Ekonomi Egeyapı yeni şehri Bakırköy’de kuracak

Egeyapı yeni şehri Bakırköy’de kuracak

05.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO’nun Bakırköy’deki 85 bin metrekarelik arsasının ihalesini 1 milyar 205 milyon liralık teklifle Egeyapı kazandı. Arsada rezidans, AVM, otel, iş merkezinin yanı sıra eğitim ve sağlık kurumları yapılabilecek

Egeyapı yeni şehri Bakırköy’de kuracak

Emlak Konut GYO’nun Bakırköy Osmaniye bölgesindeki 85 bin metrekarelik arsa ihalesinin kazananı Egeyapı, Akzirve, Öz-kar İnşaat ortaklığı oldu. Bağcılar’daki dev proje Batışehir’i inşa eden Egeyapı, Avrupa yakasının merkezlerinden biri olan Bakırköy’de iddialı bir proje yapmak için ilk ve en önemli adımı atmış oldu.
195 milyon 985 bin lira olarak değer biçilen arsanın ihalesi kıran kırana geçti. Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinin katıldığı ihalede son ana kadar kazanan belli olmazken, Egeyapı verdiği teklifle arsayı ne kadar çok istediğini gösterdi.
İhalede önerilen en yüksek pay, Egeyapı Group-Akzirve Gayrimenkul-Öz-Kar İnşaat tarafından oldu. Emlak Konut’a yüzde 45.9 oranında 553 milyon 95 bin lira önerildi.

Birçok firma yer aldı
İhaleye katılan Ağaoğlu grup şirketlerinden Akdeniz İnşaat arsa için 1 milyar 315 milyon lira teklif etti. Emlak Konut’a yüzde 38.1 oranında 501 milyon 15 bin lira önerdi. Aşçıoğlu İnşaat-Yılsan Yatırım da arsa için 1 milyar 75 milyon lira ve Emlak Konut’a yüzde 45 oranında 483 milyon 750 bin lira önerdi. Özak GYO-İnter Yapı-Yenigün İnşaat ortaklığı arsaya 1 milyar 150 milyon 811 bin lira teklif etti. Grup, Emlak Konut’a yüzde 37 oranında 425 milyon 800 bin lira önerdi. İhlas Yapı-İhlas Holding ise 1 milyar 144 milyon 959 bin 459 lira teklif etti. Emlak Konut’a yüzde 37 oranında 423 milyon 635 bin lira önerdi.
Artaş İnşaat-Güner Yapı da arsaya 1 milyar 137 milyon lira, Emlak Konut’a yüzde 37 oranında 420 milyon 690 bin lira önerdi. 1 milyar 135 milyon lira teklif eden Eroğlu Yapı-Doğu İnşaat ise Emlak Konut’a 419 milyon 950 bin lira teklif etti.

Haberin Devamı

‘İddialı proje yapacağız’
Egeyapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı da, arsanın çok değerli olması nedeniyle oldukça istekli davrandıklarını belirterek, “Avan projeyi hazırlamıştık. Bugünden itibaren çalışmalara başlayacağız. Çok iddialı bir proje yapmayı planlıyoruz” dedi.

111 bin metrekarelik inşaat alanı bulunuyor
Emlak Konut GYO’nun Bakırköy Osmaniye ve Zeytinburnu Veliefendi bölgesi sınırları içerisinde yer alan arsası konut+hizmet, ticaret, ilköğretim tesis alanı, dini tesis alanı ve park alanlarından oluşuyor. 85 bin 280 metrekarelik arsa için 111 bin 241 metrekarelik inşaat alanı belirlendi.
Konut+hizmet alanı 45 bin 676 metrekare, emsale inşaat alanı ise 97 bin 16 metrekare olarak belirlenen arsanın ihale içerisinde yer alan 6 bin 586 metrekarelik ticaret alanı için belirlenen inşaat alanı 14 bin 224 metrekare.

Haberin Devamı

Yükseklik sınırı 45 metre
Konut+hizmet alanında, konut, rezidans, AVM, otel, konaklama tesisleri, ticaret, ofis-büro, işhanı, gazino, çarşı, çok katlı mağazalar, bankalar, kongre merkezi, sinema, tiyatro, özel sosyal kültürel tesis alanları, günübirlik tesis, rekreasyon alanları, spor alanı, katlı otopark yapılabilir.
Ticaret alanında ise iş merkezi, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağazalar, katlı otoparklar, AVM, otel, motel ile rezidans yapıları, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu ve lokanta, gazino, düğün salonu gibi eğlence merkezleri de yapılabilir.
Ayrıca ticaret alanında yönetim binaları, banka, finans kurumları, eğitim alanları ve sağlık tesisleri yer alabilir. Emsal 1.80 olarak belirlenirken yükseklik sınırı ise 45 metre olarak açıklandı.

