Ekonomi Çin’in ‘Bekarlar Günü’nde rekor

Çin’in ‘Bekarlar Günü’nde rekor

12.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya e-ticaret devi Alibaba saatte 3.9 milyar dolarlık satış gerçekleştirerek Çin’de “Bekarlar Günü” satış rekorunu kırdı.

Çin’in ‘Bekarlar Günü’nde rekor

Dünyanın en büyük sanal satış firması Alibaba, Çin’de Bekarlar Günü ya da kasım ayının 11’ine denk gelmesi nedeniyle “Çift 11” olarak bilinen günün ilk bir saatinde 3.9 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Alibaba geçen yılın aynı gününe göre toplamda 9.3 milyar dolarlık satışı yarı zamanda gerçekleştirerek kendi rekorunu kırdı. Alibaba Genel Müdürü Daniel Zhang satışlardan gayet memnun olduklarını söylerken, bu özel gündeki toplam satışlarının 13 milyar doları aştığı belirtiliyor.

Çin’de Bekarlar Günü nedeniyle tam bir alışveriş çılgınlığı yaşandığı belirtiliyor. Çin’de Alibaba’nın en önemli rakibi olan “JD.com”, 10 milyona yakın işlem gerçekleştirdiğini bildirdi. Bazı kullanıcılar da, çok para harcadıklarının farkında olduklarını, yılın kalanında “çöp” yeseler bile bulan değdiğini savundular. Ülkede “anti-sevgililer günü” olarak 2009 başlayan günde, bekarlara yönelik alımlarda büyük indirimler uygulanıyor. Alibaba, söz konusu gün için düzenlediği tanıtımlarda “James Bond”un aktörü Daniel Craig ve Kevin Spacey’yi de kullanmıştı.

Yazarlar