Ekonomi Devlerin kalite yarışı

Devlerin kalite yarışı

06.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Devlerin kalite yarışı

Devlerin kalite yarışı

       TÜSİAD ile Kalite Derneği (KalDer)'in 5 yıldan bu yana düzenledikleri "Kalite Ödülü" yarışmasına bu yıl katılacak büyük kuruluşlar belli oldu. Büyük Ölçekli kuruluşlar kategorisine 13 firma başvuruda bulundu.
       Bu başvurularda adları geçen firmaların çoğunluğu Koç, Eczacıbaşı, Ve Anadolu Endüstri Holding (AEH)'ye bağlı isimlerden oluşuyor. Ödül komitesi yetkilileri, büyük grupların kalite yarışına gösterdikleri ilginin, kalite bilincinin Türkiye'de yerleşmesi açısından olumlu bir gösterge oluduğunu belirtiyorlar. Yetkililere göre büyüklerin "kalite"yi sevmesi, orta ve küçük boy firmalara da iyi örnekler oluşturuyor.
       Koç Grubu'ndan Ardem, Türk Elektrik Endüstrisi ve Türk Demirdöküm ile Beko Elektronik yarışacak. AEH'dan Anadolu Isuzu, Erciyes Biracılık ve Güney Biracılık ödüle aday firmalar. Eczacıbaşı'nda ise Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ve Vitra rakipleriyle kalitede boy ölçüşecek. Bu firmalar dışında Bayındır Tıp Merkezi, Sabancı Grubu'ndan DuSa Endüstriyel İplik Sanayi, Mako Elektrik Sanayi, Şahinler Mensucat Sanayi ve Yasaş Yaşar Boya ve Kimya Sanayi'de kalite yarışması adayları oldular.

       Verilen bilgiye göre başvuran 13 kuruluşun evrakları üzerinde yapılacak ilk değerlendirmeler sonucunda Temmuz ayı içinde "saha ziyareti" aşamasına kalan kuruluşlar belirlenecek. Eylül ayı içinde de bu kuruluşlara saha ziyaretleri yapılacak. Ekim ayında ise saha ziyaretleri sonucunda son değerlendirmeler yapılarak jüriye sunulacak.
       1998 TÜSİAD - KalDer "kalite ödülü" ve "başarı ödülü"nü kazanan kuruluşlar, 11 - 12 Kasım tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilecek 7. TÜSİAD - KalDer Ulusal kalite kongresinin son gününde düzenlenecek bir törenle açıklanacak. 1993'ten bu yana verilen ve bugüne kadar sırasıyla Brisa, Tusaş, Netaş, Kortsa ve Arçelik'in 97 yılı başarı ödülünü İpek Kağıt'ın kazandığı kalite ödül yarışması bu yıl oldukça heyecanlı geçecek gibi görünüyor.