2.9 milyar $’lık Olimpiyat projesine TOKİ eli değecek
TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’nı alması halinde olimpiyat köyü başta olmak üzere gerekli tesislerin TOKİ tarafından yapacağını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğindeki kafileyle İstanbul 2020’nin teknik sunumu için İsviçre’nin Lozan kentinde bulunan TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, yaptığı açıklamada İstanbul’un, 2020 Olimpiyatları için aday üç kent arasında daha fazla şansının bulunduğuna işaret etti.

Hızlı organize oluyor
Adaylık yarışının 7 Eylül’de Buenos Aires’te sonuçlanacağını anımsatan Karabel, son görüşmenin orada yapılacağını belirtti.
Karabel, “Eğer olimpiyatları düzenleme bizde kalırsa tüm inşa faaliyetleri TOKİ kanalıyla gerçekleştirilecek. Türkiye’nin bir avantajı var, TOKİ’nin hızlı organize ve mobilize olma kabiliyeti. Son on senede bunu da bir şekilde kanıtlamış olması bizim için bir avantaj” dedi.
Ülkelerin olimpiyatı aldığı zaman TOKİ muadili bir kuruluş kurup inşa faaliyetlerini gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Karabel, kendilerinin son on yıl içerisinde 594 bin konut ve 4 bin 848 sosyal donatı yaptıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Oyunlardan sonra konutlar satılacak
On senede yaklaşık 26 milyar dolarlık yatırımları bulunduğuna dikkati çeken Karabel, olimpiyat köyündeki konutları oyunlardan sonra daire haline getirerek satışa sunacaklarını kaydetti.
Olimpiyatların maliyetlerine değinen Karabel, “Ayrılan bedel 2.9 milyar dolar olarak söyleniyor. Biz olimpiyatları aldığımız zaman yaptığımız ihalelerden oluşacak bedeller zaten gerçek rakamı ortaya çıkartacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Güneşli’deki konut satışlarına hız verdi
Saray Grup tarafından Güneşli’de 60 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirilen Greenist projesinde 174 dairenin 58 tanesi satıldı. Projede satış rakamlarından memnun olduklarını ifade eden Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı Dikici, “Arazi kendimize ait olduğu ve kendi finansmanımızla projeyi hayata geçirdiğimiz için, bitmeye yakın dairelerimizi satmayı tercih ettik” dedi. Kaba inşaatının Ağustos ayında tamamlanacağı projenin, yüzde 40’ı tamamlanmış durumda. Projeye tekstilciler, orta düzey yöneticilerin talep gösterdiğini anlatan Dikici, “Bugüne kadar satışlarımızdan 50 milyon TL ciro elde ettik” dedi. Projenin içerisindeki otel bloğunun işletmesini 20 yıllığına Hilton Garden Inn’e kiraladıklarını anlatan Dikici, 216 odalık otelin 2014 Mart ayında hayata geçeceğini söyledi.

Teraslar dahil değil
Projede 1+1’den 5+1’e kadar çeşitli büyüklüklerde daire tipleri bulunuyor. Mimari özellik olarak her dairenin kendine özel terası veya balkonu bulunuyor. Çoğu projede teras ve balkonların metrekarelere dahil edildiğini söyleyen Dikici, “Projemizdeki teraslar birebir metrekareye dahil değil, onları şerefiyeye yansıttık” dedi. 20 dönümlük alana kurulan 174 dairenin test edilip, iskânı alındıktan sonra müşterilere teslim edilmesi planlanılıyor. Projede ayrıca 1500 metrekare kapalı, 1300 metrekare açık sosyal tesis yer alıyor. Açık ve kapalı havuzun yanı sıra, tamamen çocuk boylarına göre tasarlanmış havuzlar da bulunuyor. Projenin teslim tarihi ise Haziran 2014 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Beylikdüzü’ne yeni proje
Güneşli bölgesindeki yatırımlarından memnun olduklarını ifade eden Dikici, “Kendi arazilerimizin üzerine proje geliştirdiğimiz için sırada Beylikdüzü arazimiz bulunuyor. E-5’e paralel bu arazimizin büyüklüğü 20 dönüm. Proje çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz lanse edeceğiz” dedi.

Araplar yatırım için Trabzon’u tercih etti
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'ye tatil amacıyla gelen turistlerin tarihi ve doğal güzellikleri gördükten sonra yatırım yaptıkları belirtildi.
Bakanlığın verilerine göre son bir yılda 14 bin 766 yabancı Türkiye’den gayrimenkul aldı. Açıklamada, bir yılı geçen mütekabiliyet yasasından sonra yabancı yatırımcının yeni gözdesinin Türkiye olduğu belirtilirken, tatil amaçlı Türkiye’ye gelen yabancıların yatırımlarını gayrimenkulde değerlendirdiğine dikkat çekildi.
Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Özellikle son dönemde Arapların yatırımlarını yayla turizminin merkezi Trabzon’a yaptıkları görüldü. Türkiye’den gayrimenkul alan 14 bin 766 yabancının 13 bin 210’u tercihini konuttan yana yaparken bin 620’si de arsadan yana kullandı. Genelde tercihlerini Akdeniz ve İstanbul’dan yana yapan yabancıların yeni gözdesi ise Karadeniz. Özellikle son dönemde Araplar, yatırımlarını yayla turizminin merkezi Trabzon’a yaptı.”

