Ekonomi Faiz yükseldi

Faiz yükseldi

25.10.2013 - 12:04 | Son Güncellenme:

.

Faiz yükseldi

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 7,60'a yükseldi. Dün Türk Lirası'ndaki değer kaybına paralel kar satışlarına maruz kalan gösterge tahvilde, bileşik faiz gün sonunda yüzde 7,57 seviyesinden kapandı.

Haberin Devamı

Kısa vadeli faizler 5-10 baz puan, uzun vadeli faizler ise 15-20 baz puan arasında yükseldi. Türk Lirası'ndaki zayıf seyrin tahvil piyasasında faizlerin kalıcı bir şekilde gerilemesini engellemeye devam ettiğini belirten analistler, piyasada faizlerin kalıcı bir şekilde düşmesi için TL'nin piyasayı desteklemesi gerektiğini ifade ediyor.

Analistler, dün TL'nin gelişmekte olan ülke para birimleri içinde en kötü performansı gösterdiğini belirtiyor. Dün Dolar/TL paritesi 1,9798 seviyesinden başladığı günü 1,9863'dan tamamladıktan sonra şu dakikalarda 1,9868 seviyelerinde işlem görüyor. Yurt içinde ekim ayı iktisadi yönelim anketi ve kapasite kullanım oranı ile ABD'deki dayanıklı mal siparişi verilerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirten analistler, TL'deki zayıf seyrin devam etmesi durumunda faizlerdeki yükselişin devam edebileceğini kaydediyor.