Ekonomi Damat’tan Giresun’a 25 milyonluk tesis

Damat’tan Giresun’a 25 milyonluk tesis

12.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Damat, Tween ve D’S Damat markalarıyla üretim yapan Orka Holding, 25 milyon TL yatırımla Giresun’da ikinci tesisini hayata geçirdi. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Bu yatırımı şirket için değil, Türkiye adına bir değer yaratmak üzere gerçekleştirdik” dedi.

Damat’tan Giresun’a 25 milyonluk tesis

Orakçıoğlu, üretimden aldıkları güçle yeni yılda 40 mağaza açacaklarını belirterek, “İhracatı iki katına çıkarmayı, yüzde 30 büyüyerek 520 milyon TL ciro gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şirket, Giresun’da ilkini 2005 yılında açtığı fabrikasının ardından ikinci üretim tesisini de Giteks A.Ş. çatısı altında faaliyete geçirdi. Bu yıl 14 milyon dolar ihracata imza atan Orka Holding, 800 kişiye istihdam sağladığı fabrikalarda günlük 1100 adet takım elbise, 4 bin 500 adet gömlek, 1200 adet pantolon ve yelek üretiyor.

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Türkiye moda perakendesinin erkek giyime yönelik en büyük üretim tesislerinden olan Giteks’in, aynı zamanda hazır giyim teknolojisi açısından Avrupa’nın en iyi altyapısına sahip fabrikalarından biri olduğunu söyledi.

Orakçıoğlu, “Bizler için para kazanmak çok daha kolay olabilirdi. Uzak Doğu’da üretilen ürünleri 260 mağazamız için ithal edip daha fazla kazanabilirdik. Ancak biz hem marka gücümüzün üretim kalitesi ile özdeşleşmesi, hem de ülke ekonomisi ve istihdamına katkı sağlamak için yatırım yaptık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Orakçıoğlu, “Bu yılı yüzde 34 büyüme ve 400 milyon TL ciro ile kapatacağız. Gelecek yıl hedefimiz yüzde 30 büyüyerek 520 milyon TL ciro gerçekleştirmek” dedi.

Giresun’da ikinci üretim tesisinin yapılmasında, Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmasının etkili olduğunu dile getiren Orakçıoğlu, şunları söyledi:


‘Havalimanının katkısı’

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2005 yılında ilk fabrikanın açılışına dönemin Başbakanı olarak gelmişti. Kendisinden havalimanı talebinde bulunduk. O dönem bu bölgede ne yeterli sayıda fabrika vardı, ne de talep. Bir hayalin peşine düşmüştük. Bugün Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmış olması ise işimizi kolaylaştırdı ve ikinci tesis yatırımına büyük katkı sağladı” dedi.