Ekonomi FETÖ küresel düzene tehdit

FETÖ küresel düzene tehdit

04.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Güçlü Ekonomi Güçlü Türkiye’ başlıklı toplantıda 49 ülkenin İstanbul başkonsolosu ve üst düzey temsilcilerini bir araya getiren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, “15 Temmuz terörünün püskürtülmesi sadece Türkiye için değil dünya için çok önemli ve hayati bir eşiktir. 15 Temmuz kalkışması asker elbisesi giymiş uluslararası terör örgütü FETÖ’nün (Fetullahçı Terör Örgütü) küresel düzeni tehdit etmesidir” dedi.

FETÖ küresel düzene tehdit

Toplantıda 15 Temmuz darbe girişiminin hem Türkiye, hem de uluslararası piyasalara yansıması değerlendirildi.

49 ülkenin İstanbul başkonsoloslarının da içinde bulunduğu 67 üst düzey temsilcinin katıldığı toplantıda konuşan İngiltere’nin Başkonsolos Vekili Nicholas Kay, İngiltere’nin yaşananları net bir şekilde kınadığı belirterek, “İngiltere’nin duruşu nettir. Türk halkının yanında yer almaktadır. İngiltere’nin Türkiye’yle önemli ekonomik bağları var. Bunlar devam edecek” dedi.

Alnınızın akıyla

Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Yousaf Junaid Türk halkını bu süreçten alnının akıyla çıktığı için kutlayarak, “Pakistan hükümeti ve halkı darbe girişimini şiddetle kınadı, Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma olacağını söyledi. Türkiye ve Pakistan iki kardeş ülke” ifadelerini kullandı.

İran İstanbul Başkonsolusu Mohsen Mortezaeifar da, şehitlere rahmet dilediğini belirterek, “Bu yasadışı kalkışmayı kınıyorum. İran hükümeti halk tarafından seçilmiş Türk hükümeti ve milletinin yanındadır” diye konuştu.

Demokrasi kazandı

İTO Başkanı Çağlar da konuşmasında şunları kaydetti:

“Bölgesel temelli ya da ülke bazındaki her türlü istikrarsızlık tüm dünya için bir tehdittir. 15 Temmuz akşamından bu yana yaşadığımız olaylara da bu açıdan bakmak gerekiyor. Zira 15 Temmuz kalkışması asker elbisesi giymiş uluslararası terör örgütü FETÖ’nün küresel düzeni tehdit etmesidir. 16 Temmuz sabahı teröristler emellerine ulaşmış olsalardı demokratik kurum ve kurallar yıkılacak, kaotik bir ortam oluşacaktı. Yaşanabilecek siyasal istikrarsızlık sadece 79 milyon vatandaşımız için değil, pek çok ülkeyi etkileyecek derin bir bunalımın da ayak sesleri olabilirdi. Dolayısıyla 15 Temmuz terörünün püskürtülmesi sadece Türkiye için değil, tüm dünya ülkeleri için çok önemli bir eşik olmuştur. Türkiye 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece dünyadaki huzurun tesisi adına çok büyük bir sınav vermiştir. Ne mutlu ki demokrasi ve dünya barışı kazanmıştır.”