Ekonomi Erdoor'dan Ortadoğu'dan Afrika'ya Türk imzası

Erdoor'dan Ortadoğu'dan Afrika'ya Türk imzası

24.07.2018 - 16:51 | Son Güncellenme:

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde ‘Erdoor’ markasıyla kompozit iç mekan kapı üreten Ergün Yapı, bu yıl yurt dışı yatırımları kapsamında Cezayir’de 3 milyon dolarlık fabrika yatırımı yaptı.

Erdoordan Ortadoğudan Afrikaya Türk imzası

Birçok sektör ve firma açısından 2017 yılının ‘zor’ bir yıl olduğunu, buna rağmen yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda belirledikleri satış hedeflerine büyük oranda ulaştıklarını belirten Ergün Yapı Yönetim Kurulu üyesi Vedat Ergünbaş, ihracatta öngördükleri yüzde 20’lik artış hedefini de yüzde 22,7 oranıyla aştıklarını söyledi. Bu yıl ürün gamlarını artırdıklarını ve üretimi artırmak adına yurt dışında 3 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydeden Ergünbaş. ‘Cezayir’ de kurduğumuz fabrikada, makinelerin bir kısmı firmamıza ulaşıp üretim proseslerindeki yerlerini aldılar. Kalan bölümü ise bu yılın üçüncü çeyreğinde firmamızda olacak. Firmamız bu ilave makine yatırımlarıyla doğru orantılı olacak şekilde personel istihdam etti” dedi. Yurtdışında ve yurtiçinde yeni Pazar bulma çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Ergünbaş, ”Bu yıl firmamız çağın gereksinimi hale gelen Ar- Ge çalışmalarına yaklaşık 1 milyon dolar bütçe ayırdı” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Hatay’dan Ortadoğu’ya, Cezayir’den Afrika ülkelerine satış yapıyoruz”

Firmalarının 1997 yılında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Rüstem Ergünbaş tarafından kurulduğunu hatırlatan Vedat Ergünbaş; kurulan firmanın, geri dönüşümden başlayıp nihai tüketiciye yapı malzemeleri üreten bir yapıya dönüştüğünü anlattı. Bu gün itibarıyla 250 personel istihdamın ile 90 milyon lira ciro yaptıklarını dile getiren Ergünbaş, ” Erdoor markamız ile ahşap kompozit iç oda kapıları ve kapı bileşenleri üretiyoruz. Docker markamız ile ise ahşap kompozit deck ve prefabrik ev üretimi yapıyoruz” bilgisini verdi. Hatay’daki fabrikanın üretimi ile tüm Ortadoğu ülkelerine ihracat yaptıklarını, ayrıca Cezayir fabrikasından da tüm Afrika ülkelerine satış gerçekleştirdiklerini belirten Ergünbaş, “İran’daki satış ofisimiz ve Irak’taki depomuzla bu satışlarımızı destekliyoruz” ifadelerini kaydetti.

Haberin Devamı

“2017’de 7,5 milyon dolarlık ihracat yaptık”

Hatay üretim tesislerinde, 15 bin metrekarelik kapalı alanda günlük bin adet kapı üretimi yaptıklarını, Cezayir’deki tesiste ise günlük 500 adet kapı bileşeni ürettiklerini anlatan Vedat Ergünbaş, ayrıca 2 milyon dolarlık ek yatırımla LVT parke üretim tesisi kurmayı hedeflediklerini vurguladı. Orta vadeli yatırım planlarına da değinen Ergünbaş, yurtiçinde iki farklı OSB’de fabrika kurmak için görüşmelerinin devam ettiğini, bu fabrikaların açılışıyla birlikte 400 kişinin daha istihdam edileceğini ifade etti. Ergünbaş, ”Firmamızın İran ve Cezayir’de bulunan satış ofislerine ilave olarak orta vadede birçok ülkede yeni satış ofisleri açacağız. Türk Cumhuriyetleri ile ilgili çalışmalarımızı da başlattık. İhracat miktarımız 2017 yılın da 7,5 milyon dolar oldu. Önümüzdeki her yıl için yüzde 40 büyüme hedefliyoruz. Şirketimizin orta vadede Ar-Ge alanında planladığı yatırımın miktarı ise 5 milyon doları bulacak.”

Yazarlar