Ekonomi FİKİRTEPE BEŞ YIL SONRA YENİ BİR KENT OLACAK

FİKİRTEPE BEŞ YIL SONRA YENİ BİR KENT OLACAK

09.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Riskli bölge ilan edilmesiyle yeni bir sürecin başladığı Fikirtepe’de son planları bekleyen firmalardan biri olan Nuhoğlu İnşaat’ın Başkanı Ali Nuhoğlu, “Bölge 5 yıl sonra bambaşka hal alacak. Talepte herhangi bir sıkıntı yaşanmaz” dedi

FİKİRTEPE BEŞ YIL SONRA YENİ BİR KENT OLACAK

Fikirtepe’de tıkanan sürecin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın müdahalesiyle açıldığını belirten Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, şu aşamada yeni planların yapılmasını beklediklerini söyledi.
Bakanlığın bölgedeki yoğunluk ve projelerin ilerlememesi nedeniyle bölgeyi riskli alan ilan ettiğini vurgulayan Nuhoğlu, “Bakanlığın sağlıklı bir çalışma yaptığını düşünüyorum. Bölgedeki tüm firmalardan bilgileri toplayıp bölgenin envanterini çıkarıyorlar. Kimler taşınmış, hangi binalar yıkılmış bunlar tespit ediliyor” dedi.

Yeni plan bekleniyor
Bakanlığın, bölgeyi enine boyuna incelediğini ve buna göre bir karar vereceğini dile getiren Nuhoğlu, “Yollar genişletilebilir. Yeşil alanlar artırılabilir. Bir adadan bir başka adaya emsal artırımı yapılabilir. Şu anda bir geçiş dönemi yaşanıyor” dedi.
Bu bilgileri toplayan ve bölgenin envanterini çıkaran Bakanlığın kısa süre içinde karar vermesini beklediklerinin altını çizen Nuhoğlu, şunları söyledi:
“Buradaki amaç süreci hızlandırmaktı ve Bakanlık da öyle yapıyor. Yeni planlamalarla birlikte Fikirtepe’de bazı değişiklikler olabilir. Ama anlaşma sağlayan adalarda hızla projeler gerçekleşecektir. Mesela biz hak sahipleriyle yüzde 100 oranında anlaştık. Bakanlığın bu tür projelere öncelik vermesini bekliyoruz. Yüzlerce insan bir araya gelip bir anlaşma sağlanmışsa bunun ödüllendirilmesi gerek.”

‘Talepte sıkıntı olmaz’
Ali Nuhoğlu, dönüşümle birlikte Fikirtepe’de yaklaşık 50 bin konutun yapılacağını belirterek, talep sıkıntısı yaşanmayacağını ve konutlara alıcıların ilgi göstermesini beklediklerini söyledi.
İlk adada daha önce ön satışa çıktıklarında projeye gelen talepten memnun olduklarını vurgulayan Nuhoğlu, şunları kaydetti:
“Bölge kamunun güvencesinde. Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edildi. Biz ön satışa çıktığımızda iyi bir talep almıştık ama bölge şu aşamadan sonra çok daha yüksek talep toplayacaktır. Eskiden bölgeni akıbeti ne olur deniyordu ama artık bu endişeler kalktı. Burası kısa sürede dönüşmeye başlayacak. 5 yıl sonra bambaşka bir görünüme kavuşacak.
Hem yerli hem de yabancı yatırımcıların bölgeye gelmesini bekliyorum. Bu noktada satışa çıkacak projelerin fiyatlandırmasını doğru yapmak ve işlevsel projeler tasarlamak gerekiyor. Biz ön satışa mütevazi kâr marjlarıyla metrekaresi 5 bin liradan satışa çıkmıştık.”

Haberin Devamı

‘Bölgede yüksek rant yok’

Fikirtepe’de firmaların hak sahipleriyle yüzde 55 civarında anlaşma yaptıklarını belirten Nuhoğlu, “Bu inşaat firması açısından yüksek bir maliyet. İnşaatın yapım maliyeti de var. Vatandaşların ise büyük bölümü küçük paydaş. Verilen daireler çok sayıda kişi tarafından paylaşılacak. Orada iki taraf için de fazla bir rant söz konusu değil” diye konuştu.

