Ekonomi Elektrik kesmeden bir şans daha verecek

Elektrik kesmeden bir şans daha verecek

01.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, Avrupa yakasında bulunan 4.3 milyon abone için yeni bir hizmet hazırlığı içinde olduklarını belirterek, faturası 150 liranın altında olan abonelerine elektriklerini kesmeden bir ay daha süre verebileceklerini söyledi.

Elektrik kesmeden  bir şans daha verecek

Bakal, “Faturası 150 liranın altında kalan abonelerin ilk ayda ödemeseler bile elektriğini kesmeyecek şekilde bir altyapı hazırlıyoruz. İkinci ay itibarıyla fatura 150 liranın üzerine çıktığında ödememe hali devam ederse, o zaman kesintiye gideceğiz. Altyapımızı bu yıl içinde uygun hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bakal, abonelerin fatura ödeme alışkanlıklarına da değinerek, aylık ortalama 3.8 milyon adet elektrik faturası kestikleri Avrupa yakasında müşterilerin çoğunluğunda ödeme alışkanlığının oluştuğunu ancak 400-450 bin abonenin elektrik faturasını ikinci bir ihbar olmadan ödemediğini kaydetti.

591 bin taşınma

Bakal, düzenli olarak açıkladıkları Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nun 2018 sonuçlarını yaptığı toplantı ile basın mensuplarıyla paylaştı. Rapora göre, geçen yıl İstanbul Avrupa yakasında elektrik tüketiminin bir önceki yıla göre yüzde 2.5 artarak 28 milyar 768 milyon kilovatsaate ulaştığı, ilçe bazında en yüksek elektrik tüketiminin Avcılar ve Sefaköy ilçelerinde gerçekleştiği görüldü.

Avrupa yakasında 2018’de toplam 591 bin 569 taşınma hareketi görülen araştırmada, 130 bin 380 gayrimenkulun kapısının ilk kez açıldığı ve ikinci el gayrimenkulde de 461 bin 189 taşınma hareketinin yaşandığı belirtildi.