Ekonomi Dünyanın en iyisini Kartal’da yapacak

Dünyanın en iyisini Kartal’da yapacak

13.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dap Yapı’nın merakla beklenen karma projesi İstanbul Marina satışa çıktı. Ziya Yılmaz, İstanbul Marina projesinin içinde bulundurduğu alanlar bakımından dünyanın en iyi karma yaşam projesi olacağını ifade etti.

Dünyanın en iyisini Kartal’da yapacak

Dap Yapı’nın uzun süredir merakla beklenen projesi İstanbul Marina satışa çıktı. Firmanın, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile hayata geçireceği projenin, dünya çapında ses getirmesi bekleniyor.
Dünyanın sayılı projelerinden biri olarak ön plana çıkan İstanbul Marina, rezidans ve ofis bloğu ile ticari alanlardan oluşuyor. Önünde mega yat marina alanı bulunan, içinden hızlı tren geçen İstanbul Marina’da, 258 adet bağımsız birimden oluşan yarısı açık yarısı kapalı alışveriş merkezi, otel, özel okul, özel hastane, restoranlar, park ve dini tesis alanları yer alıyor.
Projeyle Kartal’ın yükselişe geçeceğini belirten Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstanbul’un en güzel arazisinde inşa edilecek İstanbul Marina’nın Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek bir eser olacağını söyledi.
İstanbul Marina projesinin içinde bulundurduğu alanlar bakımından dünyanın en iyi karma yaşam projesi olacağını ifade eden Ziya Yılmaz, “Dünyadaki birçok projeye baktık, aynı anda bu özelliklerin bunların hiçbirisine sahip olmadığını gördük” dedi.

Haberin Devamı

5 milyon liralık evi kendisi satın alacak
İstanbul Marina projesinde 5 rezidans ve ofis bloğu ile ticari alanlar bulunacak. Önünde yat marina alanı olacak projenin içinden hızlı tren geçecek. İstanbul Marina’da genişlikleri 34 ile 720 metrekare arasında değişen 1+0 ile 5+1’e kadar 1463 konut bulunuyor. Fiyatların 260 bin ile 5 milyon lira arasında değiştiğini belrten Ziya Yılmaz, değeri 5 milyon lira olan 720 metrekarelik dairelerin birisini kendisinin alacağını ifade etti.

‘Bu yıl ciro hedefini yüzde 25 geçeriz’
Projedeki konutların metrekare fiyatlarının 4.900 liradan başladığını belirten Ziya Yılmaz, hasılata yönelik verdikleri fiyattan en az yüzde 20-25 daha fazla ciro gerçekleştireceklerini belirtti. Satıştaki konutlar için yüzde 25 peşin aldıklarını, geri kalanını ise banka kredisine yönlendirdiklerini anlatan Yılmaz, 24 aya varan ödeme planı yaptıklarını kaydetti.
Murat Kurum ise projeden yılsonuna kadar 500 milyon liranın üzerinde gelir elde edeceklerinin açıkça görüldüğünü belirterek, “Bu lansmandan gelecek satışlar yıllık bazda 2014 yılı hedeflerimizi tutturmaya yansıyacak. İhalede 534 milyon lira gelir taahhüt edildi. Bunun üzerine çıkmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

En yüksek kule 146 metre olacak
Projedeki kulelerin en yükseğinin 146 metre olacağını belirten Murat Kurum, planların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan yükseklik kararları çerçevesinde yapıldığını ifade ederek, “Siluetle alakalı olarak yükseklik kararlarına uyuyoruz. Kamu iştiraki olmamız nedeniyle projelerde ‘Emsal kullanalım daha çok para kazanalım’ düşüncesinden daha çok, sektöre yön verelim anlayışı içerisindeyiz” dedi.

‘YENİ BİR MERKEZ OLUŞTURUYORUZ’

Lansman toplantısına katılan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise bulunduğu bölge bakımından projenin ihalesinin çok ilgi gördüğünü ifade ederek, ihalede 1.3 milyar lira satış toplam değeri ve 534 milyon lira şirket payı gelirinin teklif edildiğini hatırlattı.
Projenin dünyanın en iyi projeleri arasında bulunacağını ve bölge için bir merkez oluşturduklarını ifade eden Murat Kurum, şunları söyledi:
“Sahil bandında yapılması planlanan bir marina alanı da bulunuyor. Kartal - Maltepe bölgesinin Anadolu yakasının bir merkezi olacağını düşünüyoruz. İstanbul Marina proje dahilinde Kartal bölgesinde 30 milyon liralık bir kavşak yapılacak. Hastane, okul, cami ve yeşil alan olacak. Tarihi yapılar tekrar inşa edilerek halkın kullanımına sunulacak.”

