Ekonomi Doğu ve güneydoğu ‘jakuzi’yi sevdi

Doğu ve güneydoğu ‘jakuzi’yi sevdi

12.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

SRC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ayda 4 bin 500 adet, masaj yapan, televizyonlu ve DVD’li jakuzi sattıklarını söyledi

Doğu ve güneydoğu ‘jakuzi’yi sevdi

Türkiye’de yapı marketler dahil 700 noktada satış yapan jakuzi, duş sistemleri ve küvet üreticisi SRC Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, Türkiye en çok satış yaptıkları bölgelerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu olduğunu söyledi.
Televizyon, DVD, radyo, telefon, diyafon bulunan ve buhar banyosu, ayak ve sırt masajı yapan jakuzilerin en çok Tunceli, Mardin, Van, Hakkari, Bingöl, Şırnak’ta satıldığını belirten Sürücü, “Diyarbakır başta olmak üzere bölgeden yoğun talep alıyoruz. İki günde bir ürün sevkediyoruz. Ayda 4 bin 500 adet ürün satıyoruz” dedi.

Özel ekip kurdu
Bölgeye yaptıkları satışların çözüm sürecinden sonra daha da hızlandığını kaydeden Sürücü, “Bu nedenle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için özel satış ekibi kurduk. Şu anda bizi en çok bu iki bölge heyecanlandırıyor” diye konuştu.
Bu nedenle bölgeye yatırım planları yaptıklarını anlatan Sürücü, “Doğu şehirlerimizin, İran ve İrak’a yakın olması nedeniyle bölgede montaj tesisi kurma planlarımız var” dedi.
Doğu ve Güneydoğulu tüketicinin özellikle İstanbul’da çok talep görmeyen büyük küvetleri tercih ettiğini kaydeden Sürücü, bu ürünlerin ortalama fiyatlarının 6 bin TL olduğunu söyledi.
Geçen yıl 30 milyon dolarlık fabrika yatırımı yaptıklarını kaydeden Sürücü, şu bilgileri verdi: “30 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bunlar arasında Cezayir, Güney Kore, Madagaskar, Nepal, Gana ve Libya gibi ülkeler var. ”

Haberin Devamı

Duşakabine abdest musluğu
Duşakabin sistemlerine aldıkları yoğun talep üzerine abdest musluğu koyduklarını belirten Abdurrahman Sürücü, şöyle devam etti: “Ayrıca duşakabinlerin içine kurutma sistemi kurduk. Bu sistem havluya gerek bırakmıyor. Ürün geliştirme departmanımız sürekli çalışıyor. Son olarak yeni geliştirdiğimiz flat tekne, aparatları sayesinde banyolarda inşaat ortamı yaratmadan kolay bir şekilde monte edebildiğimiz bir ürünümüz var. Bu ürün hasta, yaşlı, engelli veya çocuklar için müthiş kolaylık sağlıyor çünkü zeminle neredeyse eşit yükseliğe sahip.”