46 taşınmaz aldılar
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, şunları söyledi:
“Taşınmaz almak amacı ile gelip tatil yapan da var tatil yapmak amacı ile gelip taşınmaz alan da var. Buna en iyi örnek yayla turizminin başında gelen Trabzon. Trabzon’a gelen turistlerde Araplar çoğunluğu oluştururken arsa ve konut satışında da ilk sırada yer alıyor. Trabzon’da mütekabiliyet yasasının çıktığı tarihten bu yana 5 ülkenin vatandaşı 85 taşınmaz aldı. Bu alımlarda 33’ü arsa 13’ü konut olmak üzere toplam 46 taşınmazla Araplar ilk sırada yer alıyor.”

Ege Perla’da inşaat çalışmaları hızla ilerliyor
En ileri inşaat tekniklerinin kullanıldığı Ege Perla, bölgenin çehresini değiştirmeye aday. 18 bin 392 metrekare arsa üzerinde 46 ve 29 katlı iki kuleden oluşan Ege Perla’nın altyapı, iksa ve kazı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2 bodrum katlı otopark ve 4 katlı bir alışveriş merkezinden oluşan betonarme bir yapı olarak planlanan projede ileri inşaat teknolojileri kullanılıyor.
İş GYO tarafından İzmir’de hayata geçirilen Ege Perla, toplam 12 bin metre uzunluğa sahip 250 adet kazık üzerine inşa edilecek. Yapının yükseleceği alanın zemin iyileştirme çalışmaları 2013 Temmuz ayı sonunda tamamlanacak. Mayıs ayı içinde ihalesinin yapılacağı projenin üst yapı inşaatına ise ağustos ayında başlanması planlanıyor.

Bahçeli evleri aralık ayında teslim edecek
Bahçeli ev konseptli projeleri ile tanınan Dekar Yapı, İstanbulluların ‘az katlı bahçeli ev’ hayalini İstanbul’un en güzel semtlerinden Çengelköy’de gerçeğe dönüştürmeyi amaçlıyor.
Dekar Yapı, İstanbul’un en güzel semtlerinden Çengelköy’de inşa ettiği Bahçeli Vadi Çengelköy projesini Aralık 2013’te teslim etmeye hazırlanıyor.
Bahçeli Vadi Çengelköy, her biri bahçeli olarak tasarlanan 28 dubleks ev ve 30 daireden oluşuyor. Bahçeli Vadi Çengelköy’deki konutlarda 48 metrekareden 189 metrekareye kadar değişen büyüklükte 1+1’den 4+1’e kadar 11 farklı ev tipi yer alıyor.

Bodrum’da denize sıfır örnek villalar hazırladı
Bodrum Yalıkavak’ın Tilkicik koyunda gerçekleştirilen BodrumBodrum projesinde örnek villalar tamamlandı. Örnek villaların iç mimari tasarımı Arif Özden ve Tanju Özelgin imzası taşıyor.
Denize sıfır konumuyla dikkat çeken proje, turizm ve inşaat alanında, Radisson Blu Conference & Airport Hotel Istanbul, W İstanbul, Ajia Hotel, West Blocks ve Akaretler Sıraevler gibi önemli projelerin inşaatı ve renovasyonuna imza atan Bilgili Holding tarafından hayata geçiriliyor. Toplam 26 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen proje, 80 adet villa ve az sayıda bağımsız bölümden meydana geliyor.

Halkalı’da taşınma masraflarını karşılıyor
Halkalı’da kurulan Elitistpark projesinde satışa sunulan 2 blok ve123 daireden geriye 36 daire kaldı. Şehir plancısı İsmail Günal ve mimar Yusuf Aydın tarafından 2007 yılında kurulan Yapı Türk’ün ilk projesi olan Halkalı Elitistpark Konutları’nda kalan daireler özel bir kampanya başladı.
Taşınmanın ve ev değiştirmenin ailelerin en büyük sorunu olduğunu belirten Yapı Türk Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Günal, Ulusoy ile işbirliğine giderek projeden daire alana ailelerin taşınma masraflarını karşıladıklarını söyledi.
Ayrıca projede görevli teknik ekip de tüm montaj ve teknik servis işlemlerinde ücretsiz destek veriyor.