Ekonomi En yüksek rekabet gücü İstanbul’da

En yüksek rekabet gücü İstanbul’da

03.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İllerarası Rekabetçilik Endeksi - 2018 sonuçlarına göre, genel endekste İstanbul 100 üzerinden 69.13 puan ile Türkiye’nin en yüksek rekabet gücüne sahip ili olarak belirlendi. Ankara ise 53.7 puanla Beşeri Sermaye ve Yaşam Kalitesi Alt Endeksi’nde birinci oldu.

En yüksek rekabet gücü İstanbul’da

Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu (URAK) tarafından 6. kez hazırlanan “URAK İllerarası Rekabetçilik Endeksi - 2018” sonuçları URAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Melih Bulu, URAK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin ve URAK Akademik Koordinatörü Metin Gürler’in katıldığı toplantıda paylaşıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’deki 81 ili “Yaşam, Eğitim, Yatırım, Altyapı, Hizmet, Ulaşım, Güvenlik” gibi 85 ayrı başlıkta tek tek analiz eden araştırmada, Türkiye’deki tüm şehirler, sosyo - ekonomi, ticari, eğitim, altyapı gibi bir çok başlıkta incelendi.

Ankara ‘yaşam’da birinci

Verilere göre, genel endekste İstanbul 100 üzerinden 69.13 puan ile Türkiye’nin en yüksek rekabet gücüne sahip ili olarak belirlendi. İstanbul’u 46.04 puanla Ankara izledi. İstanbul “Beşeri Sermaye ve Yaşam Kalitesi Alt Endeksi” dışındaki “Yenilikçilik, Üretim ve Ticaret, Yaşanabilirlik” alt endekslerinin de zirvesinde yer aldı. Ankara ise 53.7 puanla Beşeri Sermaye ve Yaşam Kalitesi Alt Endeksi’nde birinci oldu. Aynı endekste Ankara’yı sırasıyla 52.13 puanla İstanbul, 47.27 puanla Kırşehir, 45.80 puanla Tunceli takip etti.