Ekonomi ESK’dan ucuz et hamlesi geldi

ESK’dan ucuz et hamlesi geldi

28.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Et ve Süt Kurumu (ESK), hem vatandaşlarımızın daha ucuza ete ulaşması hem de üreticimizin mağduriyet yaşamaması adına temmuzdan itibaren kıyma ve kuşbaşını kendisi üreterek tüketiciye ulaştıracak” dedi.

ESK’dan ucuz  et hamlesi geldi

Pakdemirli, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, geçen yıl dövizdeki spekülatif artışa bağlı yem fiyatlarında yaşanan değişiklik nedeniyle üreticilerin mağdur olmaması için atılan adımlara dikkati çekerek, süt destek primlerinin 10 kuruştan 25 kuruşa, süt alım fiyatının da 1.7 liradan 2 liraya çıkarıldığını hatırlattı. Bölgesel kalkınma projeleri kapsamında 41 ilde 650 hayvancılık projesine 100 milyon lira hibe desteği verildiğini belirten Pakdemirli, “41 ilde uygulanan Düve Desteği Projesi’ni 81 ile yaygınlaştırıyoruz. Düve tutarının yüzde 40’ını bakanlıkça hibe ediyoruz. Bakanlık politikalarına uygun olarak, etçi buzağı üreten işletmelerimize, buzağı desteğinin üzerine 250 lira ilave destek ödeyeceğiz” dedi.

ESK’dan ucuz  et hamlesi geldi

Haberin Devamı

Şeffaf kesim fiyatı

Pakdemirli, tüketiciyi ucuz etle buluşturmak için yürütülen yeni çalışmaları da anlattı. Hem vatandaşın daha ucuza ete ulaşması hem de üreticinin mağduriyet yaşamaması adına ESK’nın ucuz et çalışmasında gelecek aydan itibaren yeni bir uygulamanın başlayacağını bildiren Pakdemirli, “ESK, hem vatandaşlarımızın daha ucuza ete ulaşması hem de üreticimizin mağduriyet yaşamaması adına temmuzdan itibaren kıyma ve kuşbaşını kendisi üreterek tüketiciye ulaştıracak. Ulusal Kırmızı Et Konseyi de Süt Konseyinin fiyatları açıkladığı gibi, kesim fiyatlarını açıklayacak” dedi.

Pakdemirli, Tarım Şurası’nın toplanması gerektiğini de söyledi.

Yazarlar