Ekonomi DAF, krizin kilidini Garanti Barter’la açtı

DAF, krizin kilidini Garanti Barter’la açtı

24.03.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kilit sektörünün önde gelen firmalarında DAF, krizle içine girdiği darboğazdan barter yöntemiyle çıkıyor.

DAF, krizin kilidini Garanti Barter’la açtı

DAF Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Doğan, 2000 yılında kurulan firmanın 2007’ye kadar hızla büyüdüğünü ve sektörde yüzde 30 pazar payıyla yurtiçi pazarın ikinci firması konumuna ulaştığını, ayrıca 35 ülkeye ihracat yapar hale geldiğini anlattı.
Daha sonra krizden etkilendiklerini ve Kasım 2008’de üretimi durdurmak zorunda kaldıklarını belirten Doğan, “Ciddi arayışlar içindeyken Garanti Barter’la tanıştık ve 10 milyon dolarlık borcumuzu yapılandırdık” dedi.
Garanti Barter Genel Müdürü Birbey Ergün de DAF Kilit’le ocakta çalışmaya başladıklarını, yoğun bir çalışmanın sonunda mart başında fabrikanın tekrar üretime geçtiğini söyledi.
DAF Kilit’in Garanti Barter sistemine üye olduğunu belirten Ergün, “DAF Kilit’in piyasaya olan borçları üzerinden alındı. Borçları ödenen firmalardan barter yoluyla tekrar hammadde sağlayıp DAF Kilit’in üretime geçme sürecine destek olduk.
Şirket ürettiği ürünlerle belirlediğimiz ödeme planı doğrultusunda 3-4 yıllık bir periyotta bize ürün vererek borcunu ödeyecek” diye konuştu.