Ekonomi ‘Ev hanımlarına prim desteği gündemimizde’

‘Ev hanımlarına prim desteği gündemimizde’

18.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur’luların prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200’e düşürülmesine ilişkin, “Orta Vadeli Plan’da hayata geçireceğiz. O söz mutlaka yerine gelecek” dedi. Ev hanımlarına emeklilik vaadinin de gündemlerinde olduğunu söyledi.

‘Ev hanımlarına prim desteği gündemimizde’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / Ankara - Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılan ek zam için, “Emeklilerle ilgili yapılan bu iyileştirmeler çok anlamlı olacak. Çok güzel bir yıla girdik” değerlendirmesinde bulundu. Bağ-Kur’luların emeklilik prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200’e düşürülmesine ilişkin seçim vaadinin hatırlatılması üzerine Işıkhan, “Onu Orta Vadeli Plan’da hayata geçireceğiz, sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek, ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor” dedi. Ev kadınlarına verilecek prim desteğiyle ilgili takvimin nasıl işleyeceğine ilişkin soruya ise Işıkhan’ın yanıtı, “Gündemimizde var, orta vadede madde madde ele alacağız. Tamamen bütçe disiplinine bağlı. Enflasyon hedefimizi tutturduk, refah artışını da gerçekleştirmiş olacağız. Refahta artış olduktan sonra her şey daha da iyi olacak” şeklinde oldu.

Haberin Devamı

UZAKTAN ÇALIŞMA

Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu koordinasyonunda yapılan iş kanunlarına yönelik toplantının verimli geçtiğini aktarırken, “Cumhurbaşkanlığı hükümeti sisteminde politika kurulları çok önemli yere sahip. Önemli politika stratejileri geliştiriliyor. 19 kanunla ilgili işlemeyen maddeler var. Çok eskiden geçerli olan maddeler söz konusu, bunların azaltılmaları yönünde... Esnek çalışma ve uzaktan çalışma gibi modelleri de kapsayacak. Sadece ön görüşmeleri gerçekleştirdik, şu an bir takvim yok” diye konuştu.