Haberin Devamı

‘Gece gündüz çalıştık’

Sahile 500 metre cephesi bulunan projede deniz manzaralı açık AVM’nin de bulunacağını, Anadolu’dan kalkan trenlerin İstanbul’a buradan giriş yapacağını belirten Yılmaz, “Hastane, okul, 90 bin metrekare AVM, ibadethane ve hızlı trenin içinden geçtiği başka bir proje yok. 1.5 yıldır gece gündüz bu proje için çalıştık. Projeye deniz uçağı bile inebilecek. Boğazın Anadolu yakasını taçlandıracak proje dünyanın birçok yerinden ilgi görecek” diye konuştu.
Yılmaz, kentsel dönüşüm kapsamında olan Kartal’ın sahil şeridinin yapılan düzenlemelerle Levent-Maslak hattı gibi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Metropol İstanbul Avrupa’nın en yüksek 10 binası arasında

Varyap, Avrupa’nın en yüksek binalarını inşa etmeye devam ediyor. Dünyanın en iyi gökdelenlerinden biri olarak gösterilen Varyap Meridian’dan sonra Varyap’ın Emlak Konut ve GAP İnşaat ile birlikte geliştirdiği Metropol İstanbul projesi de Avrupa’nın en yüksek binaları arasındaki yerini aldı.
İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sınırları içinde karma proje olarak yükselen Metropol İstanbul, dünyanın önde gelen gayrimenkul araştırma şirketlerinden Emporis’e göre Avrupa’nın en yüksek 10 binası arasında gösterildi.
İnşaatı devam eden en yüksek binaların listelendiği araştırma kapsamında Metropol İstanbul antensiz 250 metre uzunluğu ile araştırmada onuncu sırada yer alırken ilk sırada Rusya’nın St. Petersburg şehrinde inşa edilen 468 metre uzunluğundaki Lakhta Center bulunuyor.

2016’da teslim edilecek
Özgün ve iddialı kentsel tasarımı, mimari-teknik özellikleri ve konumu ile dikkat çeken Metropol İstanbul projesi Ataşehir’de yükseliyor. Toplamda 700 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin 2015 yılında tamamlanması ve tüm fonksiyonları ile 2016 yılı başında hizmete açılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Ön talebe yoğun İlgİ gelİnce süreyİ uzattı

Pana ile Selimoğlu ortaklığında inşa edilmekte olan Brooklyn Park Fikirtepe projesinde yoğun talep nedeniyle ön talep toplama süresi uzatıldı. Buna göre, 10 Mayıs olarak belirlenen son ön talep günü 10 Haziran 2014’e kadar uzadı. Metrekare birim fiyatlarının 5 bin 500 lira ile 8 bin lira arasında değiştiği projede satışlar kısa süre içerisinde başlayacak.
Projenin ön talep döneminin yoğun ilgi gördüğünü belirten Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, Yeni Fikirtepe'nin oluşumunda önder bir rol üstlendiklerini, farklı projelerle birlikte yaklaşık 5.000 konut üreteceklerini dile getirdi.
Fikirtepe’nin konumu itibariyle yüksek yatırım potansiyeli taşıdığına inandıklarını ve bu nedenle yüksek bir talep olduğunu belirten Selimoğlu, projeye gelen talebi normal karşıladıklarını söyledi.

150 milyon lira yatırıma sahip

Projenin 150 milyon lira yatırımla hayata geçirileceğini ifade eden Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk ise projenin Fikirtepe’nin yenilenmesinde sembol bir nitelik taşıyacağını ifade etti. Ufuk, projenin bölgede önemli bir noktada konumlandığını belirterek, E5 VE TEM otoyollarının hemen yanında, iki Metro İstasyonu, Metrobüs ve Marmaray bağlantısı ile 2016 yılında açılacak olan Avrasya Oto Tüneli’nin hemen girişinde yer aldığının altını çizdi.

