Ekonomi DAP’tan halka arz

DAP’tan halka arz

15.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

DAP Gayrimenkul Geliştirme AŞ halka arz ediliyor. Halka açıklık oranı yüzde 15.01 olacak. 4 gün talep toplanacak. Halka arz büyüklüğü 555 milyon lirayı bulacak.

DAP’tan halka arz

 

Duygu Erdoğan
DAP Holding iştiraklerinden DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. hisseleri Garanti BBVA Yatırım’ın konsorsiyum liderliğinde halka arz ediliyor. 

Haberin Devamı

Hisse başı 18.50 TL’den satışa sunulacak DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzına 33 aracı kurum aracılık edecek. Halka açıklık oranı yüzde 15.01 olurken, talep toplama 15-16-17-18 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Halka arz büyüklüğü 555 milyon lira seviyesinde gerçekleşecek. Halka arzdan sonraki 180 gün boyunca sermaye artırımı yapmama ve yeni pay satmama taahhüdünde bulunulurken, ayrıca payların borsada işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün boyunca da Garanti BBVA Yatırım tarafından gerçekleştirilecek fiyat istikrarı işlemleri için 300 milyon TL’lik fon oluşturulması planlanıyor. Oluşturulması planlanan bu fon, halka arzın yüzde 54’üne denk geliyor.

Haberin Devamı

‘Finansal güç yüksek’

Talep toplama süreci öncesinde bir basın toplantısında gelişmeleri değerlendiren DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, şunları söyledi:

“Türkiye’de kentleşmedeki yükseliş eğilimi, nitelikli konut ihtiyacı, nüfus artışı, evlilikler, boşanmalar ve tek başına yaşamayı tercih eden bireyler nedeniyle her yıl 700 bin konuta ihtiyaç oluyor.

Halka arzını gerçekleştireceğimiz DAP Gayrimenkul Geliştirme, 41 yıldır Türkiye’nin nitelikli konut ihtiyacını karşılamak için sembol eserler üretiyor. Portföyümüzde İstanbul Altunizade’deki Validebağ Konakları, Çekmeköy’deki Ormanköy, Nişantaşı’daki Nişantaşı Koru ve lansmanını yapacağımız Levent projesi yer alıyor. Şirketimizin yüzde 15’ini, yüzde 27.2 gibi bir cazip bir iskonto oranıyla halka arz ediyoruz.”

Ekonominin lokomotif sektörü

Ziya Yılmaz, elde edilecek halka arz geliriyle holding çatısı altında bulunan şirketlerinde özellikle istihdama katkıda bulunacak şekilde yeni yatırımlar için çalışılacağını söyledi.

Toplantıda konuşan Garanti Yatırım Genel Müdürü Utku Ergüder ise şirketlerin özellikle 2021’de rekor kıran halka açıklık ilgisinin devam ettiğini söyledi.

Ergüder, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden inşaatta da şirketlerin ilgisinin çok değerli olduğunu ifade etti.