Ekonomi Doğru pozisyon başarı getirir

Doğru pozisyon başarı getirir

25.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kurumlara işe alım ve organizasyonel gelişim süreçleri için hizmet veren Avusturya merkezli HILL International, şirketlerin başarılı olması için insanların doğru yerde olmalarının önemine dikkat çekti.

Doğru pozisyon başarı getirir

Hill International Türkiye Yönetici Ortağı Sabine Çalışkan, ‘yanlış çalışan’ değil ‘yanlış pozisyonlar’ olduğunu, doğruyu bulmak için ise, standartlaşmış değerlendirme kalıplarının dışına çıkmak gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Sabine Çalışkan, çalıştıkları şirketlerin çeşitli tanı yöntemleri ile röntgenlerini çekerek aksayan ve firmanın daha ileriye gitmesini engelleyen noktayı bulup tespit ettiklerini, soruna en uygun ve kalıcı çözümü bu yaklaşımla sunduklarını belirtiyor.

Karakter çok önemli

Bir pozisyona uygun adayı ararken birçok parametreyi bir arada değerlendirdiklerini belirten Çalışkan, şirketin yapısı ve karakteri kadar adayın karakterinin de bir o kadar önemli olduğunu vurguluyor. Bunun ötesinde iki karakterin birbiri ile uyumunun asıl mesele olduğunu belirtiyor. ‘Doğru yerdeki insan’ mottosuyla hareket ettiklerini belirten Sabine Çalışkan, “Özetle, biz doğru yerdeki insanlara inanıyoruz, doğru yerdeki doğru insan bizim felsefemizi yansıtmıyor. Çünkü bir insanın yanlış doğru yoktur, pürüz varsa yanlış insan olduğu için değil yanlış yerde olduğu içindir diyoruz” dedi.

Yazarlar