Ekonomi Doğan Yayın Holding’e yabancı ortak geldi

Doğan Yayın Holding’e yabancı ortak geldi

28.11.2008 - 00:37 | Son Güncellenme:

Alman medya grubu Axel, Doğan Yayın Holding’in yüzde 10’unu alarak şirkete ortak oldu. İki medya devinin Doğan TV’de başlayan stratejik işbirliği daha da genişlemiş oldu

Doğan Yayın Holding’e yabancı ortak geldi

Alman medya grubu Axel Springer’in iştiraki Commerz Film GMBH, Doğan Yayın Holding’in (DYH) yüzde 9.8’ini alarak şirkete ortak oldu. Satın alım tutarı 47 milyon euro olarak belirlendi. Axel Springer’in, DYH’ye bir yönetim kurulu üyesi atayacağı belirtildi.
Şirketler tarafından yapılan açıklamaya göre, Axel Springer de yüzde 25 oranında ortak olduğu Doğan TV Holding’deki yüzde 5.1 oranındaki hissesini Doğan TV Holding’in ana hissedarı Doğan Yayın Holding’e satacak. Bu satış tutarı 77 milyon euro olarak belirlendi. Bu bedelin 30 milyon euro’su 2012 yılına kadar ödenecek.

Stratejik ortaklık güçlendi
DYH İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, “Grubumuz, medya faaliyetlerinin birçoğunda önemli ve güçlü ortaklıklarla faaliyet gösteriyor. Şimdi de Almanya’nın lider, Avrupa’nın önde gelen medya kuruluşlarından Axel Springer’in yeni bir stratejik ortak olarak aramıza katılmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu anlaşma iki grup arasındaki stratejik sinerjileri daha da artıracak” dedi.
Axel Springer AG Yönetim Kurulu Başkanı Mathias Döpfner da, “Doğan Grubu ve Axel Springer arasındaki ortaklığın daha da geliştirilmesinden memnunuz. DYH, Türkiye gibi çekici ve büyüyen bir pazardaki mükemmel konumunun yanında, Axel Springer’in yazılı basından dijital medyaya uzanan portföyüne uyumlu ve tamamlayıcı bir iştirak portföyüne sahip” dedi.
Ortaklığın tamamlanmasıyla Axel Springer, DYH Yönetim Kurulu’na uzun yıllar RTL’de yönetim kurulu üyeliği yapmış olan Helmut Thoma’yı atayacak. Thoma, halen Doğan TV Holding’te yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

Avrupa’nın iki devi
Axel Springer, Almanya’nın en büyük gazete ve üçüncü büyük dergi yayıncısı. Avrupa’nın da önde gelen medya kuruluşlarından biri. Geniş medya portföyü, BILD ve WELT gibi önemli grupları ve markaları içeriyor. 180’den fazla gazete ve dergisi, değişik ilgi grupları ve bilgi ihtiyaçlarına hitap eden 50’den fazla internet girişimi ve TV-Radyo iştirakleri ile 35 ülkede faaliyet gösteriyor. 2007’de 2.6 milyar euro gelir sağladı.
DYH de Türkiye’nin ve Avrupa’nın da en büyük medya grupları arasında. Ana hissedarı Doğan Grubu olan DYH’nin yüzde 34’ü halka açık. Hürriyet, Milliyet, Vatan ve Posta gibi Türkiye’nin en büyük gazetelerinin ve Kanal D, Star TV, CNN Türk gibi yine en önemli TV kanallarının sahibi. 2007’de 2.6 milyar YTL net satış geliri sağladı.