Ekonomi DAP YAPI POLİSAN’IN DOĞDUĞU ARSADA ‘Z OFİS’ İNŞA EDİYOR

DAP YAPI POLİSAN’IN DOĞDUĞU ARSADA ‘Z OFİS’ İNŞA EDİYOR

28.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

DAP Yapı, Avrupa yakasındaki ilk ofis projesini Polisan’ın doğduğu arsaya dikiyor. DAP Z Ofis adındaki proje firmanın ilginç mimari özelliklerinden birini taşıyor. Projede ofislerin metrekare fiyatı ise 4 bin 200 liradan başlıyor

DAP YAPI POLİSAN’IN DOĞDUĞU ARSADA ‘Z OFİS’ İNŞA EDİYOR

İnşa ettiği birbirinden ilginç binalarla dikkat çeken DAP Yapı, ilk kez bir ofis projesini satışa çıkardı. Kağıthane’deki Şelale Evleri’yle sektöre adım atan DAP yapı şimdi yine aynı bölgede Avrupa yakasındaki ilk ofis projesi olan DAP Z Ofis’i satışa sundu.
DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, sektörde birbirinden ilginç projeler hayata geçirdiklerini vurgulayarak, “İnşaatta A’dan Z’ye kadar birçok proje yaptık. Şelale Evleri A harfiydi şimdi Z’yi yapıyoruz. Bu proje ustalık dönemimizin bir eseri olacak. Mimarinin sınırlarını zorlamaya devam ediyoruz” dedi. Ziya Yılmaz, projenin mimari özelliklerinin yanı sıra konseptiyle de farklılaştığını anlatarak, “İş ve yaşamak için gerekli tüm donatıları projeye yerleştirdik. Aynı zamanda kendini kısa sürede amorti edecek bir proje yaptık. Verdiğimiz ücretsiz sekreterlik hizmeti sayesinde projenin 7 ile 10 yıl arasında kendini amorti edeceğini hesapladık” dedi.

Lansmana özel fiyat
DAP Z Ofis projesinin ticari hayatın şekillendiği bölgelerden biri olan Kağıthane’de yükseldiğini anlatan Yılmaz, fiyatların da Levent ve Zincirlikuyu’daki benzerlerine göre yüzde 50 ile yüzde 80 ucuz olduğunu ifade etti. Yılmaz, ofislerin metrekare fiyatlarının 4 bin 200 lira ile 6 bin 500 lira arasında değiştiğini anlatarak, şunları söyledi:
“Bu fiyatlar lansman dönemi için geçerli olacak. Şimdiden yoğun bir talep aldık. 304 ofisin tamamını yılsonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. İstanbul’da ofisler genelde büyük yapılıyor. Biz küçük ofisler yaparak ihtiyaçları karşılamak istiyoruz. Adliye Sarayı’nın yakınında olmamız da projenin konseptini belirledi. Fiyatların metrekaresinin 9 bin liraya çıkmasını bekliyoruz. Projede aidatların da düşük olmasını öngörüyoruz.”
Projede yüzde 50’si peşin ödemelerde 24 ay vade ile satış yapılırken, 55- 87 m2’lik 304 adet ofisin yanı sıra 49-281 m2’lik 61 dükkan yer alıyor. Mağazalar katında bulunan dükkanlar 3.80 metre, girişte bulunan dükkanlar 4.00 m, giriş katınki ofisler 4.00 m, normal katlardaki ofisler ise ise 3.50 m tavan yüksekliğine sahip. Projenin mimarı ise Barbaros Sağdıç.

Haberin Devamı

Dünyanın en iyisi oldu
İstanbul’da Anadolu yakasında rezidanslar da inşa eden DAP Yapı, bu kulelerden biriyle büyük bir başarıya ulaştı. DAP Dalga Kule ile Londra’da düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nden dünyanın en iyi ödülünü alan firma bu ödüle en iyi kule kategorisiyle ulaştı. Firma, projeler tamamlandığında bölgeye toplam 15 kule daha kazandıracak.

