Ekonomi En pahalı şehir Zürih İstanbul 58’inci

En pahalı şehir Zürih İstanbul 58’inci

17.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en pahalı şehirleri liginde zirvede İsviçre’den Zürich yer alıyor, İstanbul ise 140 şehrin sıralandığı dünyanın yaşam maliyeti en yüksek şehirleri arasında 58’inci sırada kendisine yer buldu

En pahalı şehir Zürih İstanbul 58’inci

Geçen yıl listede 28’inci sırada yer alan İstanbul kur farkı nedeniyle bir yıl öncesine göre 30 sıra gerileme kaydetti. İlk 10’a bakıldığında Cenevre’nin bir önceki yıla göre 6 basamak yukarı çıktığı görülüyor. İlk sırayı alan bir diğer İsviçre kenti Zürih de 4 basamak çıktı.

160 ürüne bakılıyor
İngiliz ‘Economist Intelligence Unit’in geleneksel olarak yayımladığı rapor, İstanbul’da yaşamak Paris, Tokyo, Frankfurt gibi şehirlerde yaşamaktan daha pahalı, Atina, Tahran, Washington gibi şehirlerde yaşamaktan ise daha ucuz olduğunu ortaya koyuyor.
Euro Bölgesi’ndeki krizle birlikte, İsviçre Frangının değer kazandığının vurgulandığı ilgili raporda, son sırada Pakistan’ın Karaçi şehrinin yer aldığı görüldü. Rapor 93 farklı ülkede aralarında ekmek, pirinç ve benzin fiyatının da içinde bulunduğu 160 ürün ve servisin fiyatlarının karşılaştırılmasıyla hazırlanıyor.

Haberin Devamı

En pahalı ilk 10
- Zürih-İsviçre
- Tokyo-Japonya
- Cenevre-İsviçre
- Osaka-Japonya
- Oslo-Norveç
- Paris-Fransa
- Sydney-Avustralya
- Melbourne- Avustralya
- Singapur-Singapur
- Frankfurt-Almanya

Listede son 10
- Muscat-Umman
- Dakka-Bangladeş
- Cezayir-Cezayir
- Katmandu-Nepal
- Panama City-Panama
- Cidde-Suudi Arabistan
- Yeni Delhi-Hindistan
- Tahran-İran
- Mumbai-Hindistan
- Karachi-Pakistan