Ekonomi Doğru evi seçmek için doğru soruları sorun

Doğru evi seçmek için doğru soruları sorun

06.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni ev almayı planlayanlara özel tavsiyelerde bulunan Gökhan Karahan, önceliklerin ve ihtiyaçların belirlenmesinin ardından net kararlar almanın önemine değinerek, “Doğru sorular sorulmalı” dedi

Doğru evi seçmek için doğru soruları sorun

Mobilya, beyaz eşya, gelinlik, düğün gibi telaşların yanında yeni evlenecek çiftleri endişelendiren önemli bir konu da birlikte yaşamaya adım atılacak ilk evin seçimidir. Çiftlerin kararlarını ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak vermesi bu süreci daha da kolaylaştıracaktır.
Evlilik hazırlıklarının başladığı yaz mevsiminde, çiftlerin birlikte yaşayacakları eve karar verme süreci hem özen hem de dikkat gerektiriyor. Gayrimenkul danışmanlığı firması Re/max Türkiye’nin Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan evlenecek çiftlere ev seçimi konusunda önemli ve detaylı bilgiler verdi. Karahan, keyifli hazırlıkların yanında tartışmalara bile yol açabilecek olan bu süreçte çiftlerin sabırlı olmasını ve birbirlerinin tercihlerine önem vermeleri gerektiğini belirtti.
Ev seçiminde ortak karar alınması gerektiğini dile getiren Karahan, “Bir gayrimenkul danışmanına başvurmadan evvel sevdiğiniz ve sevmediğiniz noktaları bulun ve fikirlerinizin bir kesişimini yaratın” dedi.

Sosyal yaşantı önemli
Yaşanacak il, ilçe ve semti seçerken önceliklerin belirlenmesinin önemine değinen Karahan, “Şehir merkezinde mi güvenlikli bir site içerisinde mi? Ailelerinize mi yoksa iş yerlerinize mi yakın oturmak istiyorsunuz? Gibi soruların cevapları bulunmalı” diye konuştu.
Karahan ayrıca, “Aracınız dahi olsa evinizin konumunun toplu ulaşıma yakın olmasına dikkat edin” dedi. Evin konumunun sosyal yaşantılara da uygun olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Karahan, kararların net olmasının, gayrimenkul danışmanın uygun olan seçenekleri daha hızlı sunması açısından önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Piyasa araştırması yapılmalı
Konutun brüt alanının değil, net metrekare alanın ne kadar olduğuna dikkat çeken Karahan, şunları söyledi:
“Evi almaya karar vermeden önce evin tapu kaydını araştırıp, kentsel dönüşüme dâhil olup olmadığını öğrenin. Sonradan mağdur duruma düşmeyin. Ayrıca bir piyasa araştırması yapın. Civardaki evlerin fiyatlarını da birkaç farklı ev gezerek öğrenin ve kıyaslayın.”

Ev bulmadan eşya almayın
Çoğu yeni evli çiftin evini belirlemeden eşya satın almaya başladığını ifade eden Karahan, “Mobilyalarınızı satın almaya başlamadan önce, evinizi seçmiş olun. Mobilyalarınıza göre ev değil, evinize göre mobilya alın” dedi. Karahan, binanın aidat, ortak kullanım alanları, sosyal imkânları gibi konular hakkında bilgi sahibi olunması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Erken teslim edip yatırımcılara sürpriz yapacak
Erguvan İnşaat tarafından Kurtköy’de hayata geçirilen 98 konutluk QBahçe projesinde, teslim heyecanı yaşanıyor. İnşaatına Mayıs 2013’de başlanan projede Aralık 2014 olarak duyurulan teslim tarihi altı ay öne çekildi.
Anahtar teslimlerinin başladığı QBahçe’de alanları 65 ila 190 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri bulunuyor. Satışların büyük oranda tamamlandığı projede, 12 konut ve 5 villanın satışı devam ediyor. QBahçe’de yüzde 25 peşinatla konut sahibi olunabiliyor.
Az katlı ve geniş bahçeli mimarisi ile dikkat çeken projenin sosyal alanlarında yüzme havuzu, sauna, fitness salonu, yürüyüş ve koşu parkuru, çocuk oyun alanı ve spor alanı yer alıyor.

Kurtköy’de yükseliyor
Kurtköy’de yükselen projenin kısa zamanda büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı, “Tertemiz havası, doğal güzellikleri, şehrin merkezine yakınlığı, zemin karakterinin depreme karşı dayanıklılığı, kaçak ve düzensiz yapılaşmaya izin verilmemesi Kurtköy'ü İstanbul'un en cazip yerleşim alanlarından biri haline getiriyor” dedi.
Projenin kısa zamanda büyük ilgi gördüğünü ifade eden Maraşlı, “Satışların neredeyse sonuna geldik. Aralık 2014 olarak planladığımız teslim tarihimizi öne çektik ve anahtar teslimlerine başladık. Erken teslimimiz yatırımcılarımıza sürpriz oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Temmuz ayı boyunca ‘masrafsız’ kampanya
Halkalı’daki Soyak Evostar ve İzmir’de yer alan Soyak Siesta O2’de Ramazan’a özel bir kampanya başladı. Bu aya özel olarak hemen teslim daireler Evostar’da 48 ay sıfır faiz ve sıfır masraf avantajı; Soyak Siesta O2 ise 36 ay sıfır faiz ve sıfır masraf avantajıyla satışa sunuluyor. Buna göre, tapu harcı, KDV, abonelik bedelleri, CTH ve iskan harcı Soyak tarafından ödeniyor.
Leed sertifikasına aday oldu
Soyak Evostar’da gereksiz hacimlerden doğan satış fiyatları, ekstra ısıtma, soğutma, elektrik, su, temizlik ve aidat giderleri en aza indirildi.
İzmir’in mega projesi olan yeşil bina olarak tasarlanan LEED Silver sertifika adayı Soyak Siesta O2’nin de içinde yer aldığı Soyak Siesta’nın yepyeni alışveriş merkezi Siesta AVM de Ocak 2015’te açılıyor.

Halkalı’da Ramazan şenliklerine başladı
Sinpaş GYO tarafından Halkalı Atakent bölgesinde hayata geçirilen Bosphorus City bu yıl eğlenceli Ramazan şenliklerine ev sahipliği yapıyor. Projedeki sosyal hayatın en canlı yeri Ortaköy AVM Meydanı’nda düzenlenen şenliklerde çocuklu aileler için birbirinden keyifli etkinlikler düzenleniyor.
Bosphorus City sakinleri ile ziyaretçiler Karagöz Hacivat, Orta Oyunu ve ilizyonist gösterileri ile eğlenirken, meydana kurulan stantlarda hat ve ebru sanatının inceliklerini de öğrenme fırsatı buluyorlar.

‘Saray’larda % 8 peşinat alacak
Sinpaş GYO’nun Bosphorus City ile komşu projesi İstanbul Sarayları’nda ise son 50 ev % 10 fiyat avantajı ile satışa sunuluyor. Projede % 8 peşinat alınıyor, aylık ödemeler ise 2.770 TL’den başlıyor.