ÇATIDA HELİKOPTER PİSTİ
14 bin metrekare arsa üzerinde, 50 bin metrekarelik kapalı inşaat alanında oluşan projede 365 bağımsız bölümden oluşuyor. Projede 304 ofis 61 mağaza bulunuyor.
Çatısının yeşil alan olarak planlandığı projede başta helikopter pisti, açık ve kapalı otoparklar, fiber optik kablolu iletişim ağı, housekeeping hizmeti, çamaşır ve kuru temizleme, fitness salonu ve SPA merkezi olmak üzere çok sayıda donatı yer alıyor.
200 milyon liraya yakın değeri olan proje 30 ayda tamamlanarak sahiplerine teslim edilecek.

Haberin Devamı

Polisan’ın doğduğu arsa
ZiyaYılmaz, projelerinin bir çoğunun dönüşümü kapsadığını belirterek, DAP Z Ofis’in de böyle bir proje olduğunu aktardı. Projenin Polisan’a ait olduğunu ifade eden Yılmaz, “Uzun süredir arsayla ilgili sorunları çözmek için uğraştık ve nihayetinde proje başladı. Buradaki fabrikayı yıkıp yerine İstanbul’a değer katacak bir proje yapıyoruz” dedi.
Yılmaz, projede dükkânların da satışa çıktığını anlatarak, metrekaresinin 7 bin ile 13 bin lira arasında olduğunu açıkladı.
Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis de şunları anlattı:
“Arsayı 1957’de aldım. Polisan orada doğdu. DAP Yapı’yı 7 yıl önce tanıdım ve çok beğendim. Kısa sürede ve en kaliteli şekilde proje yapıyorlar. Bu durum bende güven oluşturdu. Projenin önünde engeller çıktı ama sözümüzden vazgeçmedik.”

GÜNÜN PROJESİ/TERRACE DOĞA

İnanlar’dan Zekeriyaköy’e milyon liralık villa

İnanlar İnşaat, yeni projesi Terrace Doğa için Zekeriyaköy’ü seçti. Doğayla iç içe bir yaşamın vaat edildiği projede, 36 villa tasarlanıyor. Her villanın kendine özel bahçesinin bulunduğu projede yaşam alanlarının önü, ev sahiplerinin tercihine bağlı olarak göletlerle çevriliyor.
Mimari tasarımın Loft Mimarlık’a ait olduğu Terrace Doğa, 12 bin metrekare inşaat alanına sahip. Toplamda 36 villanın bulunduğu projede, büyüklükleri 203 ile 216 metrekare arasında değişen, 4 farklı tipte 10 adet tek ve 13 adet ikiz villa yer alıyor.
Banka kredisine uygun olup, sözleşmeli banka üzerinden 120 aya varan vadelerle konut kredisi kullandırılan projede konutların fiyatlar 1 milyon 75 bin ile 1 milyon 450 bin lira arasında değişiyor. Sosyal donatıları arasında açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, güneşlenme terası, sauna, fitness center, oyun odası ve çok amaçlı salona yer verilen projenin teslim tarihi ise Ekim 2013 olarak planlanıyor.
Zekeriyaköy’ün son dönmede bir ulaşım kavşağı olduğunu belirten İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, “Artık Maslak’taki işimizden çıkma ile Zekeriyaköy’deki evimize gelme süresi nerede ise 10 dakikaya inmek üzere, ayrıca havaalanı ve 3. Köprü bağlantılarıyla değil, Anadolu’ya dünyanın her yerine ulaşmanın en kolay adresi Zekeriyaköy” dedi.

