Ekonomi Dolar yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar yeni haftaya nasıl başladı?

04.06.2018 - 07:17 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta cuma günü yükselişe geçen dolar/TL yeni haftaya da benzer seviyelerden başladı. Dolar sabahki ilk işlemleri 4.63 seviyelerinden geçti.

Dolar yeni haftaya nasıl başladı

Merkez Bankası’nın (TCMB) adımları ve Londra görüşmeleri sonrası TL’nin gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışması Cuma günü sona ererken, Fitch’in not indirimi yapabileceğine dair söylentiyle TL'nin dolar karşısındaki günlük değer kaybı yüzde 2’yi buldu.

Haberin Devamı

Bankacılar perşembe gününden bu yana piyasada Fitch'in bir not indirimi yapabileceğine dair söylentilerin dolaştığı belirtirken, Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem de, TRT Haber televizyonunun canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, "Dün not indirimi konusunda spekülasyon oldu... Olsa da yatırım yapılabilir notun daha da altına inmenin (piyasalara) bir etkisi olacağını düşünmüyorum" dedi.

Dolar/TL, Merkez Bankası'nın (TCMB) son dönemde attığı adımlar ve Londra'da yabancı yatırımcılar ile gerçekleştirilen toplantıların TCMB'ye olan güveni tazelemesiyle 4.9290 seviyesindeki tarihi zirvesinden yönünü aşağı çevirmiş, 4.45 seviyesinin altına kadar gerilemişti.

Bugüne bakıldığında cuma günkü seviyelerin korunduğu görülüyor. Dolar kuru 4.60 seviyelerinde bulunurken, euro ise 5.38 seviyelerinde.

Yazarlar