Ekonomi Danimarka’dan ‘Uçan Kaplan’ getirdi!

Danimarka’dan ‘Uçan Kaplan’ getirdi!

06.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Danimarka merkezli perakende markası Flying Tiger Copenhagen, Karaca Grup ile Türkiye’deki tüketicilerle buluşacak. Dünyada 36 ülkede faaliyet gösteren ve ev dekorasyonundan oyuncağa, kırtasiye ürünlerinden mutfak gereçlerine kadar geniş bir yelpazede ürünler sunan ‘Uçan Kaplan’ anlamına gelen markanın ilk mağazası ekim ayında İstanbul’da açılacak.

Danimarka’dan ‘Uçan Kaplan’ getirdi

Dün düzenlenen imza töreninde konuşan Karaca Grup İcra Kurulu Üyesi Sami Hotak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Karaca Grup olarak, dünyadaki yenilikleri, trendleri, insanların değişen beklenti ve ihtiyaçlarını çok yakından takip ediyoruz. Bugün 43 ülkede 14 farklı markamızla, dünya çapında trend yaratan ürünleri tüketicilerle buluşturuyoruz. Flying Tiger Copenhagen’ı Türkiye’ye getirerek çok renkli, çok keyifli ve yüzlerde gülümseme yaratacak bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca perakende sektörüne de bir dinamizm katacağına inanıyoruz. İlk mağazamızı Ekim 2024’te açacağız. 2 ay içinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de olmak üzere mağaza sayımızı 10’a çıkaracağız. Şimdiden özellikle alışveriş merkezlerinden yoğun talep almaya başladık. Türkiye’de 5 yıl içinde bütün büyük şehirlerde olacak şekilde 100’den fazla mağaza açmayı ve 800’den fazla kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. İlk mağazamızla online satış sitemiz de faaliyete geçmiş olacak. Grubumuz içinde bu süreci Pera Bulvarı şirketimiz yönetecek.”

Haberin Devamı

Flying Tiger Copenhagen Satıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jens Aarup Mikkelsen de imza töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye’de Flying Tiger Copenhagen’ı yakından takip eden ve halihazırda markamızı ve alışveriş deneyimimizi yurtdışındaki mağazalarımızdan keşfeden sevenlerimiz var. Türkiye pazarı bizim için önemli bir stratejik öneme sahip ve bu stratejik öneminin yıllar içinde daha da öne çıkacağına inanıyoruz” dedi.