Haberin Devamı

Halk GYO, Levent’teki oteli için Dedeman’la 10 yıllığına anlaştı

Haberin Devamı

2010’da kurulan Halk GYO, ilk konut projesi Bakırköy Referans’tan sonra atılımlarına turizm sektörüyle devam ediyor. Bu kapsamda Levent’teki arsasını otel projesi olarak değerlendiren firma, proje için Dedeman Grubu ile 10 yıllık kira sözleşmesi imzaladı.
Türkiye’nin uluslararası ilk otel zinciri olması sebebiyle Dedeman Hotels & Resorts International’ı tercih ettiklerini belirten Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek, turizm sektöründeki planlarını “Özellikle Levent projesinde edineceğimiz tecrübeyi gelecekteki otel geliştirme projelerine aktarmayı, İstanbul ve Türkiye genelindeki artan turizm potansiyelini, Halk GYO’nun kârlılığını yükseltecek projelerde en iyi şekilde kullanmayı hedefliyoruz” dedi.
Projenin, mimarisi ve konumu itibariyle şehir otelciliğinin en güzel örneklerinden biri olacağını belirten Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek, “Tüm Dedeman Park otellerinde standart olan ve hazır bir şekilde yeni projelere adapte edilebilecek şekilde tasarlanan proje, Halk GYO tarafından gerçekleştirilecek” dedi. Projenin 50 milyon liralık yatırımla hayata geçirileceğini belirten Şimşek, “Anahtar teslim olarak Dedeman Hotels & Resorts International’a kiralanan bina, 2 bin 791 metrekare alana inşa ediliyor. Toplam kapalı alanı 21 bin 500 metrekare olan projenin 7 kat zemin olmak üzere 17 kattan oluşması planlanıyor. 24 ayda tamamlanması hedeflenen otel, 240 odadan oluşacak” dedi.
60 kişiye istihdam yaratacak olan Dedeman Park Levent’in dekorasyonunda Selçuklu Çini ve Osmanlı Minyatür dokunuşlarının hakim olacağını söyleyen Şimşek, “24 metrekare odalar, 700 metrekareye yayılı farklı büyüklükte toplantı salonları ve 200 kişi kapasiteli Restaurant/Cafe’nin yer alacağı Dedeman Park Levent, LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarım’da Liderlik) sertifikası adayı” diye konuştu.

‘İş oteline ihtiyaç var’
İstanbul’un iş oteline olan ihtiyacını vurgulayan Dedeman Hotels & Resorts International CEO’su Tamer Yürükoğlu ise; “Dedeman olarak büyüme stratejimizi iş otellerine ağırlık vererek sürdürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YENİ PROJE NİSANDA
Halk GYO’nun Ekim 2010’da kurulduğunu belirten Kazım Şimşek, “Halen devam eden Referans Bakırköy konut projesine, Levent otel projesini ekleyen Halk GYO’nun portföyünde, düzenli kira geliri elde edilen 22 bina ve İstanbul Finans Merkezi projesindeki arsa ile Eskişehir-Odunpazarı’ndaki arsa bulunuyor” dedi. Şimşek, Eskişehir’deki arsa üzerinde 10 dönümlük bir konut projesi geliştireceklerini belirterek, lansmanının ise nisan, mayıs ayında yapılacağını söyledi.

40 bin kişilik uydu kentte yaşam başlıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) inşa edilen, Ankara’nın yeni uydu kenti Yapracık’ta yaşam başlıyor. Ankara-Eskişehir karayolu üzerindeki bölgede yapımı tamamlanan 8 bin 174 konut oturuma hazır hale getirildi. TOKİ, 01-10 Ekim 2012 tarihleri arasında 3 bin 546 konutu alıcılarına teslim edecek. Diğer konutların teslimi ise Ekim ayı sonuna kadar planlandı. Başkent’in yeni uydu kentinde yaklaşık 40 bin kişinin yaşaması planlanıyor.
TOKİ, Yapracık Konutları 6 farklı büyüklükte inşa edildi. Projedeki, B1tipi konutlar 84 metrekare 2+1, B2 tipi konutlar 95 metrekare 2+1, C tipi konutlar 116 metrekare 3+1, Y tipi konutlar 137 metrekare 3+1, CK tipinde ise 168 metrekare 3+1 ve 190 metrekare 4+1 olmak üzere iki farklı büyüklüklerde planlandı.

