem anayola cephesi olan hem de Boğaz’ı gören arsada çok nitelikli bir proje yaptıklarını söyledi.
Burak Öztürk, arazinin büyüklüğü ve bulunduğu bölge itibariyle farklı bir proje yapma şansını yakaladıklarını anlatarak, “Burada mahalle kültürünü yaşatalım dedik ve villaları buna göre tasarladık. Tüm villa cephelerini farklı kurguladık. Villa içlerinde ise asansör ve her odaya banyo yaptık” dedi.

600 m2’lik villa
Burak Öztürk, İstanbul Boğazı’na hakim noktada geleneksel ve modern Türk mimarisine uygun olarak 65 bin metrekare alan üzerine kurulan Çengelköy Park Evleri’nin 86 villa, 73 rezidans, sosyal alanlar ve 3.400 metrekarelik çarşıdan oluştuğunu söyledi. Projede Emirgan, Hisar, Pera, Kandilli, Kuzguncuk, Aşiyan ve Kanlıca olarak isimlendirilen 7 değişik tipte villa bulunduğunu dile getiren Öztürk, “Villalar 400 ile 600 metrekare arasında 4+1, 5+1 ve 6+1 olarak tasarlandı. Bunların farklı büyüklükte bahçeleri de mevcut. Fiyatlar ise 1.5 milyon dolar ile 3 milyon dolar arasında değişiyor. Bu kalitedeki ve manzaralı villaları bu fiyatlara bulmak çok zor” dedi.
Projedeki rezidans bloğunda ise 1+1 ile 5+1 arasında 60 ile 230 metrekarelik dairelerin bulunduğunu anlatan Öztürk, rezidansları ise metrekaresi 3 bin liradan sattıklarını söyledi. Öztürk, projede ön talep topladıklarını ve özellikle rezidansların yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Araplar talip oldu
Selimoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, projeye Körfez’den yatırımcıların talip olduğunu belirterek, “Toplu olarak alım yapmak istediler ama fiyatta anlaşamadık” dedi. Aydoğan Selimoğlu, Çengelköy Park Evleri’ni, 2 yıl içinde tamamlamayı planladıklarını ifade ederek, buranın hemen yakınındaki 20 dönümlük bir arsayı kat karşılığı aldıklarını açıkladı. Selimoğlu, bu alandaki diğer hak sahipleriyle anlaşmaları durumunda 46 dönümde proje yapacaklarını vurgulayarak, “Bu alan çarpık ve depreme dayanıksız yapılardan oluşuyor. Burada kentsel dönüşüm projesi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

MANZARA KESİLMİYOR
Projenin tasarımcısı olan Efekta Mimarlık’tan Yüksek Mimar Kayhan Çakanel, bölgede bugüne kadar yapılmayan bir proje ortaya koymak istediklerini anlatarak, şunları söyledi:
“Projenin ön hazırlığını çok uzun tuttuk. Birbirinden farklı evler tasarlayarak sokak dokusunu kurguladık. Her evin kendine özgü mimarisi var ve burada da İstanbul’un farklı semtlerinden esinlendik. Villalar birbirinin manzarasını kesmeyecek şekilde yerleştirilirken, 7 farklı büyüklükte 86 değişik villa tasarladık.”

Haberin Devamı

Akıllı evler tasarladı
Villa yaşamının getirdiği sıkıcı ve tekil yaşamın Çengelköypark’ta olmayacağını söyleyen Öztürk, villaların mimarisi olduğu kadar içinde kullanılan malzemelerin doğallığı, yeni teknolojiye göre inşa edilmesi ve malzeme kalitesi ile dikkat çektiğini belirtti.
Her villanın içinde asansörler bulunurken, tüm villalar son teknoloji otomasyon ve akıllı ev sistemlerine göre projelendirildi. Projede yeşil alanların dışında her evin 250 ila 480 metrekare arsası bulunurken, arsadaki bahçe kullanımı da bina sahibine veriliyor.
Villalar ve rezidans için özel sosyal imkanların bulunduğu projede açık ve kapalı spor alanları, kapalı havuzları, fitness salonları ve SPA merkezleri yer alıyor.

