Ekonomi Ev almak isteyen ‘kazanca’ koştu

Ev almak isteyen ‘kazanca’ koştu

05.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ev almak isteyenlere pek çok ödeme kolaylığı sunan ‘Türkiye için Kazanç Vakti’ kampanyasında 1 haftada 1.500 konut satıldı. Özel sektör 1.000, Emlak Konut ise 500 kişiyle sözleşme imzaladı.

Ev almak isteyen ‘kazanca’ koştu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde gayrimenkul sektörünün çatı örgütleriyle birlikte başlatılan konutta dev indirim kampanyası hızlı başladı. Binlerce insan projelerdeki satış ofislerini ziyaret etti. Bu kapsamda 1 haftada özel sektörün 1.000’e yakın konut satışı yaptığı ifade edilirken, Emlak Konut GYO ise 500 kişiden kapora aldı.

Haberin Devamı

‘Türkiye için Kazanç Vakti’ kampanyasının bir haftayı geride bırakmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, bu bir haftada Emlak Konut GYO’nun internet sitesinde 1.5 milyon ziyaret olduğunu, çağrı merkezine ise 30 bin arama geldiğini söyledi. Emlak Konut GYO, bünyesindeki 38 projeyle kampanyaya destek veriyor. Bu 38 projedeki 3 bin konut; indirim, düşük faiz, uzun vade gibi çeşitli ödeme seçenekleriyle tüketiciye sunuluyor.

Ev almak isteyen ‘kazanca’ koştu

Bahçeşehir ilk sırada

Hakan Gedikli, kampanyanın geride kalan ilk haftasında projelerin satış ofislerine 5 binin üzerinde tüketici geldiğini, alınan kapora sayısının ise 500 olduğunu ifade etti. Hakan Gedikli, “İnsanların yaz tatili devam ediyor, okullar açılmadı. Ekonomide bir durgunluk havası olsa da hem hükümet, hem de sektör var gücüyle çalışıyor. Bu ortamda 500 bağımsız birim için alınan kapora oldukça büyük önem taşıyor. Özel firmaların desteğiyle kampanya sonunda çok iyi satış rakamlarına ulaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

Hakan Gedikli, Emlak Konut’un kampanyaya dahil tüm projeleri içinde en büyük ilginin Hoşdere, Bahçeşehir ve Başakşehir bölgesine olduğunu dile getirdi. Bu bölgedeki projelerde metrekare fiyatlarının daha uygun olduğunu kaydeden Gedikli, kampanyanın ilerleyen günlerinde büyük başarı beklediklerini belirtti. Gedikli, 31 Ekim’de sona erecek kampanyanın bitişinde 3 bini aşan bağımsız bölüm satışı karşılığında 3 milyar lira gelir beklediklerini hatırlattı.

Riva konutları satışa çıkıyor

Emlak Konut’un 3. ve 4. çeyrek hedefleriyle paralel ilerlemeye devam ettiği bilgisini veren Hakan Gedikli, yakın zamanda Riva, Bizim Mahalle ve İzmir projelerini satışa çıkaracaklarını ifade etti. Gedikli, THY ile yeni havalimanı yakınında hayata geçirdikleri projede ise tasarım aşamasını bitirdiklerini kaydetti.

Ev almak isteyen ‘kazanca’ koştu

‘Dövizini bozdur’

Kampanyada konutun satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacak. Yüzde 10 peşinatı döviz veya altını bozdurup ödeyenlere kur artışı oranında bir indirim daha yapılacak. 12. ve 24. ayda yüzde 15’şer 2 ara ödeme var. Kalan yüzde 60’lık tutar için ise 0.98 faiz ile 120 ay vade imkanı var.