Ekonomi EGE’NİN İNCİSİ İZMİR’E 150 MİLYON $’LIK ‘İNCİ’

EGE’NİN İNCİSİ İZMİR’E 150 MİLYON $’LIK ‘İNCİ’

07.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İş GYO, Ege’nin incisi olan İzmir’deki yeni projesini satışa çıkardı. İnci anlamına gelen ‘Perla’ adındaki projeye 150 milyon dolar yatırım yapan İş GYO, bölgede 2 kuleli konut, ofis ve AVM yapacak

EGE’NİN İNCİSİ İZMİR’E 150 MİLYON $’LIK ‘İNCİ’

İş GYO İstanbul’daki yatırımlarının ardından yıllardır beklenen İzmir projesine başladı. İş GYO,150 milyon dolar maliyetle yaptığı projeyle yeni kent imar planının kesinleşmesinin ardından İzmir’in ilk yatırımını hayata geçiren şirket oldu. Şirket, bu kapsamda konut, ofis ve AVM’den oluşan karma konseptli Ege Perla projesini satışa çıkardı.
Emre Arolat’ın mimarlığını yaptığı projede ortalama metrekare fiyatı 3 bin dolar, içinde 25 bin metrekarelik AVM, 111 konut, 65 home ofis ve 46 ve 29 katlı 2 kuleli projedeki daire fiyatları ise 280 bin dolar ile 1.5 milyon dolar arasında belirlendi. İzmir’de yapılan tanıtım toplantısında konuşan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, İzmir’in geleceğine inandıklarını belirterek, “Ege Perla İzmir’in geleneksel yaşam tarzına uygun olarak planlandı. Beklentileri araştırdık. Burası sevgililerin, kadınların, ailelerin buluşma merkezi olacak” dedi.
Tanes, İş GYO olarak sadece İstanbul ve gayrimenkulün bir segmentine odaklanmadıklarının altını çizerek, Türkiye’nin her yerinde farklı projelere imza attıklarını ve gittikleri yerlerde öncü olduklarını söyledi. İzmir’de İstanbul Levent’teki Kanyon projesine benzer bir proje geliştirdiklerini belirterek, “Ev sahiplerine hizmeti Levent’te olduğu gibi burada da Kanyon verecek. İzmir çok daha fazla yatırım hakkediyor. Bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik” diye konuştu.
Tanes, 18 bin 500 metrekarelik arsayı 2008 yılında İş Bankası’ndan satın aldıklarını hatırlatarak, kentte yaptıkları araştırmaların ardından balkonlu ve geniş mutfaklı dairelere yer verdiklerini söyledi.

‘Yatırımcıya kazandıracağız’
Projede resmi satışların başladığını ve İzmir dışından da yoğun talep aldıklarını ifade eden Tanes, bölgenin büyük bir hızla gelişeceğine inandığını anlatarak şunları söyledi:
“İzmir rampadaki füze gibi. Büyük bir potansiyeli var. Önümüzdeki 5-10 yılda inanılmaz bir değişim yaşanacak. 2004 yılında İstanbul’da Kanyon projesini metrekaresini 3 bin dolardan satışa çıkarmıştık. Şimdi 7-8 bin dolarları gördü. Şimdi ise İ;zmir’de 3 bin dolardan satışa çıkıyoruz. Ama burası denizin yanında yapılacak. Yatırımcıya hep kazandırdık ve burada da kazandıracağız. Özellikle İzmir’de bu potansiyel var.”

