Ekonomi Fiber ağ uzunluğu 435 bin km oldu

Fiber ağ uzunluğu 435 bin km oldu

02.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uçtan uca fiber altyapı çalışmalarını Türkiye’nin 81 ilinde sürdüren Türk Telekom’un, 2023 yılını 2024’e bağlayan 31 Aralık gecesinde Çanakkale’de gerçekleştirdiği çalışmalar ile ülke genelindeki fiber ağ uzunluğu 435 bin kilometreye ulaştı.

Fiber ağ uzunluğu 435 bin km oldu

Yapılan açıklamaya göre Türk Telekom, deniz altındaki birçok farklı noktadan hat çekerek tarihi Gelibolu Yarımadası ve Türkiye’nin en batısında yer alan Gökçeada’yı fiberleştirdi.

Haberin Devamı

Yeni yılı, Çanakkale’nin Karacaören Köyü’nde, fiber dönüşüm operasyonları yürüten saha çalışanlarıyla birlikte Çanakkale’de karşılayan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Memleketin bir şehrinde değil her şehrinde” aralıksız çalıştıklarını belirterek “Yeni dijital dünyanın gereksinim duyduğu hızlı ve kesintisiz iletişim hizmetini sunmak için Türkiye’nin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine kadar her köşesini fiber ağlarla örüyoruz. Milli mücadele ruhunu yansıtan güzide şehrimiz Çanakkale’de fiber altyapı yatırımlarımız ve yüksek teknolojimiz ile dijital geleceğin inşasına katkı sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

Konuyla ilgili açıklamada, “Türk Telekom, altyapı operasyonlarıyla Çanakkale’nin 12 ilçesinden 11’inde kullanıcılarına 1000 Mbps hızında internet hizmeti sunuyor. Türk Telekom’un fiber dönüşüm çalışmaları ile Çanakkale Merkez’de kırsal alanlar da dahil olmak üzere fiberleşme oranı yüzde 97’ye yükseldi. Tarihi Yarımada’ya deniz altından geçen birçok farklı hatla altyapı götüren Türk Telekom, Gelibolu’daki fiberleşme oranını yüzde 94’e, Türkiye’nin en batısında yer alan Gökçeada’da ise yüzde 96’ya çıkardı” denildi.