Ekonomi ‘Çin’den korkmadık, Avrupa’da büyüdük’

‘Çin’den korkmadık, Avrupa’da büyüdük’

03.07.2008 - 00:46 | Son Güncellenme:

Çin merkezli ihracat patlaması yaşandığını söyleyen Aynur Bektaş, “Hazır giyimciler olarak bundan korkmadık. Avrupa pazarında büyüyerek, bunun da üstesinden geldik” dedi

‘Çin’den korkmadık, Avrupa’da büyüdük’

İhracatçılar olarak gündemlerinde zaman zaman farklı konular girdiğini söyleyen Hey Group Üst Yöneticisi CEO’su ve Hey Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, “Uzakdoğu’da Çin merkezli bir ihracat patlaması yaşandı. Ancak biz hazır giyimciler olarak bundan korkmadık. Farklılaşarak, Avrupa pazarında büyüyerek, bunun da üstesinden gelmesini bildik” dedi.
Şimdi yeni bir model yaratılması gerektiğini beliretn Bektaş, “Artık Türkiye ucuz ürün üreten değil, kaliteyi yaratan, modayı takip eden, kendi tasarımları ile bir üretim markası” diye konuştu. Bektaş, bir yıl önce kurulan Hey Dış Ticaret’in performansı ve hedeflerinin açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada, “Nasıl üretimde Anadolu’da kümeleşmişsek, şimdi de dış ticaret şirketleri etrafında kümeleşmemiz gerekir” dedi.
Türkiye’de bir dış ticaret sermaye şirketinde yönetim kurulu başkanlığı yapan ilk kadın olmanın da gururunu yaşadığını ifade eden Bektaş, önümüzdeki yıl İtalya’da küçük bir butik mağaza açmayı planladıklarını,diğe hedef ülkeler arasında Rusya ve Ukrayna’nın bulunduğunu kaydetti.
Hey Group Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Bektaş da “Hey Travel” ile turizmde marka olduklarını, bilişim sektöründe çok büyük gelecek gördüklerini söyledi. Bektaş, Hey Dış Ticaret ile ilgili “Halka arz için en erken 2010’un sonları...” dedi.

Haberin Devamı

Hey Dış Ticaret’in hedefi 1 milyar dolar
Hey Dış Ticaret Genel Müdürü Ayhan Çalışkan ise nisanda Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığından “dış ticaret şirketi” unvanını aldıklarını söyleyerek, kurulalı çok az bir zaman olmasına rağmen, kısa sürede yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını belirtti.
Çalışkan, “Haziran sonu itibariyle ihracatta 200 milyon doları geçtik. Önümüzdeki yılın sonunda 150 şirketle 700 milyon dolar, 2010’da ise 200 şirketle 1 milyar dolar ihracat hacmine ulaşacağız” diye konuştu.