2 adada yüzde 100 anlaştı

Ali Nuhoğlu, Fikirtepe’de 2 adayla ilgili proje geliştirdiklerini anlatarak, şu bilgileri verdi:
“Birinci adayı yıktık. Burada 200’ün üzerinde hak sahibi var. Bunların hak mağduriyetini gideriyoruz. Bu adadaki projeyle ilgili ön talep topluyorduk ama şu anda durdurduk. Yeni süreç başlayınca hemen satışlara da başlayacağız. İkinci adada da yüzde 100 oranında anlaştık ve aynı şekilde Bakanlığın yeni kararını bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Bölgede 64 ada dönüşecek

Fikirtepe’deki toplam ada sayısının 64 olduğunu ve bu adaların tamamının dönüşmesiyle birlikte yeni ve modern bir kent ortaya çıkacağını anlatan Nuhoğlu, “Artık bölge bir bütün halinde dönüşebilir. 2/3 kuralı neredeyse tüm adalarda dönüşümün önünü açacak. 2 yıl içinde yıkılmayan yapı adası kalmayacak” diye konuştu.
Kurtköy’ün Arma’sında daire alanlara ‘Ramazan hediyesi’

Okkalar İnşaat’ın Kurtköy’ün en işlek caddesi üzerinde bulunan Arma Residence projesi Ramazan boyunca devam edecek bir kampanya başlattı.
Ramazan kampanyasında genel avantajların yanı sıra konut alan herkese LG’den 10 bin liraya varan hediye çeki veriliyor. Projeden 3+1 konut alanlar 10 bin lira değerinde, 2+1 konut alanlar 7 bin lira , 1+1 konut alanlar 5 bin lira değerinde, 1+0 konut alanlar ise 4 bin lira değerinde LG hediye çekine sahip oluyor.
Söz konusu hediye çekleri, anlaşmalı LG yetkili mağazasında satılan bilgisayar, TV, cep telefonu, ses sistemi gibi ürünlerin yanı sıra tüm beyaz eşyalar için kullanılabilecek.
Öte yandan, ARMA Residence’da diğer ödeme avantajları da devam ediyor. Ödemenin tamamını peşin yapan alıcılar için yüzde 5 indirim uygulanıyor. Banka kredisi imkânı olan projede kredili alımlarda uygun indirimler yapılıyor. Ayrıca peşinatın teslimde ödenmesi, ödemenin 12 ay vadeye yayılması gibi cazip ödeme seçenekleri de sunuluyor.

% 60 tamamlandı
Konuyla ilgili açıklamalar yapan Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, Konya merkezli bir şirket olarak İstanbul’daki prestij projesi olarak tanımladıkları Arma Residence’a gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, projede yer alan konutların yarısından fazlasının, dükkânların ise tamamının satıldığını ifade etti.
İnşaatın yüzde 60’ını geride bıraktıklarını söyleyen Okka, “Geniş sosyal imkânlarıyla birlikte sakinlere tüm hizmetlerin sunulacağı rezidans konseptli projede, teknolojinin öncü firması LG ile Ramazan döneminde güçlerimizi birleştirdik” dedi.

Haberin Devamı

3 metre tavan yüksekliği
Arma Residence’da, büyüklükleri 48 ile 235 metrekare arasında değişen 264 bağımsız birim bulunuyor. 30 milyon lira yatırım bedeliyle inşa edilen, 30 bin metrekare inşaat alanına sahip proje, sadece 3 bin metrekarelik taban alanı üzerine inşa ediliyor.
Projede net 3 metre kat yüksekliğe sahip ev-ofisler bulunuyor.
Projede, toplantı odaları, yüzme havuzu, fitness center, restoran ile basketbol, voleybol, futbol sahası olan çok amaçlı spor tesisleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Altın Boynuz’a 5 yeni otel geliyor

İstanbul’un en değerli alanlarından birisi olan Altın Boynuz Haliç’e, yeni turizm yatırımları geliyor. Yabancı yatırımcı Amplio’nun 2011 yılında bölgeye Hilton Garden Inn’i getirmesinin ardından, yerli ve yabancı yatırımcılar da turizm projelerini harekete geçirdiler. Bölgede gelecek yıl içinde 5 yeni otel daha hizmete geçmeye hazırlanıyor. Yaklaşık olarak 500 milyon dolarlık turizm yatırımının yapıldığı bölgedeki yatak kapasitesi de 1500’e çıkacak.
Bölgede yakın zamanda faaliyete geçecek otellerden biri, sektörün önemli markalarından Mövenpick. Ayrıca mobilya sektörünün önemli firmalarından yerli Lazzoni de bölgede bir otel yapıyor. İsimleri henüz belli olmayan 3 otelin inşası ise sürüyor.
Haliç Kongre Merkezi, Santral İstanbul, Rahmi Koç Müzesi, MiniaTürk gibi sosyal alanların bulunduğu bölgenin, Maslak, Levent, Taksim, Eminönü, Beşiktaş gibi merkezlere yakınlığı da önemli rol oynuyor. .

