Ekonomi ‘Enerji bizden rekolte sizden’

‘Enerji bizden rekolte sizden’

25.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep’te ‘GAP Küçük Ölçekli Sulama İşleri’ projesinin imza töreni ve Nizip ilçesindeki Hancağız Güneş Enerjisi Santrali’nin açılışına katıldı.

‘Enerji bizden rekolte sizden’

Varank, 75 milyon liraya mal olacak olan sulama projesi ile 103 bin dekar alanın yeniden sulanmaya başlayacağını belirterek, Gaziantep’te tarımsal ürün kalitesi ve veriminin artacağını söyledi. Varank, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“GAP İdaresi ve kalkınma ajansımızla bu projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Açılışını yaptığımız güneş enerji santrali de ilk etapta 5 megavat elektrik üretecek. Güneş enerjisi santrali kapsamında buraya 30 milyon lira katkı sağladık. Burada kurduğumuz santralle sulama maliyetlerinin tamamını karşılayabileceğiz. 35 bin dekarlık arazide artık pompajla ilgili elektrik faturası bu bölgeye gelmeyecek. 5 megavatlık santrali 15 megavata çıkarmak için de destek vereceğiz. Sulama kanalları faaliyetleriyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan destek alarak Barak Ovası’nı daha çok sulayacağız. Elektrik santrali ile elektrik maliyetini ortadan kaldıracağız. Biz enerjiyi vereceğiz, siz rekolteyi vereceksiniz ve hızlı şekilde buraları kalkındıracağız.”