Ekonomi Dünyada bir ilki gerçekleştirdi, şimdi 22 ülkeye satıyor

Dünyada bir ilki gerçekleştirdi, şimdi 22 ülkeye satıyor

26.08.2013 - 16:11 | Son Güncellenme:

Yurttaş Holding, tarafından geliştirilen TRIMBOX (yüksek voltaj koruyucu), 3 ay gibi kısa bir sürede 22 ülkeye ihraç edilmeye başlandı. Markanın yaratıcısı Evren Yurttaş, dünyada eşi bulunmayan bu ürünle 2013 yılında 30 milyon lira ciro hedeflediklerini kaydetti.

Dünyada bir ilki gerçekleştirdi, şimdi 22 ülkeye satıyor

Yurttaş, voltaj sorunları yüzünden fabrika ev ve işyerlerinde binlerce liralık elektrikli cihazların bozulması üzerine harekete geçtiğinde, yalnızca 2000 dolar sermayesi vardı ve 2007 yılında kurulan şirket seneyi 12 bin lira ciroyla kapattı. 2012 yılında ise bu rakam 3 milyon lira seviyesindeydi.

Buluş dünya devlerinin ilgisi çekti

Haberin Devamı

TRIMBOX ‘ı satın almak için ABD Fransa ve Almanya’dan bir çok firma işadamının kapısını çaldı. Fakat ürünün geleceğine inanan Yurttaş lisansı satmadı ve şu an 22 ülkeye ihraç etmeye başladı.

Nasıl çalışıyor?

TRIMBOX aşırı gerilim problemine karşı AG darbe koruyucu olarak tanımlanıyor. Eğer gerilim cihazın karşılayamayacağı boyutlara ulaşırsa (trafo patlaması yıldırım vs) şebeke elektriğini kesiyor ve yine cihazların zarar görmesini engellemiş oluyor.

10 Nano Sn.'lik tepki

TRIMBOX Patentli özel tasarımı sayesinde sıkça görülen şebekeden gelen tehlikeli yüksek voltaja 10 nano saniyede (saniyenin milyarda onu) tepki vererek, enerjiyi içine hapsediyor ve elektrikli cihazların zarar görmesini engelliyor, daha önemlisi yangın çıkma olasılığını ortadan kaldırıyor.

Haberin Devamı

Konut projelerinden yoğun talep

Ürünün önemini ilk anlayanlar fabrika sahipleriydi. Ancak bugün inşaat sektörü de hem Dünya’nın her yerinde geçerli olan “Şebeke kaynaklı problemler garanti kapsamı dışındadır” ibaresini yok eden bir ürünü müşterilerine sunuyor, hem de projelerine değer katıyorlar. Yakın gelecekte inşaat projelerinde, sigortalar olmadan nasıl bir daire satılamazsa, TRIMBOX takılı olmayan bir dairenin de satılamayacağı öngörülüyor.

Yayılmak istiyor

Dünyada eşi bulunmayan bu ürünün Türkiye ekonomisine katkıları uzun süre devam edecek gibi görünüyor. Genç işadamı 2013 yılında 30 milyon lira ciro hedeflediklerini anlatıyor ve TRIMBOX'ın yanında başka elektrik malzemelerinin de (sigorta, şalter anahtar vs.) üretimlerine başlandığını belirtiyor.

YASAL DÜZENLEME ŞART

Trimbox’ın en önemli özelliklerinden biri de insan hayatını doğrudan tehdit eden tehlikeleri ortadan kaldırması. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) düzenlemelerine göre elektrik dağıtım şirketlerinin arz ettiği enerjinin kaliteli olması şart. Bu zorunluluk cihaz yanmalarını önlemede bir yaptırım olmakla beraber insan hayatının tüm risklerden korunması için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiği görüşünü de beraberinde getiriyor. Zira yüksek voltaj kaynaklı olaylarda hiç istenmese de meydana gelebilecek ölümler dava konusu olduğunda çok daha ciddi problemler yaşanması gündeme gelebilir. Bu aşamada da Trimbox’ın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.