Ekonomi Erkan Güral, Ukrayna fahri konsolosu oldu

Erkan Güral, Ukrayna fahri konsolosu oldu

12.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Ukrayna’nın Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illerinin fahri konsolosluk görevine atandı.

Erkan Güral, Ukrayna fahri konsolosu oldu

EKONOMİ SERVİSİ -  Kütahya’da düzenlenen Fahri Konsolosluk Ofisi’nin açılış töreniyle Ukrayna’nın Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir Fahri Konsolosluğu görevine atanan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, iş yaşamı ve bugüne dek yöneticiliğini üstlendiği ekonomi tabanlı sivil toplum kuruluşlarında kazandığı deneyimlerin serbest ticaret anlaşmasının eşiğinde bulunan iki ülkenin ticari ilişkilerinin geliştirilmesinde büyük avantajlar sağlayacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Ukrayna Türkiye Büyükelçisi Vasily Bodnar, Kütahya Tugay Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Nafi Güral, Rıza Güral ve aile fertlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen açılış töreninde söz alan Ukrayna Fahri Konsolosu Erkan Güral, Türkiye ve Ukrayna arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 30. yılında fahri konsolosluk görevine getirilmesinin kendisi için büyük anlam ve değer taşıdığını ifade etti. Güral, “2022 yılı başlarında yapılması planlanan Ukrayna – Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi’nin bir çıktısı olarak imzalanması muhtemel olan serbest ticaret anlaşması, ülkelerimizin iş insanlarına yeni kapılar açacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Erkan Güral, bu görevi kendisine tevdi eden, Ukrayna ve Türkiye Dış İşleri Bakanı Dimitro Kuleba, Mevlüt Çavuşoğlu ve Ukrayna Türkiye Büyükelçisi Vasily Bodnar’a teşekkür ederek sözlerine son verdi.

İş birliği forumu

Erkan Güral, Kütahya’da gerçekleştirilen konsolosluk ofisinin açılış töreninin ardından, 8 Aralık Çarşamba günü ise NG Afyon Hotel’de Ukrayna ve Türkiye iş dünyasından temsilciler ile bir araya geldi. AFSİAD ve TÜGİK üyeleri ile birlikte Ukraynalı iş insanlarının katılım gösterdiği Konsolosluk Ekonomik Forumu’nda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ile olası iş birlikleri ele alındı.