Haberin Devamı

Dev holdingler İzmir’e geliyor
Projenin bulunduğu Konak ilçesi Belediye Başkanı Hakan Tartan da, yeni kent imar planının 550 hektarlık alanı kapsadığını belirterek,“Daha önceki davalar ve iptaller tamamen eksikliklerle ilgiliydi. Jeolojik araştırma yapılmamıştı. Bölgede Bundan sonra herhangi bir sıkıntı olmaz” dedi. Tartan, 550 hektarlık alanın 300 hektarının Konak sınırları içerisinde kaldığını anlatarak, İstanbul Levent benzeri gelişimin burada da başladığını söyledi. İş GYO’nun bölgedeki öncü yatırımından sonra büyük şirketlerin ruhsat girişimlerini yoğunlaştırdığını ifade eden Tartan, İzmir’e önümüzdeki 5 yıl içinde 10 milyar dolarlık yatırım beklediğini, 50 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. İzmir yeni kent imar planının kapsadığı alanda Vakıfbank, İş Bankası, Doğuş, Optimum, Arkas ve Aydın Doğan ile Torunlar, Sur Yapı’nın arsaları bulunurken, İzmirli büyük gruplar da bölgede yatırımlara hazırlanıyor. Ayrıca Kuveytli ve Katarlı fonların da bölgeye yatırım yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

‘Not artırımı fiyatları artırır’
İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes soruları yanıtlarken, Fitch’in not kararının en belirgin sonuçlarından birinin gayrimenkulde fiyat artışı olduğunu söyledi. Tanes, şunları söyledi:
“Faiz düşüyor. Bu karar faiz artışını daha da aşağıya çeker. Varlık fiyatları artar. Çünkü yüzde 7’ler seviyesinde faiz demek yatırımcının anaparasını bile koruyamaması demek. Dolayısıyla kira getirisine yönelme artacak. Bu da gayrimenkulün yatırım çekmesi demek. Ayrıca dünyadaki dev muhafazakar fonlar da Türkiye’ye girmeye başlayacaktır.”

GÜNÜN PROJESİ / 35. SOKAK

Akşan Yapı, ikinci etap satışlarını öne çekti

Akşan Yapı tarafından İzmir’de hayata geçirilen 35. Sokak projesinde yer alan 257 adet ikinci etap konutlarının satışına başlandı. Türkiye’nin en büyük çelik konut projesinden konut sahibi olmak isteyenler 180 bin liradan başlayan özel lansman fiyatlarından yararlanabiliyor.
Türkiye’nin BREEAM sertifikalı ilk konut projesi olan 35. Sokak’ın ikinci etabı 257 adet konuttan oluşuyor. Metrekare büyüklüklerinin 81 ile 272 metrekare arasında değişiklik gösterdiği ikinci etapta; 1+1 bahçeli evler, 2+1 bahçeli dubleksler, 3+1 balkonlu dubleks sıra evler, 3+1 bahçeli dubleks sıra evler, 3+1 bahçeli dubleks ve 4+1 avlulu evler olmak üzere toplam 6 tip konut seçeneği bulunuyor.
İki etaptan oluşan projenin ilk etabında ise sınırlı sayıdaki dairelerin satışı devam ediyor. Yüzde 75’inin satışının tamamlandığı birinci etap konutlarının teslimlerine 2013 Ocak ayı sonunda başlanacak.
Projenin sosyal donatıları arasında 1350 metrekare spor merkezi, basketbol sahası, tenis kortu, fitness salonu, spa salonu, Türk hamamı, sauna, yürüyüş ve bisiklet parkurları, iki adet açık yarı olimpik havuz, bir adet yarı kapalı yarı olimpik havuz, kreş, kütüphane ve manav bulunuyor.

Haberin Devamı

YAKIN PLAN
Yeri: İzmir
Yapımcı fİrma: Akşan Yapı
Teslİm Tarihi: Mayıs 2014
Konut Tipleri : 1+1-4+1
Toplam Konut Sayısı: 550

Hangi daire kaç lira?
Tipi Başlangıç fiyatı
4+1 532.000
3+1 315.000-400.000
2+1 279.000
1+1 180.000
*Lansmana özel % 10 indirim

Haberin Devamı

ÖZAK, BAYRAMPAŞA’YA ‘HAYAT’ VERECEK

Halka açıldıktan sonra Bayrampaşa’daki Özak Hayat Tepe projesine başlayan Özak GYO, 200 milyon değerindeki projede ön satışa çıktı. Özak Hayat Tepe’de fiyatlar 140 bin liradan başlıyor

