Ekonomi Dedeman, Medine’ye otel yatırımı yapacak

Dedeman, Medine’ye otel yatırımı yapacak

12.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dedeman Hotels & Resorts International CEO’su Tamer Yürükoğlu, Medine’de otel yatırımına hazırlandıklarını söyledi

Dedeman, Medine’ye otel yatırımı yapacak

TAV’ın Medine Havalimanı ihalesini kazanmasının ardından Medine ile ilgili ikinci haber Dedeman Grubu’ndan geldi.
Dedeman Hotels & Resorts International CEO’su Tamer Yürükoğlu, Medine’de otel yatırımına hazırlandıklarını söyledi.
Yurtdışı yatırımlarını hızlandıracaklarını belirten Yürükoğlu, özellikle Ortadoğu ve Orta Asya’da yeni otel yatırımları hedeflediklerini söyledi. Suudi Arabistan’da Medine’de, Irak’ta da Erbil’de otel yatırımı yapmayı planladıklarını kaydeden Yürükoğlu, “Medine otelimiz için önemli aşamalar katederek imza aşamasına geldik” dedi.
Yürükoğlu ayrıca Rusya’yı hedeflerine dahil ettiklerini kaydederek Moskova’ya otel açmayı planladıklarını ifade etti.
Yurtiçi yatırımlarıyla da ilgili bilgi veren Yürükoğlu, şunları söyledi:
“1995 yılında, Dedeman Rize ile Karadeniz’e adım attık. Bu yıl sonunda ise Dedeman Zonguldak’ı açarak Karadeniz Bölgesi’nde otel sayımızı ikiye çıkarıyoruz. Bölgedeki ilk beş yıldızlı otel olacak Dedeman Zonguldak ile zincirimize bir halka daha ekledik ve böylece otel sayımız 19’a ulaştı.”

Ekim ayında açılacak
Ekim ayında açılaçak olan Dedeman Zonguldak’ın, 1 kral dairesi, 6 deluxe suit, 7 junior suit, 13 executive suit, 7 executive oda, 39 deluxe oda, tek yatak odalı 7 apart suit, çift yatak odalı 4 apart suit ve 120 superior oda olmak üzere toplam 204 odası bulunuyor.
Dedeman Zonguldak ayrıca kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu, dinlenme odası, masaj, solaryum, fitness center ve Life Style Spa Center ünitelerine sahip. İhtiyaca göre bölünerek kullanıma sunulabilen 660 m2’lik Karaelmas Balo Solunu ve 242 m2’lik Gelik Toplantı Salonu’nun yanı sıra 62 m2’lik Dilaver Toplantı Salonu ile Dedeman Zonguldak, büyük küçük bütün toplantı ve davetlere ev sahipliği yapabilecek.

Haberin Devamı

Çay çorbalı İftar sofrası
Tamer Yürükoğlu, önceki gece geleneksel olarak her yıl Dedeman İstanbul’da düzenlenen iftar yemeğinde şunları söyledi: “Artık geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeğimizde Karadeniz mutfağı sunmak istedik. Çok uzun süredir Karadeniz Bölgesi’nde hizmet veriyoruz” dedi.
Dedeman İstanbul’da, Ramazan ayı boyunca iftarda, çay çorbası, kuymak, kara lahana sarması, laz böreği gibi Karadeniz yöresine ait lezzetler de sunuluyor.

Yazarlar