Ekonomi ‘Damat’ Barça’da ikiledi krem ve parfüm işi yolda

‘Damat’ Barça’da ikiledi krem ve parfüm işi yolda

01.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Damat ve Tween markalarının sahibi Orka Holding, Barcelona’da ikinci Tween mağazasını açtı. Şirket, 2015’te erkek kozmetiği işine giriyor

‘Damat’ Barça’da ikiledi krem ve parfüm işi yolda

İspanya’nın gözde şehri Barcelona’nın en lüks caddesinde artık bir Türk mağazası var. İstanbul’daki Bağdat Caddesi ayarındaki Passeig de Gracia’da bu hafta bir Tween mağazası açıldı. Tween, aynı zamanda Damat ve D’S Damat markalarının da sahibi olan Orka Holding bünyesinde yer alıyor.
Orka’nın patronu Süleyman Orakçıoğlu, Barcelona’da ikinci mağazayı açtıklarını belirterek, “Son 10 - 15 yılda önemli moda markaları İspanya’dan çıkıyor. Barcelona sanatın ve görselliğin merkezi. Burası bizim için Güney Amerika’ya açılan bir kapı da olacak” dedi.
ABD’den Japonya’ya 40’tan fazla ülkede 400’den fazla mağaza ve satış noktasına sahip olan Orka, Güney Amerika’da Brezilya pazarını gözlüyor. Şirketin doğuda ise yeni hedef pazarı Pakistan ve İran. Orakçıoğlu, “İran’da en bilinen marka Damat. Ama hepsi taklit. Kadın giysilerini bile Damat diye satıyorlar” dedi. Orka, 2014’te Londra ve 2015’te ise İtalya’ya girme planları yapıyor. Şirket 2017’de ise halka arzı düşünüyor.

Haberin Devamı

BOYNUZLU TASARIM
Tween mağazasının vitrininde yer alan boğa kafatasları ve boynuzlarıyla yapılan eserlerin sahibi ünlü İspanyol sanatçı Alvaro Soler Arpa.

Matador bile geldi
‘Barça’ lakabıyla tanınan Barcelona futbol takımına da ev sahipliği yapan Barcelona şehrinde lüks markaların yanyana yer aldığı Passeig de Gracia’da gerçekleşen Tween mağazası açılışına Süleyman Orakçıoğlu ve eşi Ahu Orakçıoğlu, Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar ve İspanya Müdürü Alejandro Cuenca ev sahipliği yaptı.
Kalabalık bir davetli kitlesinin geldiği açılışa blogger’lar ve bir İspanyol matador da katıldı. Orakçıoğlu, “1 yıl bu caddede mağaza aradık. Bina tarihi. Gaudi’nin ünlü La Pedrera binasıyla aynı sırada. Çivi çakmak için bile izin alınıyor” dedi. Yeni mağazanın kirası aylık 20 bin euro civarında. Tween’in Barcelona’daki ilk mağazası ise şehrin tasarım bölgesinde.

Haberin Devamı

Kokusu çıkacak
Orka Holding erkek kozmetiği ve parfüm işine giriyor. Süleyman Orakçıoğlu, “Fransa’nın parfüm federasyonu başkanıyla çalışıyoruz. Damat ve Tween markasıyla iki ayrı parfüm olacak. Şişe tasarımı bitmek üzere. 2015 gibi ‘anti - ageing’ ve nemlendirici kremlerimiz de çıkacak” dedi.

Porsche’yi giydirdi
Tween İspanya’da otomotivde lüksün simgesi Porsche ile de bir işbirliği yaptı. Tween Kreatif Direktörü Pierangelo D’Agostin ve ekibi, Porsche 911 Carrera 4S modelini, Tween’in koleksiyonlarında yer verdiği 3 boyut efekti yaratan kamuflaj deseniyle yorumladı. 28 Kasım’da Barcelona Shopping Night etkinlikleri kapsamında, Tween’in yorumladığı Porsche, Barcelona sokaklarında tur attı.