Bu konseptte ev alana iki farklı ödeme seçeneği

ByGroup, ByConcept projesinde kişiye özel ödeme seçenekleri sunuyor. Bu kapsamda, hem yüzde 30 oranındaki peşinat 2014’e erteleniyor, hem de yatırımcılara sıfır faiz ve 60 ay vade fırsatı ile ev sahibi olma imkânı sunuluyor.
Üç blok ve 366 konuttan oluşan ByConcept’te, 1+0, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve dubleks daire seçenekleri bulunuyor. Daire büyüklüklerinin 40 ile 200 metrekare arasında değiştiği projenin, 2014 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. 2012 yılı Mart ayından bu yana yüzde 45’i satılan projenin yatırım bedeli ise 200 milyon lira olarak belirtiliyor. Sultanbeyli’de hayata geçirilen proje, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 10 dakika uzaklıkta konumlanıyor.

Kulelerin ismini bulana Venedik tatili hediye

VIA/PORT Venezia’nın resmi facebook sayfasında düzenlenen ‘Kuleleri İsimlendirin’ yarışmasına rekor katılım gerçekleşti. Açıklamada, 10 Ağustos’tan bu yana devam eden yarışmaya toplam 1800 kişinin katıldığı ve 9 bin isim önerisinin geldiği belirtildi.
VIA/PORT Venezia’nın beş kulesinin ismini facebook ziyaretçileri belirliyor. Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı’nın Gaziosmanpaşa’da inşa ettiği, konut–AVM-ofis bölümlerinden oluşan projenin facebook üzerinden devam eden ‘Kuleleri İsimlendirin’ yarışmasına 40 günlük süreçte 1800 kişi katıldı ve toplam 9000 isim önerisinde bulundu. 10 Ekim’e kadar devam edecek olan yarışmanın kazananı, çift kişilik ‘4 gün 3 gece Venedik seyahati’ kazanacak.

Eczacıbaşı, Londra’dan 3 emlak ödülüyle döndü

Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım’ın Zekeriyaköy’de geliştirdiği konut projesi Ormanada, Avrupa’nın en önde gelen gayrimenkul projelerinin yarıştığı European Property Awards 2012’den üç ödülle döndü. Londra’da düzenlenen ödül töreninde, Ormanada projesini hayata geçiren Eczacıbaşı Gayrimenkul, “Gayrimenkul Geliştirme” kategorisinde, projenin mimari çözüm ortakları Torti Gallas&Partners ile Kreatif Mimarlık ise “Mimari Tasarım” kategorisinde toplam üç ödül aldılar.
220 dönümlük arsada tasarlanan Ormanada, 188 adet beş farklı tip villa ile 85 adet 16 farklı tipte konuttan oluşuyor. Ormanada projesinin 25 dönümü yeşil alan olarak tasarlandı.

‘Sadece konut almıyor, yatırım da yapıyorlar’

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, ilçede 100’den fazla ülkeden 23 bini aşan yabancı yaşadığını, yabancı yatırımcıların sayısının ise bine yaklaştığını söyledi.
Aydoğan, Alanya’nın yabancı yatırımcı sayısı bakımından Türkiye’de ilk 10’a girdiğini, birçok büyükşehiri de geçtiğini belirtti.
Alanya’nın Bursa, Adana gibi büyükşehirlerin toplamından daha fazla yabancı yatırımcı çektiğini vurgulayan Aydoğan, ”Alanya’da yabancılara mülk satışı 1990’da başladı. Bugüne kadar 30 bine yakın gayrimenkul satıldı. Yabancılar, Alanya’ya sadece oturmak için yerleşmiyor. Yaşamlarını burada sürdüren pek çok yabancı, aynı zamanda iş hayatına da atılıyor” dedi.