Tekstil ve turizmden sonra gayrimenkulde atağa geçen Özak GYO, halka açıldıktan sonra ilk konut projesine hız verdi. Firma Bayrampaşa’da hayata geçireceği yeni projesi Özak Hayat Tepe’yi 140 bin liradan başlayan fiyatlarla ön satışa çıkardı.
Özak GYO Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk, projeden konut almak isteyenlerin rezervasyon yapmaya başladıklarını vurgulayarak, 20 Kasım’da resmi satışlara çıkmayı planladıklarını söyledi.
Projenin toplamda 506 daireden oluştuğunu ifade eden Coşkuntürk, 1+0’dan 4+1’e kadar 40 metrekare ile 230 metrekare arasında rezidansların bulunduğunu kaydetti.
Coşkuntürk, Projenin satış ofisinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek, örnek dairenin yerine örnek mutfak ve banyo gibi unsurları tasarladıklarını kaydetti. Coşkuntürk, projeden daire almak isteyenlere iki dekorasyon alternatifi sunduklarını vurgulayarak, bu sayede farklı zevklere yönelik tasarımlar sunabildiklerini söyledi.

Erken teslim edecek
Coşkuntürk, projedeki konutların metrekare fiyatlarının 3 bin 600 lira seviyesinde olduğunu ifade ederek, 140 bin liradan başlayan fiyatların 970 bin liraya kadar çıktığını dile getirdi. Peşin alımlarda yüzde 10 indirim yaptıklarını belirten Coşkuntürk, biri katılım bankası olmak üzere beş bankadan konut kredisi kullandırdıklarını ifade etti.
Coşkuntürk, projede inşaatın başladığını ve hafriyata devam ettiklerini anlatarak, “Bir taraftan da kazıklar çakılmaya başlandı. Konutları 24 ayda teslim edeceğiz ama büyük ihtimalle erken teslim de yapabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Üçgen form hakim
Arsa dahil 200 milyon dolar değeri bulunan projenin en önemli unsurunu konutlar oluşturuyor. Tago Mimarlık tarafından tasarlanan projedeki konut bloklarının üçgen formuyla dikkat çekiyor. Bu form sayesinde konutların iç tasarımını en iyi şekilde gerçekleştirirken, en iyi manzara açılarını da yakalanıyor. Proje, Tarihi Yarımada’dan Haydarpaşa’ya, Zeytinburnu’ndan hava açıkken Yalova’ya kadar geniş bir manzaraya sahip. Proje Bayrampaşa’da Bauhaus ve Carrefour’un yanında yapılıyor.

TOKİ’den Diyarbakır’a 1792 yoksul konutu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) piyasa koşullarında ev sahibi olamayan yoksul vatandaşların, düşük taksitler ve uzun vadede ödeme kolaylığıyla konut sahibi olmalarını sağlıyor. İdare’nin Diyarbakır’daki yoksul vatandaşlar için inşa ettiği 1792 konutun kurası yarın çekiliyor. 5348 başvuru yapılan Diyarbakır’daki konutların kura çekilişlerini Gaziantep, Yozgat, Bursa ve İzmir’de yoksul vatandaşlar için inşa edilen konutlarının kuraları takip edecek.
Alt gelir ve yoksul grubundaki vatandaşlar için bu güne kadar 143 bin 65 konut üreten TOKİ, bu kapsamda 2014 yılı sonuna kadar teslim edilmek üzere yaklaşık 40 bin konut daha inşa ediyor. İdare, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYGM) işbirliğiyle piyasa koşullarında ev sahibi olamayan yoksul ve alt gelir grubundaki vatandaşlarımızın düşük taksitlerle konut sahibi olmalarını sağlıyor.
Diyarbakır Üçkuyular 1. Etap’ta 1024, Diyarbakır Üçkuyular 2. Etap’ta ise 768 konut üretildi. Kuralar ise bugün Dicle Üniversitesi Spor Salonu’nda çekilecek. Toki Diyarbakır’ın ardından Gaziantep’te 232,
Yozgat’ta 384, Bursa Karacabey’de 132 ve İzmir Çiğli’de 80 konut inşa etti.
TOKİ yoksul gruba yönelik 45-55 metrekarelik konutları peşinatsız, 20 yıl vadeli, 100 liradan başlayan taksitlerle satışa sunuyor. Alt gelir grubuna yönelik konular ise 65-87 metrekare yüzde 12’si peşin ve konut teslimiyle başlayan yaklaşık 300 liralık taksitlerle, 15 yıl vadeli olarak satışa çıkarılıyor.

