Ekonomi Faizsiz krediye hücum!

Faizsiz krediye hücum!

20.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

KOBİ’lere yönelik 50 bin liralık faizsiz krediye yoğun ilgi var. Kredi programından yararlanmak için KOSGEB’e kayıt olmak yeterli

Faizsiz  krediye hücum

15 bin Küçük ve Orta Büyüklükte İşletme (KOBİ) için 50 bin liralık faizsiz krediye başvurular başladı. Çok sayıda bankanın katıldığı kredi programından yararlanmak için KOSGEB’e kayıt olmak yeterli.

Haberin Devamı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) 15 bin KOBİ’ye sunulacak 50 bin liralık “Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” için başvurular dün saat 09.00’da başladı.

Büyük ilgi var

Başvurular 21 Aralık saat 23.59’a kadar yapılacak. 50 bin TL’lik krediden yararlanmak için KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmak gerekiyor. Kayıt yaptıranlar, başkanlığın KOBİ sayfasına girecek ve ilgili alanları doldurarak sayfaların çıktısını alacak. Bu çıktı ve istenen evraklarla bankalara başvuranlar, şartları sağlaması halinde krediden yararlanacak.

Üst limiti 50 bin lira olan kredi peşin olarak alınacak; ilk 12 ayı geri ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ayda faizsiz şekilde geri ödenecek. Onaylanan krediler Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası, QNB Finansbank, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi ya da doğrudan Kredi Garanti Fonu’ndan alınabilecek.

Haberin Devamı

KOSGEB başvuruları onaylasa da, bankalar kredi verip vermeme ya da KOSGEB tarafından onaylanan kredi miktarını değiştirme şansına sahip olacak.

Programa ilgi, önceden başladı. KOSGEB’den yapılan açıklamada, 10 Aralık’tan bugüne kadar veritabanına yeni kaydolan firma sayısı 105 bin 463 ve aynı dönemde KOBİ bilgi beyannamesini güncelleyen firma sayısının ise 178 bin 629’u bulduğu bildirildi.

Sahtekârlık uyarısı

KOSGEB, vatandaşları sahtekarlık konusunda da uyardı. Buna göre, SMS yoluyla yapılan kredi tekliflerine yanıt verilmemesi gerekiyor. KOSGEB, KOBİ’lerden kredi aracılığı adı altında para isteyenler ve işletme şifresinin kaybedilmemesi konusunda da uyarıda bulundu.

Sistemdeki veritabanı kaydı şartı nedeniyle yavaşlama oluşsa dahi başvurular kredi süresince devam edecek. Başvurular http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adresinden yapılabilecek.

Kayıt sırasında işletme adı, tam ünvanı, işletmenin statüsü, vergi dairesi, NACE kodu gibi bilgiler girilecek. Katılım formu, sözleşme, kira kontratı, proforma fatura gibi ek belgelerde sadece TL üzerinden işlem yapılanlar kabul edilecek, dolar ve euro ile yapılan işlemler dikkate alınmayacak.

Haberin Devamı

Palandöken: Geç kalmayın

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, KOSGEB veritabanına kayıtlı KOBİ’lerin de bilgilerini güncellemesi gerektiği vurgulayarak, “50 bin liralık kredi için geç kalmayın” dedi. Palandöken, kredi onaylanma sürecinde başvuru sırasına göre herhangi bir öncelik söz konusu olmadığını belirterek söyledi. kampanya kapsamında toplam 750 milyon liralık kredi verilmesi planlanıyor.

Yazarlar