Ekonomi ‘Cep’te 4G’yi bekliyor akıllı saatini getiriyor

‘Cep’te 4G’yi bekliyor akıllı saatini getiriyor

19.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vodafone Türkiye, Smart 6 ürün ailesiyle üç yeni cihazını Türkiye piyasasına sunuyor. 4G uyumlu akıllı telefon ve tablet temmuzda satışa çıkıyor. Akıllı saat de satış için gün sayıyor

‘Cep’te 4G’yi bekliyor akıllı saatini getiriyor

Türkiye’de ağustos ayında ihalesi yapılacak olan cepte 4G teknolojisine, Vodafone yeni ürün ailesiyle hazırlanıyor. Operatör, cep telefonu, tablet ve akıllı saatten oluşan yeni ürün ailesi Vodafone Smart 6’yı tanıttı. Akıllı telefon modeli Smart 6 ve 4G’li tablet Smart Tab 6, 699 TL’lik fiyatla 1 Temmuz tarihinde satışa çıkacak.
Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, Vodafone Smart 6 ailesinde yer alan cihazları Türkiye’de herkesin rahatlıkla erişebileceği şekilde hazırladıklarını belirterek, Türkiye’de 72 milyon abonenin yaklaşık yüzde 46’sının akıllı telefon kullandığını anımsattı.
Ülkemizde akıllı telefon satışlarının 11.6 milyon adet olduğunu da hatırlatan Öğüt, “Dijital dönüşüm vizyonumuz çerçevesinde, ülkemizde akıllı telefon penetrasyonunun artmasına katkıda bulunma hedefiyle yeni ürün ailemizi sunuyoruz. Akıllı cihaz satışlarının artması ülkemizde cari açığın dengelenmesi için de önemli. Bu yaklaşım ve bilinçle herkes sadece 699 TL’ye akıllı telefonu alabilsin diye Vodafone Smart 6 ailesini sunuyoruz” dedi.

10 ülkeyle aynı anda
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk da, Smart 6 ve Smart Tab 6’nın 1 Temmuz itibariyle 1.200 Vodafone Cep Merkezi’nde satışa sunulacağını, akıllı saat Smart Watch 6’yı da çok yakında satışa çıkaracaklarını aktardı.
Vodafone Smart ailesinin ilk defa Türkiye’de olmakla beraber dünyanın 10 ülkesinde tanıtılacağını belirten Buruk, bu ülkelerden bazılarının İngiltere, İspanya ve Portekiz olduğunu, burada ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine odaklandıklarını dile getirdi.
Buruk, cep telefonu, tablet cihazların teknik özelliklerine de değinerek, şunları söyledi: “Vodafone Smart 6, ince tasarımına ek olarak 151 gr ağırlığında. 5.5 inç’lik Full HD ekranıyla, piyasadaki tüm operatör markalı cihazlar arasında hem çözünürlük hem de genişlik açısından çok daha zengin bir ekran deneyimi sunuyor. Hızla dijitalleşen tüketicilerimizin içerik konusunda artan ihtiyaç ve beklentilerini incelediğimizde, televizyon, spor, müzik, dizi, film, gazete ve kitap gibi içeriklerin çok tercih edildiğini gördük. Buradan yola çıkarak, çeşitli iş ortaklarımızla gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda, Vodafone Smart 6’yı bir içerik portföyüyle hazırladık. Türkiye’deki futbol sevgisinden yola çıkarak 1 yıllık Digiturk Play Süper Lig Taraftar Paketi’ni kullanıcılarımıza Vodafone Smart 6 ile sunuyoruz.”

Haberin Devamı

İlk giyilebilir cihazı yolda
Ender Buruk, operatör markalı 4G tablet olan ve 150 Mbps’e kadar bağlantı hızlarını destekleyen Vodafone Smart Tab 6’in ise yalnızca 406 gr ağırlığında ve 7.99 mm inceliğinde olduğunu belirtti. Ender Buruk, Vodafone markalı ilk giyilebilir teknoloji ürünü olan Vodafone Smart Watch 6 akıllı saatlerinin ise Android 4.3 ve iOS 7 üzerindeki tüm cihazları desteklediğini dile getirerek, günlük rutinin kolaylıkla takip edilmesini sağlayacağını, Bluetooth kulaklık olarak kullanılabilen kadranıyla da öne çıktığını aktardı.
Akıllı saat 0.96 inç OLED ekran ve 4-5 gün dayanan şarj süresine sahip. Kişilerin ismini görüntüleme, ne kadar kalori harcandığını gösterme, suya dayanıklılık gibi özellikleri bulunuyor. Buruk, akıllı saatin telefon ile bağlantı içinde olduğu için herhangi bir arama geldiği zaman konuşma imkanı sunduğunu da söyledi.

Haberin Devamı

5.5 inç’lik ekranı var
Smart 6’nın teknik özellikleri şöyle:
- 5.5 inç Full HD ekran
- Android 5.0.2 Lollilop işletim sistemi
- 13 MP arka, 5 MP ön kamera
- 151 gr ağırlığında
- 8 çekirdekli 1.5 GHz Qualcomm işlemci algılama
- 3000 mAh batarya kapasitesi
- 4G’ye uyumlu
- 16 GB dahili depolama alanı
- 2 GB RAM