Ekonomi Ev alana vatandaşlık için 1 milyon $ fazla

Ev alana vatandaşlık için 1 milyon $ fazla

24.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, sektörle ilgili yaptığı değerlendirme toplantısında, özellikle finansman modeli çeşitlenmesine dikkat çekti.

Ev alana vatandaşlık için 1 milyon $ fazla

Torun, “Sektörde değişim sürmeli. Finansman modeli olarak kullanılan Sat - Yap modeli sürdürülebilir olmadığı için tek alternatif olmaktan çıkarılmalı, yeni finansman modelleri geliştirilmeli” dedi.

Haberin Devamı

Katar vurgusu

İlki 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, ikincisi Şubat 2017’de başlatılan kampanya seferberliğinin konut pazarını canlandırdığını anlatan Torun, bu sayede 1 ayda 2 bin konut ve 279 ofis satıldığını hatırlattı. Torun, “Sonuçlar konut satışında faiz oranın ne kadar belirleyici olduğunu gösterdi. İlk kez 20 yıl vadeli konut satışı başlasa da vatandaş 10 yıla kadar olan vadeyi seçti” dedi.
İnşaat sektörü için yapılan düzenlemeler içinde ‘vatandaşlık’ konusuna dikkat çeken Torun, “1 milyon dolarlık ev alana vatandaşlık verilecek. Yabancı yatırımcının talebini artırmak için bu rakam aşağı çekilmeli, hatta oranlar bölge bölge değişmeli. Yabancıların koşa koşa gayrimenkul almalarını beklememek gerek. Yabancıya yılda yaklaşık 4.5 milyar dolarlık satış gerçekleştirmemiz, başarı olarak kabul edilemez. Bizim sadece Katar ile ilişkilerimizi geliştirerek bu rakamları aşma potansiyelimiz var” dedi.

Haberin Devamı

Yönetim değişiyor

2013 - 2017 yılları arasında iki dönem GYODER başkanlığını yürüten Torun, mayısta yapılacak genel kurul sonrası yeni yönetimin oluşacağını söyledi.