Ekonomi DemirDöküm küresel oyuncu

DemirDöküm küresel oyuncu

02.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

İyi beklentiler 2004 yılı için

DemirDöküm küresel oyuncu





Türkiye'nin şu anda çok iyi bir istikrar yakaladığını söyleyen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "İnşallah bir belirsizlik içine bundan sonra girmeyiz" dedi.
Koç, DemirDöküm'ün 50. yılı nedeniyle düzenlenen toplantıda gazetecilerin Yargıtay'ın DEHAP kararıyla ilgili sorusu üzerine şöyle konuştu: "Bu ülke ne çektiyse, siyasi belirsizlikten çekmiştir. İnşallah bir belirsizlik içine bundan sonra girmeyiz. Ne olacaksa bir an evvel olur ve herhangi bir spekülasyona sebep vermeden, bu konu, seçimlerle ilgili konu bir açıklığa kavuşur diye ümit ediyorum.''

'Seçim olumsuz etkiler'
Seçimlerin yeniden yapılıp yapılmamasının hukuki bir konu olduğunu ve bununla ilgili yorum yürütmenin de doğru olmadığını ifade eden Koç, şöyle konuştu:
"Bu YSK'nın vereceği bir karar. Gönül ister ki trend ve durum aynen devam etsin. Herhangi bir seçim tekrarlaması veya bir erken seçim oluşumu maalesef piyasaları olumsuz etkileyebilir. Fakat bu gerekiyorsa da bir hukuk devletinde yaşadığımız için buna katlanmak ve kabullenmek zorundayız."

Mustafa Koç, sektöründe 50. yılını kutlayan DemirDöküm'ün, küresel oyuncu olmasının zamanının geldiğini bildirdi ve geçen yıl Çin'de stratejik ortaklıkla kurulan DemirDökümChung Mei şirketinin bunun bir örneği olduğunu söyledi. Koç, "DemirDöküm, yarım asra ulaşan varlığı ile Koç Holding marka ve teknoloji gücünün en önemli simgelerinden biridir'' dedi.

Koç Holding Turizm ve İnşaat Grubu Başkanı Bülent Bulgurlu DemirDöküm'ün bu yıl 211 milyon euro beklenen kombine cirosunu, 2008'de 550 milyon euroya çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Bulgurlu, son yıllarda devamlı küçülen inşaat sektörünün de eldeki stokların azalmasına bağlı olarak 2004 yılından itibaren yay etkisi ile yükselişe geçeceğini söyledi.



EKONOMİ


Ekonomik anlaşmada siyasi şart anlamsız
76 yıllık 'mali anayasa' değişiyor
Herkes seçimin bedelini düşünmeli
Telsim'in borçlarını vatandaşa yükletmem
Gelişmeler izlenerek fırsatlar kollanmalı
Lisede bile kaynağı reel sektörün ürettiği öğretiliyor
Koç: Ne olursa olsun, her şey bir an önce olsun...
Efes'ten, Rusya'da üçüncü fabrika...
TİM'e mesafe koydular
İmar'ın 100 koli evrakı incelenecek
Fakirlere kömürün faturası Hazine'ye
Özel havayollarına indirim geliyor