Şişecam denize sıfır arsasına teklif bekliyor
Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Beykoz İncirköy’deki arsalarını satışa çıkardı. İstanbul Boğazı kıyısında bulunan arsaların üzerinde, Şişecam tarafından üretim tesisi olarak kullanılan eski Paşabahçe Fabrikası da bulunuyor. İhale yoluyla satışa çıkarılan arsaların bazıları denize sıfır konumlanıyor. Tamamıyla turizm imarlı arsanın özellikle turizm yatırımcıları tarafından ilgi görmesi bekleniyor.
Arsanın satışıyla ilgili işlemlerin tümü DTZ Demir&Soyuer gayrimenkul danışmanlık şirketi tarafından yürütülecek. Toplam 117 bin 18 metrekareden oluşan arsanın emsal inşaat alanı ise 35 bin 943 olarak belirlendi.

31 Ocak son tarih
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Gayrimenkuller, bir bütün olarak, Şartname kapsamında kapalı zarfla teklif alma ve açık artırma usulü pazarlık yolu ile satılacak” diye belirtildi. Şartname ve gayrimenkullere ilişkin tanıtım dosyası mülk sahibinin ilgili banka hesabına yapılacak 3 bin 500 TL ödeme karşılığı DTZ Pamir&Soyuer firmasından temin edilebilecek.
İlgililerin 31 Ocak 2014 tarihine kadar tekliflerini iletmeleri bekleniyor.

Haberin Devamı

31 Ocak’a kadar eski fiyatlar geçerli olacak
Başakşehir’de hayata geçirilen Bulvar İstanbul’dan daire almak isteyenlere 31 Ocak tarihine kadar cazip fırsatlar sunuluyor. 31 Ocak tarihinden sonra zamlanacak olan proje, iki etap 15 bloktan oluşuyor. 1555 dairenin yer aldığı projenin 2016 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmesi hedefleniyor.
1+1’den 5+1’e kadar farklı daire tiplerinin bulunduğu projeden daire sahibi olmak isteyenlere, yüzde 25’lik ödemenin ardından kalan miktarı banka kredisiyle ödeme imkânı da sunuluyor.
Projenin lansmanından sonra yoğun ilgi gören Bulvar İstanbul, önümüzdeki günlerde inşasına başlanacak olan 2600 yatak kapasiteli 11 ihtisas hastanesinin bulunduğu Sağlık Kent projesinin yanında yer alıyor. Ayrıca yapımı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolu, metro ve Atatürk Olimpiyat Stadı ile aynı lokasyonda yer alan proje, TEM Otoyolu’na yakınlığı ile de dikkat çekiyor.

Özel sinema salonu...
Bulvar İstanbul projesi, göletlerin, şelalelerin, kamelyaların, lavanta ve gül bahçeleri ile dikkat çekiyor.
Kültür merkezinde bulunacak özel sinema salonunda rezervasyon yaptırarak ailece veya komşularla film izleme imkânından kütüphaneye, kalabalık misafirlerin ağırlanabileceği veya davetlerin organize edilebileceği salon – lounge alanlarına kadar pek çok ince detay düşünülüyor. Projenin en dikkat çekici detayları arasında özellikle çocuk eğitim ve oyun odaları, spor tesisleri ve sıcak su havuzlarının da yer alması bulunuyor.

Haberin Devamı

Dünya devi Türkiye’yi merkez üssü yapıyor
Dünyanın en büyük alüminyum kompozit panel üreticisi Alubond USA, Avrupa, Rusya ve Türkî Cumhuriyetler pazarına yönelik üretiminin merkez üssünü Türkiye’de kuruyor. Alubond USA, Çorlu’da kurulmakta olan tesisleriyle Türkiye’de A2 sınıfı yanmaz kompozit panelin üretimine başlayacak. Alubond USA ve Aldom AŞ ortaklığıyla gerçekleştirilen yatırımla Türkiye, A2 alüminyum yanmaz kompozit panelin üretildiği dünyanın 3. lokasyonu olacak.
Yılda 12 milyon m2’lik üretim kapasitesine sahip olacak tesislerin kurulumu için 100 milyon dolarlık bir başlangıç yatırımı planlandı. Entegre birimler ve ilave tesislerle 100 bin m2 arazi üzerine kurulacak tesisler, bölgede 500 kişilik bir istihdam yaratacak.
Alubond Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Boynudelik, alüminyum ve inşaat sektöründe 30 yıla yakın bir süredir faaliyet gösterdiğini, yaklaşık 4 yıl önce de Mulk Holding ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Alubond Turkiye’nin kuruluş kararını alarak yatırıma başladıklarını anlattı.
Alubond USA ve Aldom AŞ ortaklığıyla oluşturulan Alubond Türkiye olarak üretim tesislerinin kurulumunda artık sona yaklaştıklarını ifade eden Boynudelik, “Alubond USA, dış cephelerde kullanılan kompozit panel sektöründe dünyanın 8 lokasyonunda üretim yapan, 25 milyon metrekarelik üretim kapasitesiyle dünyanın en büyük üreticisidir” diye konuştu.

