Ekonomi Fikirtepe’de hedef büyüttü ‘ada sayısını’ ikiye çıkardı

Fikirtepe’de hedef büyüttü ‘ada sayısını’ ikiye çıkardı

21.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Fikirtepe’de daha önce bir adada proje gerçekleştirmeyi planlayan Baysaş, ada sayısını ikiye çıkardı. Toplamda 516 yapıyı dönüştürecek olan firma, ruhsatı ise iki ay içinde almayı planlıyor

Fikirtepe’de hedef büyüttü ‘ada sayısını’ ikiye çıkardı

Fikirtepe’yi Anadolu yakasının en prestijli bölgelerinden biri haline dönüştürecek çeşitli nedenlerle uzayan kentsel dönüşüm sürecinde işler yoluna girdi.
Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın riskli alan ilan etmesinin ardından, hazırlanan master plan çerçevesinde dönüşecek olan Fikirtepe’de daha önce 253 binanın bulunduğu bir adada kentsel dönüşüm projesi hayata geçireceğini açıklayan Baysaş, proje gerçekleştireceği ada sayısını ikiye çıkarttı.
Böylelikle Baysaş, Fikirtepe’de iki ada, 147 parselde toplam 516 yapıyı dönüştürecek. Yıkımlara devam eden Baysaş, iki ay içinde ruhsatı alıp projeye başlamayı planlıyor.
Baysaş Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe’de yaklaşık 3 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm sürecinde dönem denem sıkıntılar yaşandığını ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Fikirtepe’yi riskli alan ilan etmesiyle planlı ve sağlıklı bir kentsel dönüşüm sürecinin önünün açıldığını söyledi. Sıkıntılı dönemlerde karamsarlığa kapılmayıp çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:
“Birbirine komşu iki adada proje yapacağız. Her iki ada yaklaşık 12 biner metrekareden oluşuyor. 24 bin metrekarelik bir alanda toplam 516 binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz. Toplam inşaat alanımız 180 bin metrekare civarında. Bu alanın yüzde 40’ını yeşil alan ve sosyal donatı alanlarına ayırıyoruz.”

Ticari alan da olacak
Fikirtepe’de planlı ve sağlıklı bir kentsel dönüşüm için kentsel tasarım ve master plan çalışması yapıldığına dikkat çeken Şemsettin Aydın, Baysaş olarak da projelerini bu planlar çerçevesinde hazırladıklarını anlatarak, şunları söyledi:
“Birinci proje adasında 26’şar kattan oluşan 3 blok yer alacak. Diğer adada ise 2 blok yer alacak. Projemiz, konutlardan ve blok altında bulunan bazada yer alacak ticari alanlardan oluşacak. Proje içinde ayrılan geniş yeşil alan ve sosyal donatı alanları içinde İspanyol Merdivenleri ve yürüyüş alanları bulunuyor. Projemiz duvarlarla örülü bir site değil, 24 saat yaşayan bir merkez olarak planlandı.”

Yıkımlar başladı
Proje alanı için yıkım ve hafriyat ruhsatlarını aldıklarını ve yıkımların devam ettiği bilgisini veren Şemsettin Aydın, mimari ekibin, yeni plan notları ve Fikirtepe master planı çerçevesi içinde proje çalışmalarına devam ettiğini kaydetti. Aydın, mimari proje çalışmalarının kısa sürede tamamlanarak 2 ay içinde de ruhsat sürecinin tamamlanacağı bilgisini verdi.
Aydın, 2014’ün Mart ya da Nisan ayında eş zamanlı olarak her iki adada da projenin satışına başlayacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

‘Anadolu yakasının yeni yıldızı’
Fikirtepe’nin, Anadolu yakasının en merkezi konumunda yer aldığını belirten Şemsettin Aydın, şöyle konuştu:
“TEM bağlantı yoluna yakın, E-5’in hemen yanı başındaki Fikirtepe Anadolu’nun Avrupa’ya açılan kapısı olarak değerlendirilebilir. İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan Fikirtepe, nitelikli projelerin hayata geçmesiyle birlikte, İstanbul’un en merkezi, en prestijli yaşam, iş, ticaret alanlarından biri haline dönüşecek.”
‘Fikirtepe’nin çevresinde bulunan üniversiteler de Fikirtepe’yi cazip kılacak etkenler arasında yer alıyor’ diyen Şemsettin Aydın, “Fikirtepe, 7/24 yaşayan bir merkez olarak, yerel alıcıların yanı sıra, yabancı alıcılarından da ilk tercih edecekleri bölgelerin başında gelecek” diye belirtti.

Haberin Devamı

İMSAD’ın 2014 beklentisi yüzde 5 büyüme

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) ‘İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sektörünün 2013 Yılı Değerlendirmesi’ raporunda, özel sektörün ivmesiyle inşaat sektörünün 2014 yılında büyümeye devam edeceği 2014’ün aynı zamanda tasarruf yılı ilan edildiğine değinilen rapora göre, özel sektör yatırım harcamalarında hedeflenen büyüme yüzde 5.6 oranında olacak. Buna bağlı olarak 2014 yılında özel sektörün sürükleyeceği inşaat sektöründe yüzde 5 büyüme gerçekleşecek.
Kamu inşaat harcamalarının yıl genelinde yüzde 30’u aşan oranda büyüdüğüne ve inşaat sektöründeki büyümede etkin olduğuna işaret edilen raporda, 2014 yılında Türkiye ekonomisi için yüzde 4 oranında büyüme hedefi konulduğu, tüketim harcamalarında ise yüzde 3.2 büyüme öngörüldüğü aktarıldı.

