Ekonomi Cepte 25 yılı kutladı ilk ‘alo’yu dedirtti

Cepte 25 yılı kutladı ilk ‘alo’yu dedirtti

13.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Turkcell, 25’inci yılını eski yöneticileriyle kutladı. Türkiye’de ilk cepten ‘alo’yu başlatan firmanın Başkanı Ahmet Akça, şirkette emeği geçen kurucu ve ortaklara teşekkür etti

Cepte 25 yılı kutladı ilk ‘alo’yu dedirtti

Turkcell, 25’inci yılını bugüne kadar görev yapan eski yöneticilerini bir araya getirerek kutladı. Turkcell aynı zamanda Türkiye’de cepten ilk ‘Alo’yla iletişimi de başlatan şirket. 1994’de ilk cep telefonu konuşmasını dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Turkcell üzerinden gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, şirketin kurucularından Murat Vargı’nın yanı sıra Osman Berkmen ile eski genel müdürler Cüneyt Türktan, Muzaffer Akpınar ve Süreyya Ciliv katıldı. Mevcut ve eski yöneticiler, Turkcell’in bugünlere gelmesindeki başarı öykülerini paylaştı. 25 yıldır firmada çalışan Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu ise etkinliğin sunuculuğunu yaptı.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, “Murat Vargı, Osman Berkmen ve Mehmet Emin Karamehmet’e şirketimizin bu günlere gelmesi için gece gündüz akıl teri ile alın terini karıştıran dört genel müdürümüze, mesai arkadaşlarımıza, tüm kurucu ortaklarımıza ve yatırımcılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

35 milyar TL katkı

Sektöre verdikleri katkılara değinen Akça, şunları anlattı: “Son 5 yılda 26 milyar yatırım yaptık, Hazine’ye sağladığımız vergi ve yasal sorumluluklar karşılığı 35 milyar TL’ye ulaştı. Ülkemize 3.3 milyar dolar döviz girişi sağladık. Ar-Ge çalışmalarımız 1000 mühendisimizle devam ediyor. Önümüzde 5G’ye geçiş süreci var.”

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da, “Başta sadece ses hizmeti sunan geleneksel bir operatörden, 1440 stratejimiz kapsamında geliştirdiğimiz ve bugün dünya çapında kullanılan BiP, fizy, TV+, Dergilik, lifebox gibi yerli ve milli dijital uygulamalarıyla dev bir şirkete dönüşmüş durumdayız” dedi.

Hızlı büyüdü

2002-2006 arasında genel müdürlük yapan Muzaffer Akpınar, “İlk dönemde New York Borsası’na kote bir şirkette çalışmanın inceliklerini öğrenerek, büyük bir heyecan ve keyifle çalıştık. Kurumsallaşma yolunda, çalışanlarımıza yaptığımız yatırım ve güçlü altyapıyla hızlı bir büyüme dönemi yaşadık” dedi.

Cepte 25 yılı kutladı ilk ‘alo’yu dedirtti

Eski genel müdürler anılarını anlattı

Murat Vargı, Turkcell’in kuruluşundan bu yana başarı hikayesinin ilk ağızdan anlatıldığı toplantıda söz aldı ve kuruluş dönemine dair anılarını paylaştı. Şirketin 19942001 arası genel müdürü Cüneyt Türktan ise, “Turkcell’in ilk yıllardaki hızlı büyümesinin yanı sıra şirkette kurumsallaşmayı sağlayabilmek için de çok çalıştık. Altyapımızı kurduktan sonra istihdamı her ay 100 artırmaya başladık. Çalışanlarımıza eğitimler verdik” dedi.

Haberin Devamı

Gurur duyuyorum

20072015 yılları arasında genel müdürlüğü yürüten Süreyya Ciliv de, şunları söyledi: “Turkcell yıllarımı beni çok mutlu eden, milletime, insanlığa en fazla katkıda bulunduğum dönem olarak görüyorum. Teknoloji ile ülkemize değer katıyoruz, reklamlarımızla müşterilerimizin kalbine dokunuyoruz ama özünde hep şuna inandık; ‘İşimiz teknoloji, işimiz insan’. Turkcell’le gurur duyuyorum, tüm Turkcell yöneticilerini bu başarının devamını sağladıkları için teşekkür ediyorum.”