Ekonomi Altın fiyatları ne kadar, kaç lira? 29 Ocak Kapalıçarşı'da güncel çeyrek, yarım ve gram altın fiyatları...

Altın fiyatları ne kadar, kaç lira? 29 Ocak Kapalıçarşı'da güncel çeyrek, yarım ve gram altın fiyatları...

29.01.2020 - 19:27 | Son Güncellenme:

Güncel altın fiyatları ne kadar? Birikim ve yatırım yapmak isteyen milyonlarca vatandaşımız 29 Ocak günü itibariyle altın fiyatlarında son durumu merak ediyor. Döviz kurlarındaki hareketlilik sonrası en çok merak edilen çeyrek altın, yarım altın ve gram altın ile ilgili güncel fiyatları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz. İşte altının kalbinin attığı Kapalıçarşı'da güncel altın fiyatları ve altının bu haftaki ilerlemesi ile ilgili son yorumlar...

Altın fiyatları ne kadar, kaç lira 29 Ocak Kapalıçarşıda güncel çeyrek, yarım ve gram altın fiyatları...

Altın fiyatlarında değişimler yaşanmaya devam ediyor. Dünya üzerinde yaşanan gelişmeler ve bölgesel hareketlilik piyasalara, piyasalar ise güvenli liman altına eğilim gösterince fiyatlarda değişimler yaşanıyor. Döviz kurlarında yaşanan değişimlerde altın fiyatlarının değişiklik göstermesine bir etken olarak gösterilebilir. Peki Çeyrek altın fiyatlarında son durum ne? 24 ayar külçe altının gramı ne kadar oldu?

Haberin Devamı

Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı dün günü yüzde 0,42 azalışla 301,40 liradan tamamladı.

İstanbul Kapalıçarşı'da, düb kapanışta çeyrek altın 490,00 lira, Cumhuriyet altını 2.006,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise bir önceki kapanışa göre yüzde 0,42 azalışla 301,40 liradan işlem gördü.

Gram altın 300 lira seviyelerinde

Altının gram fiyatı, yüzde 0,1 artışla 299,9 lira seviyesinde bulunuyor. Gram altın, dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybederek günü önceki kapanışın yüzde 0,9 altında 299,7 liradan tamamladı.

Bugüne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 299,9 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 492 lira, Cumhuriyet altını da 2.010 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise aynı dakikalarda önceki kapanışa göre yatay seyirle 1.568,6 dolardan işlem görüyor.

Haberin Devamı

Analistler, Çin'de koronavirüs kaynaklı ölümlerin artmasının yatırımcıları tedirgin ettiğini ve risk algısının yüksek seyretmesinde önemli rol oynadığını ifade etti. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizi toplantısında görece güvercin duruşun korunacağının ve faizlerin sabit bırakılacağının beklendiğini dile getirdi.

Artan jeopolitik risklerle beraber merkez bankalarının gevşek para politikasına devam etmesinin altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklediğini belirten analistler, teknik açıdan ons altında 1.586 doların direnç, 1.560 doların destek, gram altında ise 297-305 lira aralığının izleneceğini kaydetti.

 

Altın fiyatları ne kadar, kaç lira 29 Ocak Kapalıçarşıda güncel çeyrek, yarım ve gram altın fiyatları...