Ekonomi ‘Dijital parq’ ile çocuklar korunacak

‘Dijital parq’ ile çocuklar korunacak

29.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Dünyada her iki çocuktan bir tanesi, interneti kullanırken tehlikelerle, zorluklarla karşılaşıyor. Türkiye’de bunun bir tık altındayız, çocuklarımızın yüzde 47’si interneti kullanırken bazı risklerle karşılaşıyor” dedi.

‘Dijital parq’ ile çocuklar korunacak

Turkcell’in çocukları dijital dünyanın risklerinden korumak, onları dijital dünyaya hazırlamak, dijital vatandaşlık yetenekleri kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği “Dijital Zeka DQ” platformunun tanıtımı, “dijital zeka” kavramının yaratıcısı ve DQ Enstitüsü Kurucusu Güney Koreli bilim insanı Dr. Yuhyun Park ile Kaan Terzioğlu ve çocukların katılımıyla gerçekleştirildi.
8 - 12 yaş arası öğrencilere yönelik hazırlanan programla, çocuklar oyunlaştırılmış eğitim platformunda, dijital dünyadaki tehlikelerin farkına varacak, fırsatları ise daha iyi değerlendirebilecek ve kendilerini korumayı öğrenecek.

Haberin Devamı

Siber riske karşı

Kaan Terzioğlu, platformun hitap ettiği çocukların dijital dünyadaki fırsatlarına işaret ederek, dijitalin günümüzdeki yeri ve önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Riskler hakkında da çocuklara bilgi veren Terzioğlu, internetteki çocukların yüzde 69’unun hiç tanımadıkları insanlarla iletişim içinde olduklarını kaydetti.

Terzioğlu, günlük hayatta tanımadıkları insanlarla konuşmak için çocukların ailelerinden izin aldıklarını anımsatarak, çocuklara, internetin de dijital bir park olduğunu, orada da tanınmayan insanlarla konuşurken bir takım tedbirler almaları tavsiyesinde bulundu. Terzioğlu, “Dijital yaratıcılık ve girişimcilik çocukların geleceği. Bu amaçla dijital zeka projesini Türkiye’ye getirdik. Amacımız ‘Dijital parq’ adını verdiğimiz dünya içinde çocukları hem dijital dünyaya hazırlamak, dünyada bu alanda lider olmalarını, Türkiye’nin bayrağını en iyi dijital liderler olarak çocukların taşımasını sağlamak, diğer taraftan da çocukları geleceğe hazırlarken, onlar yeni kariyer ve yeni yetkinliklerle donatmak.”