Ekonomi Dap Yapı ‘çadırını’ İzmir’e taşıdı

Dap Yapı ‘çadırını’ İzmir’e taşıdı

08.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dap Yapı İstanbul dışındaki ilk projesini hayata geçirdiği İzmir’e iddialı fiyatlarla giriş yaptı. 36 bin ön talep alan proje için satış ofisinin kurulmasını beklemeden çadırda satış yapmaya başlayan şirketin başlangıç fiyatı ise 199 bin TL

Dap Yapı ‘çadırını’ İzmir’e taşıdı

İstanbul dışındaki ilk projesini İzmir’de yapacak olan Dap Yapı bölgeye özel fiyatlandırmalar yaptı. Alsancak ve Bornova arasındaki projede 707 konut yer alırken fiyatlar da 199 bin liradan başlıyor. Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İzmir’in gelişimine dikkat çekerek, projeleriyle şehrin sosyal, kültürel ve yapısal alanlardaki önemine katkı sunacaklarını söyledi. İzmir’de tüketicinin karşısına ‘sürprizle’ çıkmak istediklerini belirten Ziya Yılmaz, “Metrekare fiyatı olarak 8 ila 11 bin liradan çıkmayı planlıyorduk. Ancak İzmir’de başka projeler de yapacağımız için konut alıcısına sürpriz yapmak istedik. Yüzde 50 indirimle metrekaresi 4 bin 500 lira ile satışa başlıyoruz. Bu fiyat bölgedeki eski evlerden bile ucuz. Yüzde 30’unu indirimli sattıktan sonra fiyatlar kademeli olarak yükselecek. Projeden ciro beklentimiz ise 450 milyon lira” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çadır yerine kütüphane

Dap Yapı daha önce ‘Validebağ Konakları’ projesinde de uyguladığı ‘çadırda satış’ konseptini İzmir’e de taşıdı. Buna göre 36 bin ön talep alan şirket satış ofisinin kurulmasını beklemeden çadırdan satışa başlıyor. 31 ve 32 katlı katlı iki bloktan oluşan Dap İzmir projesi için yoğun bir talep aldıklarını hatırlatan Yılmaz, “İstanbul Altunizade’de başlattığımız çadırdan satışı İzmir’e taşıdık. Yoğun ilgiyi görünce vakit kaybetmek istemedik” dedi. Yılmaz, çadır kaldırıldıktan sonra ise o bölgeye bir kütüphane yapacakları bilgisini paylaştı.

Projenin mimarisi için de pazar araştırması yaptıklarını söyleyen Yılmaz, İzmirlilerin yaşam tarzına uygun balkonlu ve ferah daireler tasarladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Peşin alımlarda yüzde 8 indirim de uyguladıklarını söyleyen ziya Yılmaz, “Yüzde 5 peşinle 36 aya kadar şirket içinde vade farksız ödeme seçeneği de sünüyoruz. İsteyen alıcı banka kredisiyle 120 aya kadar 0.99 faiz oranıyla da alım yapabilir. İzmir böyle fiyat görmedi. Hasılat paylaşımı arsayı uygun fiyatla aldığımız için bu kadar cazip fiyatla satışa çıkabiliyoruz” şeklinde konuştu.

En çok İzmir’de büyüyecek

Ziya Yılmaz, İzmir’in geçen yıl İstanbul’dan 19 bin göç aldığını anlatırken, şehirde nitelikli ve yeni konuta ihtiyacın giderek arttığını kaydetti. İstanbul-İzmir Otoyolu sayesinde ulaşımın 3.5 saate ineceğini hatırlatan Yılmaz, çevre illerden de talep aldıklarını söyledi. İzmir’de yeni projeler de hayata geçireceklerini açıklayan Yılmaz, “Ankara, Bodrum ve İzmir odak noktamız. En çok da İzmir’de büyüyeceğiz. Toplam yatırımımızın yüzde 30’unu İzmir’de yapacağız” dedi.
Sektör değerlendirmesi de yapan Yılmaz, ülke genelinde 1.3 milyon konutun satıldığını kaydederek, “Bu ülke ekonomisi darbeye rağmen büyüyor. İnşaat sektörü için de geçerli. Bu yıl sektörün yüzde 5 ila 10 büyümesi bekleniyor. İstanbul’da Validebağ projesinde kampanya yapıp 15 günde 500 milyon lira ciro yaptıysak bu sektörün önünün ne kadar açık olduğunun göstergesidir” ifadelerini kullandı.