Ekonomi Domateste güçlü oyuncu

Domateste güçlü oyuncu

29.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kibar Grubu şirketlerinden Assan Gıda, mevsimin ilk domateslerinin fabrikaya gelişiyle üretim sezonunu açtı. Assan Gıda’nın Balıkesir Susurluk’ta bulunan fabrikasında düzenlenen törende sezonun ilk domatesleri karşılandı.

Domateste güçlü oyuncu

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Türkiye’nin endüstriyel domates üretiminde dünyada 5. sırada yer aldığını söyledi. Kibar, “Kaliforniya 12 milyon, Çin 6 milyon, İtalya ve İspanya 4-5 milyon, Türkiye 2.6 milyon ton üretime sahip. Bu payın önümüzdeki yıllarda daha da artması bekleniyor. Dünya talebinin yüzde 7’sini karşılayan Türkiye, bu pazardaki en güçlü oyuncular arasında. Bu nedenle biz de önümüzdeki yıllara yönelik stratejiler geliştiriyoruz.

Ketçap ve sos ihracatı

Fabrikamızda üretim optimizasyonu ve genel iyileştirmeleri kapsayan 6 milyon euro’luk yeni yatırımlarımızla otomasyonu artırmakla birlikte istihdamı da artıracağız” diye konuştu.

Türkiye’nin en büyük ketçap sos ihracatçısı Assan Gıda, halen ürünlerinin yüzde 50’sini ihraç ediyor. Assan Gıda, dünyanın dört bir yanında 56 müşterisine, 30’un üzerinde ülkeye ihracat yapıyor. 2014’ten 2015’e satışlarını yüzde 18 artıran firma, Ar-Ge merkezinde tüketicilerinden gelen talep ve beklentiler doğrultusunda yeni ürünler geliştirmeye ve yatırımlarına devam etmeyi planlıyor.