Bakanlık kültür kongresi için hazırlıklara başladı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 21-23 Kasım 2012 tarihinde İstanbul’da düzenleyeceği “Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresine” hazırlanıyor. Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı kongreye Hollanda, Macaristan, Bulgaristan, Rusya, Moldova, Almanya, Japonya, İngiltere, pakistan, İngiltere, Lübnan, Katardan çok sayıda akdemiysen ve bilim adamı katılacak.
Kongre öncesi açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “Kültürel mirasımız ve bu alandaki teknolojik gelişmeler ele alınacak. Kongre, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi ve ülke tanıtımına katkı sağlayacak” dedi.

Dumankaya, peşinat yerine arabanızı alıyor
İnşaat sektöründe yeniliklerin öncüsü Dumankaya İnşaat, “Araban Peşinatın” kampanyasıyla farklı bir çalışmaya imza atıyor. Buna göre, Dumankaya İnşaat konut projelerinden daire satın alan müşteriler mevcut araçlarını alacakları konutun peşinatı olarak Dumankaya Otomotiv 2. Elde piyasa değerinde değerlendirebilecek ve aracın satış bedelini satın alacakları evin peşinatı olarak kullanabilecekler.
Peşinat avantajı sunan kampanya ile müşteriler 1 yıla varan sürede kendilerine tahsis edilecek Hyundai İ20, Hyundai Accent veya Mercedes C180 Avantgarde marka aracın kullanım hakkına sahip olacak. Kampanya dahilinde peşinatlarını nakit olarak ödeyen müşterilerde 1 yıla varan sürelerde kendilerine tahsis edilen aracı kullanmaya hak kazanacak.

İstanbloom’da konutlar yüzde 15 prim yaptı
Zincirlikuyu’da yükselen İstanbloom daire sahiplerine kazandırmaya başladı. Kaba inşaatı tamamlanan ve cephe montajına başlanan, 2013 yılı sonunda ise teslim edilmesi planlanan İstanbloom, şimdiden yüzde 15 prim sağladı. Esin Yapı tarafından inşa edilen proje, 14 bin 760 metrekare arsa üzerinde yükseliyor. Proje teslimine kadar toplamda yüzde 40 prim yapması öngörülen İstanbloom, 46 kattan oluşuyor.
Projede, tamamı akıllı dairelerden oluşan 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 2,5+1 dubleks, 3,5+1 dubleks ve 4,5+1 dubleks olmak üzere 11 farklı tipte konut seçeneğine yer veriliyor.

Yüzde 25 peşinata 24 ay sıfır faizli konut satıyor
Kemerburgaz Göktürk’te, İstanbul Caddesi üzerindeki son arazi üzerinde inşaatı süren Yalın Evler Projesi, 1+1’den 5+1’e kadar farklı daire tiplerini bünyesinde barındırıyor. Keleşoğlu İnşaat ve Zilal İnşaat ortaklığı ile sürdürülen projede, fiyatı 207 bin dolardan başlayan dairelerin satışında, yüzde 25 peşin 24 aya varan sıfır faizli avantajlı kredi seçenekleri sunuluyor. İsteyenler banka kredisi kullanabiliyor. Projede ayrıca 2,5 +1 ve 3,5+1 alternatifleri de sunuluyor. Açık havuz, sauna, fitness merkezi, toplantı salonları gibi sosyal donatıları barındıracak proje, daire sakinleri ve misafirleri için otopark ve her daireye özel depo alanları ile kolaylık vaat ediyor.

Yazarlar