Ekonomi Fenerbahçe yatırımcısını uçurdu

Fenerbahçe yatırımcısını uçurdu

24.04.2012 - 10:19 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Sportif AŞ’nin, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören hisseleri yüzde 8 oranında değer kazandı.Galatasaray'ın hisseleri ise yaklaşık yüzde 6 değer kaybetti.

Fenerbahçe yatırımcısını uçurdu

Fenerbahçe'nin hafta sonu oynanan Galatasaray derbisinden galip ayrılarak şampiyonluk şansını artırması kulübün borsada işlem gören hisselerine de olumlu etki yaptı. Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 8 yükselirken, maçı kaybeden Galatasaray'ın hisseleri ise yaklaşık yüzde 6 değer kaybetti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Sportif AŞ'nin, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören hisseleri seans açılışın ardından yüzde 8 oranında değer kazandı. En yüksekte 56.75 lira seviyesini gören hisseler daha sonra gelen satışla 54.50 liraya geldi. Hisselerin bu fiyattaki günlük değer artışı yüzde 5.8 oldu.

Kulübün, bu fiyat seviyesinde piyasa değeri 1 milyar 350 milyon lira seviyesinde bulunuyor.

GALATASARAY'DA YÜZDE 6 KAYIP

Diğer taraftan maçı 2-1'lik skorla kaybeden Galatasaray'ın hisseleri yüzde 6'yı aşan kayıpla 210 liraya kadar geldi. Süper finalin diğer iki takımı Beşiktaş'ın ve Trabzonspor'un hisselerinde de satışlar hakim.Beşiktaş hisseleri yüzde 4.5'lik kayıpla 5.5 liradan, Trabzonspor hisseleri ise yüzde 2.2'lik düşüşle 11 lira seviyesinden işlem görüyor.