Ekonomi ‘Ekonomi % 4.5 büyüyecekti’

‘Ekonomi % 4.5 büyüyecekti’

02.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Baktığınız zaman tüm bu olumsuz tabloya rağmen Türkiye 2016’da yüzde 2.9 büyüme başarısını gösterdi. Eğer bu darbe girişimi olmasaydı, bu saldırılar olmasaydı Türkiye yüzde 4.5’in daha üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirecekti” dedi.

‘Ekonomi % 4.5 büyüyecekti’

Tüfenkci, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in de katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen ‘Üreten Türkiye Konuşuyor’ toplantısında, şunları söyledi:

“Bu darbenin görünen faturası Türkiye’ye yüzde 1.5 kadar küçülme... 2017 içinde de inşallah bu oranların çok daha üzerinde, yüzde 5’lerde bir büyümeyi ve daha üzeri bir büyümeyi bu Türkiye yakalamış olacak.”

Haberin Devamı

Hedef % 4’ün üstü

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Son çeyrek büyüme rakamı Türkiye ekonomisinin sıkıntılarla test edildikten sonra çok büyük saldırılar, şoklar karşısında dahi dimdik ayakta durabildiğini göstermiştir” dedi. Canikli, “Bundan sonra derecelendirme kuruluşlarının zor şartlara rağmen büyüme performansı karşısında nasıl değerlendirme yapacaklarını merak ediyoruz. İnşallah 2017’de yüzde 4’ün üzerinde, hatta olumlu anlamda sürprizler ortaya çıkabilir, 4’ün üzerine büyüme gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.