Ekonomi Domates yiyerek tepki gösterdiler

Domates yiyerek tepki gösterdiler

15.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan ile Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Rusya’nın Türkiye’den domates ithali konusundaki kararına ve akademisyenlerin “domatesi her mevsim yemeyin” sözlerine, domates yiyerek tepki gösterdi.

Domates yiyerek  tepki gösterdiler

Tarımda girdi fiyatlarının her yıl yüzde 15 arttığını, üretim maliyetlerinin artmasının çiftçileri mesleğinden soğuttuğunu kaydeden Akcan, yeni Hal Kanunu’nu da eleştirerek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Çiftçi para kazanmıyor

“Yeni Hal Yasası bağlı olduğumuz Büyükşehir Belediyesi’ndeki yetki ve hal gelirlerini elinden almıştır. Bunun için de Antalya Büyükşehir Belediyesi bize artık hizmet edememektedir. Bu sistemde ne çiftçi ne komisyoncu ne de tüccar kazanıyor. Rusya ile bir an önce gerekli temaslarda bulunup, ticaretin düzeltilmesini, bu olumsuz gelişmenin geri döndürülmesini talep ediyor ve olumlu haberler bekliyoruz.”

Nazif Alp de son aylarda bazı akademisyenlerin “domatesin sürekli tüketilmemesi” yönünde açıklamalar yaptıklarını belirterek, “Benim çiftçim bu mahsulü yetiştirip tüketiciye arz ediyor. ‘Bu nasıl yetişiyor?’ diye kimse sormuyor. Çiftçi hiç kazanmıyor. Sürekli borçlanmayla iş görüyor. Elimizden tutulması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı