Ekonomi Eti Süt Burger’e Avrupa’dan patent

Eti Süt Burger’e Avrupa’dan patent

04.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eti’nin inovatif ürünü Süt Burger için yaptığı patent başvurusu Türkiye ve Azerbaycan ile birlikte Avrupa’nın 35 ülkesinde tescillendi. Yurtdışında “Eti Milk Burger” adı ile satışta olan Eti Süt Burger’in patent tescili, aralarında Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda ve İspanya olmak üzere 35 Avrupa ülkesini kapsarken, ürün 20 yıl süreyle patent koruması altına alınmış oldu.

Eti Süt Burger’e Avrupa’dan patent

2016 yılında, Batı ve Doğu Avrupa’da yer alan 8 ülkeden hızlı tüketim sektöründeki 9 bin 900 yeni ürün arasından seçilen “11 başarılı lansman”dan biri olarak “Nielsen Avrupa Çığır Açan İnovasyon Raporu”nda yer alma hakkı kazanan Eti Süt Burger’in patent alması ile ilgili değerlendirme yapan Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Süt Burger ile elde ettiğimiz patent tescili, Eti olarak yaptığımız Ar-Ge çalışmalarının ve ürünlerimizin, ne denli inovatif ve özgün olduğunu ispat niteliği taşıyor. Bu tescil ve başvurular, buluşlarımızı korumak ve taklidini engellemek için büyük bir öneme sahip. Gerek tescil olan gerekse başvuru aşamasında olan patent ve faydalı modeller, global bir marka olma yolunda ilerleyen Eti’nin, gıda sektördeki inovatif kimliğini sadece Türkiye’de değil, tüm dünya ülkelerindeki tüketiciler nezdinde değerli kılacak ve rakiplerimize karşı daha üstün konuma getirecek.”