Haberin Devamı

Güneşli, İstanbul’un yeni konut merkezi

Güneşli bölgesi, yeni ofis ve konut projeleri ile adından söz ettiriyor. Bunun en önemli nedeni ise Atatürk Havalimanı’nın kuzeyinde TEM ve E-5 Bağlantı Yolu güzergâhında yer alan yaklaşık 600 bin metrekarelik sanayi bölgesinin merkezi iş alanı ilan edilmesi olarak gösteriliyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, üretime dayalı tesislerin taşınmalarının yanı sıra, imar planlarında yapılan düzenlemelerle, bölgede yeni projelerin hayata geçirilmesinin, bölgeyi yeni bir çekim merkezi haline getirdiğini söyledi.
Erilkun, Güneşli’nin önemini arttıran başka unsurlarında bulunduğunu belirterek, “Güneşli bölgesini cazip kılan en önemli unsur elbette ki konumu. Güneşli’nin Atatürk Hava Limanı’na yakın olması ve Basın Ekspres Yolu’yla E-5 ve Tem bağlantı yollarına yakınlığı bölge için önemli bir avantaj” dedi.
Ayrıca bölgeden geçen metronun Güneşli için diğer olumlu bir özellik olarak öne çıktığını anlatan Erilkun, “Bölgede geliştirilebilir alanın bulunması ve bu konuda bakir olması da yeniden yapılanmanın rahatça gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor” diye konuştu.
Erilkun, şunları söyledi:
“Bölgede tamamlanan Ağaoğlu My Residence ve Güneşli Park Projeleri bölgedeki hareketliliğin ilk başlangıcı oldu. Nurol, Babacan, Saray, Kavi, Mutlu, Gül ve Sur Yapı gibi firmaların yaptıkları projelerde karma uygulamaları görebilmek mümkün. Devam eden projelerle yaklaşık 3000’e yakın konut stoğu ortaya çıkacak.”

Ispartakule’de arsanın % 83’ünü yeşile ayırdı

Türkiye İş Bankası, Garanti ve Akbank ile anlaşmalı olan Avrupa Konutları Ispartakule 3’te konutlar hemen teslim ediliyor. 1+1 ve 2+1 konut satışlarının devam ettiği projede, 145 metrekare ile 153 metrekare arasında değişen 3+1 evler ve 171 metrekare 4+1 evlerin satışları sürüyor.
Dikey mimari ile yatay mimariyi birleştiren, Artaş İnşaat tarafından Ispartakule’de inşa edildi. Yüzde 83’ü yeşile ayrılan Avrupa Konutları Ispartakule 3, 644 konuttan meydana geliyor. Aynı zamanda FMV Işık Okulları’nın İstanbul’daki beşinci kampüsü, Avrupa Konutları Ispartakule 3'ün önünde inşa edilen 20 bin metrekarelik komplekste eğitim verecek.

‘Yeni kanal projesi ile Riva yükselişe geçecek’

Kanal Riva projesi ile ilgili açıklamalar yapan Cube İstanbul Başkanı Ceren Kumbasar, bu projeyle çevrenin korunmasının yanı sıra hayata geçirilmesi planlanan kanaldan bir ekonomi yaratılmasının amaçlandığını söyledi. Proje ile kazananın İstanbul olacağını ifade eden Kumbasar, “Kanal Riva Projesi’yle bölge İstanbul’un yeni çekim ve cazibe merkezi olacaktır” dedi.
Kumbasar, “Uygulanacak projeyle, Riva Deresi doğaya uygun şekilde ıslah edilerek turizme kazandırılacak. Kazanan Riva başta olmak üzere İstanbul olacaktır” dedi. Kumbasar, “Tam kapsamlı yapılacak bu projeler sadece çevreye değil ekonomiye de bir katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Başakşehir’deki evleri yılsonunda bitirecek

Mimari tasarımı Serdar Çelik’e ait olan Newista Life’ta konut teslimleri yılsonunda gerçekleştirilecek. Açık bir AVM’nin hizmet vereceği Newista Life’ta her konut için kapalı otopark alanı tahsis ediliyor.
Başakşehir’de 6 bin 749 metrekarelik arsa üzerine kurulan Newista Life, Hasoğlu Yapı tarafından inşa ediliyor. 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçeneklerinin bulunduğu projenin inşaat alanı 19 bin 813 metrekare olarak belirlendi. Newista Life’ta süs havuzları, yürüyüş parkurları, çocuk parkları, cafe, restaurant, dinlenme alanları yer alıyor. 7 bin 174 metrekaresi ticari alana ayrılan projede 43 adet konut bulunuyor.

Kentsel dönüşümlere yalıtımla destek verecek

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan yenileme çalışmaları, şehrin çehresine kazandırdığı yeni ve güvenli yapılar kadar, yalıtımla desteklendiğinde enerji tasarrufuyla da konut sahiplerinin bütçelerine katkıda bulunacak.
Yalıtım desteğiyle öne çıkan IsoVoLL yalıtım sıvası, eski binalarda yüzde 50 enerji tasarrufu sağlarken bu oran yeni binalarda yüzde 70’lere varıyor.
Yalıtımda köpük uygulamaya oranla daha kolay uygulanan ve binayı tek parça halinde sarma özelliğiyle dikkat çeken IsoVoLL yalıtım sıvaları, parçalı yalıtım uygulamalarına göre ağırlıkta birkaç tona kadar tasarruf sağlamasıyla da farkını ortaya koyuyor.