Üretime başlıyor
Çorlu’da mart sonunda üretime başlamayı planladıklarını açıklayan Boynudelik, ilk 3 yıl içerisinde ihracatla birlikte yaklaşık 500 milyon dolarlık bir ciro hedeflediklerini dile getirerek, Türkiye’nin ilk 500 sanayicisi arasına girmeyi amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ağaoğlu anketine katıldı yeni otomobili kazandı
Ağaoğlu 46.871 kişinin katılımıyla düzenlediği anket sonucunda son model bir Ford Fiesta marka otomobil kazandırdı. 21 Ekim 2013-19 Aralık 2013 tarihleri arasında internet üzerinden düzenlenen anket sonucunda otomobil kazanan Prof. Dr. Türkan Olcay, otomobilini Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlu’ndan teslim aldı.
Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı anket sonucunda bir bilim insanına bu ödülü kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Düzenlediğimiz anket sonucunda büyük bir ilgiyle karşılaştık. Bu sayede konut talep eden tüketicilerin beklentilerini kapsamlı bir şekilde tespit etmiş olduk. Şu an bu beklentiye uygun bir kampanya daha hazırlıyoruz. Çok yakında sunacağımız bu kampanyamızda yeni bir satış rekoruna daha imza atmış olacağız.”

İngiltere’de konutların fiyatları % 7.5 yükseldi
İngiltere’nin önde gelen bankacılık gruplarından Lloyds’un iştiraki Halifax mortgage kredi kuruluşu, 2013 yılında İngiltere’de emlak fiyatlarının yüzde 7.5 oranında artış kaydettiğini açıkladı.
Açıklamada, 2013 yılının son üç ayında ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla artışın yüzde 1.9 olduğu ifade edildi.
Halifax ekonomisti Martin Ellis, konuya ilişkin olarak, “Ekonomik iyileşmenin sağlanmaya başladığı görülüyor. Bunun yanında işsizlik azalıyor ve tüketici güveni de önümüzdeki aylarda artmaya devam edecektir. Bu 2014 yılı içerisinde daha fazla insanın ev satın almayı düşünmesi olasılığını artırıyor. Bu durum emlak talebini destekleyecektir” dedi.

Kayaşehir’de dükkân satışları devam ediyor
Yatırım değeri 150 milyon lira olan Giriş Kayaşehir projesi Uydu Kent projesinin hemen girişinde ana cadde üzerinde konumlanıyor. Son 2 dükkân satışının devam ettiği projede teslimler 2014 yılının Ekim ayında gerçekleştirilecek. 30 ile 896 metrekare arası değişen ticari birimlerin bulunduğu Giriş Kayaşehir’de fiyatlar üzerinden yüzde 3 indirim uygulanıyor.
Makro İnşaat ve Akyapı ortaklığında inşa edilen Giriş Kayaşehir, ödeme planı kapsamında yüzde 50 peşinat veriliyor. Kalan miktarın yüzde 25’i Nisan 2014, diğer yüzde 25’i ise Ekim 2014 tarihlerinde kapatılıyor.

Arkadaşına ev aldıran 1 yıl aidat ödemeyecek
Eroğlu Gayrimenkul, İstanbul Lounge projesinde arkadaşlara özel bir kampanya düzenliyor. İstanbul Lounge’da ev sahibi olanlar, arkadaşının da ev alması halinde 1 yıl aidat ödemeyecek. Projeden tavsiye üzerine ev alanlar ise % 4 indirimle ev sahibi olacak.
Kampanya Şubat sonuna kadar geçerli olacak.
1+1’den 4+1’e kadar farklı seçeneklerine sahip olan projede konut satışları devam ediyor. Küçükçekmece’nin tatil köyü olarak nitelendirilen İstanbul Lounge ve İstanbul Lounge 2 projeleri, bölgenin en büyük havuzuna ve sosyal tesisine sahip bulunuyor.