Ekonomi Dış uçuşta plastik ürünleri kaldırdı

Dış uçuşta plastik ürünleri kaldırdı

19.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları (THY) ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Dünya Çevre Günü’nde başlattığı girişimle tüm uluslararası uçuşlarda kullanılan plastik ürünleri, tahta veya geri dönüştürülebilir kağıttan yapılmış malzemelerle değiştirdi.

Dış uçuşta plastik ürünleri kaldırdı

SunExpress’ten yapılan açıklamaya göre, uluslararası uçuşlarda kullanılan tüm plastik ürünler Spiriant, RIM ve Gate Retail desteği ile sürdürülebilir ahşap ve kağıttan yapılmış ürünlerle değiştirildi. SunExpress, bu girişimle tek bir günde 70 bin adet tek kullanımlık plastik ürün yerine dönüştürülebilir çevre dostu alternatif ürün kullanımı sağlıyor.

Haberin Devamı

Sıra iç hatlarda...

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Çevre konularında farkındalığı artırmayı amaçlayan SunExpress, Kidz Inflight tarafından özel olarak tasarlanan, atık ayrıştırma ve plastik atıklarla kirlenen okyanuslar gibi konulara değinen küçük bulmacaları Dünya Çevre Günü’nde gerçekleşen tüm uluslararası uçuşlarda genç misafirlerine dağıttı.

2018’den bu yana kabinde daha hafif servis arabaları kullanan SunExpress, bu girişimle yaklaşık 36.6 ton daha az karbon salınımı gerçekleştirdi. Ayrıca misafirlerine Bubi tasarımlı çevre dostu, katlanabilir ve çok yönlü su şişesi sunmaya başlayan havayolu, satın alınan her su şişesini ücretsiz olarak yarım litre mineral su ile tekrar dolduruyor. Çevreci ve sürdürülebilir projelerini yakın zamanda iç hat uçuşlarına da taşımayı planlayan SunExpress, yenilikçi ve çevre dostu havayolu olarak konumunu güçlendirmeye devam ediyor.”

Yazarlar