Ekonomi "Ermeni teklifi" tatilcileri etkilemedi

"Ermeni teklifi" tatilcileri etkilemedi

25.12.2011 - 13:15 | Son Güncellenme:

1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına yönelik tasarının Fransa Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilmesi, bir çok kesim tarafından protesto edilirken, yeni yıl tatilini Fransa’da geçirmek isteyen Türkler’in programlarında değişikliğe gitmedikleri bildirildi.

Ermeni teklifi tatilcileri etkilemedi

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Fransa turlarında 3 gece 4 gün ve 4 gece 5 günlük tatil programlarının yoğun talep gördüğünü, turların fiyatlarının ise 700 avro ile bin avro arasında değiştiğini söyledi.

Geçtiğimiz yeni yıl tatilinde 20 bin civarında Türk vatandaşının tatilini yurt dışında geçirdiğini belirten Ulusoy, görüşüne başvurdukları seyahat acentalarının Paris’e düzenlediği turlar için yoğun bir talep olduğunu, rezervasyonların iptal edilmesi gibi bir şeyin söz konusu olmadığını bildirdi.

ETS Tur Yurtdışı Turlar Müdürü İlker Lanacı da iptal etikleri tur programları veya müşterilerinin bu yönde bir başvurusu olmadığını ifade etti.

Lanacı, söz konusu tasarının kabulü nedeniyle tatil planında değişiklik yapan kimsenin de bulunmadığını sözlerine ekledi.

Setur Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Gökhan Dedeoğlu da rezervasyonlarda bir değişiklik olmadığını bildirdi. Dedeoğlu, herhangi bir iptal talebi olması halinde ise bu talebi gerçekleştirebileceklerini söyledi.