‘İNŞAAT SEKTÖRÜ KÜRESEL ISINMAYA KARŞI ÖNLEM ALMALI’

Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, mevsimsel değişikliklerin yaşandığı günümüzde yapıların oluşum aşamasında doğal kaynaklara ulaşımın göz önünde bulundurulması ve kaynakların dengeli kullanılması gerektiğine değindi.
Geleneksel tarzda inşa edilen yapıların tasarruf yapmayı zorlaştırdığını belirten Babaoğlu, “Oysaki yapılar, sahip olunan kaynakların kullanıldığı, doğaya uyumlu ve uzun yıllar verimli olacak şekilde yapılmalı. Güneşin düşme açısından, suyun tekrar kullanımına kadar detaylar ele alınmalı, ısınma için minimum harcama ve karbon salınımı yapılacak yöntemler tercih edilmeli” dedi.
Yeni yapılarda daha az atık ve karbon salınımı oluşumunun hedeflenmesi gerektiğini belirten Babaoğlu, “Bu binaların yatırım maliyeti geleneksel yapılara göre % 15-20 daha fazla oluyor. Ancak enerji kullanımında sağlanan tasarruf sayesinde çok kısa sürede kendini amorti edebiliyor” diye belirtti.

Anadolu yakasını sevdi iki yeni proje geliyor

Koç Yapı, yeni projelerine Göztepe Akasya Tower ve Bağdat Caddesi Çiftehavuzlar Flat ile devam ediyor. 7 bin m2 kapalı alanda 20 katlı 34 daireli 2 penthouse dubleks olarak projelendirilen Akasya Tower, terasları, zengin peyzaj düzenlemeleri ile dikkat çekiyor.
Çiftehavuzlar Flats ise 2 bin 700 m2 kapalı alanda 10 kattan oluşuyor. Projede ortalama 145 m2’lik dairelere yer veriliyor. Firma 16 kat 39 daireli Caddebostan Yıldız Residence ve 13 kat 11 daireli Fenerbahçe Marina Flats projelerine ise yakın zamanda başlamayı planlıyor.

İlk çeyrekte net değeri 981.3 milyon TL oldu

Ekonomik şehir otelciliği konsepti ile dikkat çeken Akfen GYO 2014 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 31 Mart 2014 itibariyle şirketin net aktif değeri 981.3 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketin 31 Mart 2014 itibarıyla faaliyet kârı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre % 23 artarak 7.9 milyon TL olarak gerçekleşti.
İlk üç ayda faaliyette olan tüm otellerinde % 60 doluluk oranına ulaştıklarını belirten Akfen GYO Genel Müdürü Vedat Tural, “İstanbul ve Moskova başta olmak üzere uygun araziler olması halinde otel yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Loft konut tasarımıyla yatırımcıyı çekecek

Şehir merkezinde yaşam alanlarının küçülüp fonksiyonelliğin ön plana çıkmasıyla micro- loft projeler yükselmeye başladı. 50 ile 100 m2 arasında değişen micro-loftlar küçük alanlarda maximum yaşam alanını oluşturuyor. Bu kapsamda Urbanist Yatırım tarafından Gümüşsuyu’nda yapılan micro-Loft Yarasa ve micro-Loft Bulut projeleri dikkat çekiyor.
Yarasa projesi dubleks ve stüdyo daireler olmak üzere 4 daireden oluşuyor. Bulut ise 1 boğaz manzaralı teraslı dublex, 1 boğaz manzaralı stüdyo, 3 stüdyo, 1 bahçeli stüdyo olmak üzere 6 daireden oluşuyor. Projeler Temmuz 2014’de teslim edilecek.

Dünyaca ünlü birçok mimarın tercihi oldu

Yapı ve dekorasyon malzemeleri markası LG Hausys, 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 37. Yapı Fuarı’na katılarak şık ve çok yönlü tasarımlara imkân tanıyan yenilikçi ürünü Hi-macs’i tanıttı.
Hi-Macs, aralarında Pritzker Mimarlık Ödüllü ilk kadın mimar Zaha Hadid’in de bulunduğu pek çok mimar ve tasarımcı tarafından tercih ediliyor.
Dış cephe kaplamaları, yer kaplamaları, duvar kaplamaları gibi endüstriyel yapı malzemeleri üreten LG Hausys inşaat sektörüne hizmet vermenin yanı sıra otomotiv sektöründe de aktif olarak çalışmaya devam ediyor.