Ekonomi Cer* atölyeleri ‘otel’ olacak

Cer* atölyeleri ‘otel’ olacak

18.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege Yapı Group, Kağıthane ve Yedikule’de, toplam değeri 1.3 milyar liralık projelere başlıyor. Firma, Yedikule’de cer atölyelerini restore ederek turizme kazandıracak

Cer* atölyeleri ‘otel’ olacak

* Lokomotif motorlarına bakım yapılan atölyeler.

Haberin Devamı

Hayata geçirdiği Batışehir projesiyle karma ve geniş kullanımlı konseptlere yönelik çalışmalarını hızlandıran Ege Yapı Group, yıl içinde Kağıthane’de karma bir projeye başlayacak. Yılın ikinci yarısında ön satışa çıkması planlanan proje ile içinde otel ve turizmi destekleyici ticari fonksiyonları barındıran Yedikule projesinin projelendirme aşaması tamamlandı.
Yedikule cer atölyelerinin bulunduğu alanda mevcut yapıyı zedelemeden proje için çalışacaklarını anlatan Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, bölgede izin verildiği gibi turizm ve turizmi destekleyici ticari fonksiyonlar yapacaklarını dile getirdi. Kabadayı, “İtalya’dan bu konuda önemli bir hocadan etkileşim raporu aldık. Mevcut yapının zarar görmemesi önceliğimiz. Şu an metruk halde. Bunu aslına uygun olarak restorasyonunu yapıp sonrasında projeyi geliştireceğiz. İçinde müze de olacak. Yedikule Zindanları’nın yanında olduğu için turizm potansiyeli çok yüksek. Dünyadaki benzer örnekleri gibi çok önemli bir proje hazırlıyoruz” dedi.

MIPIM’de görüştü
Yedikule projesinin içinde yer alacak otele uluslararası bir markanın geleceğini belirten Kabadayı, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM Fuarı’nda bununla ilgili görüşmelerde bulunduklarını açıkladı.
Kabadayı, Beylerbeyi’nde hayata geçirecekleri butik projede ise çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, Yeni Sahra’da kentsel dönüşüm alanında proje geliştireceklerini, 100 dönüm arazideki 40 dönümde uzlaşma sağladıklarını söyledi. Bunlar dışında Anadolu yakasında 2, Avrupa yakasında 2 tane olmak üzere dört farklı bölgede arazi geliştirmeye devam ettiklerini anlatan Kabadayı, sektörün 2015’te hız kesmeden üreteceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Daha çok istatistik veri daha çok yabancı
Kentsel dönüşümde atağa geçme zamanının geldiğine dikkat çeken İnanç Kabadayı, “Bu aslında sadece iş değil, sosyal sorumluluk. Bu yapıların değişmesi şart. Kentsel dönüşümün sosyal dönüşüm, altyapı ve enerji sarfiyatının önlenmesine kadar önemli noktaları var” dedi.
Yabancı yatırımcının şeffaflığa ve istatistik verilere çok önem verdiğini kaydeden Kabadayı, “Nasıl ki ABD her ay çeşitli veriler yayınlıyorsa biz de TÜİK, Reidin gibi kurum ve kuruluşların yaptığı verileri artırmalı, daha ayrıntılı ortaya koymalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Finansman desteği hazırladı
EgeYapı Group, EPP işbirliği, Emlak Konut ve TOKİ güvencesiyle Bağcılar’da hayata geçirdiği Batışehir projesinde bulunan 3 bin 266 adetten yüzde 80’inin satışını gerçekleştirdi.
200 rezidans, 35 home-office ve 11 mağaza yer alan Pega Kartal projesinde ise satışların yüzde 65’i tamamlandı. Geri kalan stokla sınırlı konutlar için bir finansman desteği hazırladıklarını anlatan Ege Yapı Group Genel Müdür Yardımcısı Murat Aksoy, kampanyayla ilgili şunları söyledi:
“Kampanyayı örnekle anlatmak gerekirse, bu finansman modelinin 380 bin liralık dairenin 247 bin liraya yatırımcıları ev sahibi yaptığını söyleyebiliriz. Örneğin yıl sonunda teslim edilecek 380 bin lira tutarında bir daire sahibi olduğunuzda dairenin peşinatını 3 yılda 3 taksitle ödüyorsunuz. EgeYapı Group’un aylık 2 bin lira finansman desteğini ise hemen almaya başlıyorsunuz. Banka kredisi kullanan daire sahipleri 18 ay boyunca banka kredisi tutarlarını bu finansman desteğiyle ödüyor.”