‘Ekonomiden hızlı büyüdü’
Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, 2013 yılını yüzde 6 oranında büyüme ile kapatması beklenen inşaat sektörünün, yüzde 4 civarında büyümesi beklenen ekonomiden daha hızlı bir büyüme performansı gösterdiğini ifade etti.
Son 6 çeyrektir küçülen özel sektör inşaat harcamalarının da üçüncü çeyrekte yüzde 7.5 oranıyla yeniden büyüme sürecine girdiğini belirten Yetişener, bu büyümenin yılın son çeyreğinde de devam ettiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Besa Kule, Ankara’nın yeni iş merkezi olacak

Bu zamana kadar birbirinden başarılı çok sayıda konut ve AVM projesine imza atan Besa İnşaat, yeni projesi Besa Kule ile şimdi de Başkent iş dünyasını bir araya getirmeyi hedefliyor.
Besa Kule’yi inşa ederken bünyesindeki ofis katları ve mağazalarda yüksek konforun yanında yaşamı kolaylaştıracak her ayrıntıyı titizlikle ele aldıklarını vurgulayan Besa İnşaat yetkilisi Efe Bezci, projelerinin bulunduğu özel lokasyon nedeniyle aynı zamanda Ankara’da yeni bir adres ortaya çıkaracağını belirtti.
Başkent’te iş dünyasının buluşma noktası olan Çukurambar’da inşaatı devam eden Besa Kule,
7590 metrekare arsada hayata geçiriliyor. Yatay ve dikey konumlu 2 bloktan oluşan proje, yer altı ve yer üstü toplu taşıma duraklarına yakın konumuyla da kolay ulaşım imkânı sağlıyor.
Besa Kule’de, 2 blokta toplam 104 ofis ve 25 mağaza yer alıyor.
Projede her katta balkonlara ve B Blokta iç bahçeye yer veriliyor.

Tarife gerek yok
Bezci şunları söyledi:
“Zaten büyük yoğunluk yaşayan iş dünyasında adres tarifinde bulunmak en büyük stres kaynaklarından biri. Ayrıca marka değeri güçlü bir firma kendini tanımlarken, adres kaynağı olarak başka bir firmadan bahsetmek istemiyor. İşte Besa Kule, bu özelliği ile de öne çıkacak.
Çok hareketli bir kavşakta bulunan proje, aynı zamanda iki metro durağı arasında ve yürüme mesafesindeki konumundan dolayı adres özelliği taşıyacak.”

Haberin Devamı

‘Oturmadığın dönemde kirala’ sistemi başlattı

Özyurtlar İnşaat’ın otel-rezidans projesi N5 Suites’ten daire alanlar kullanmadıkları dönemde evlerini kiraya verebilecek. Böylece N5 Suites’i tercih edenler hem ev sahibi olacak hem de ekstra bir gelir elde edecek.
Şuana kadar yüzde 50’si satılan projeden ev alanlar otel misafirleriyle aynı imkânlara sahip olacak. N5 Suites’te oturmadığın dönemde kirala yöntemini uygulayacaklarını söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Daire sakinlerimiz oturmadıkları dönemde evlerini otel şartlarında kiraya verebilecek. Böylece ekstra bir gelir elde edecek” dedi.
N5 Suites’in yabancı yatırımcıların yanı sıra Anadolulu işadamlarından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Özyurt, “Projemizde 132’si otel odası, 190’ı daire, 8’i dükkan olmak üzere toplam 330 bağımsız bölüm bulunuyor. 132 odalı projede 101 adet 1+0 ve 31 adet de 1+1 daire bulunuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

HAZİRAN 2015’TE TESLİM
Yapımına mayıs ayında başlanan projenin 2015 Haziran’ında teslim edileceğini belirten Tamer Özyurt, “Projemiz çok yeni olmasına rağmen daireler hızla tükeniyor. Hem konforlu bir hayat sürmek hem de iyi bir yatırım yapmak isteyenleri N5 Suites’i görmeye bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Zeytinburnu Kazlıçeşme ihalesine yoğun talep

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olan Emlak Konut GYO, portföyünde önemli bir yere sahip olan Zeytinburnu Kazlıçeşme’deki 111 bin 262 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmazını ihaleye çıkaracak.
Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı işi olarak gerçekleşecek ihalenin tarihi 24 Aralık 2013.
Ticaret, konut, turizm, dini ve eğitim tesis alanlarını kapsayan taşınmazların inşaat alanı 225 bin 906 metrekare.
24 Aralık Salı günü 14.30’da gerçekleştirilecek ihale ile ilgili Emlak Konut GYO, inşaat firmalarının büyük
ilgi gösterdiğini ve çok sayıda dosya alındığını açıkladı.

Kağıthane’de 5 bin lira peşinatla ev satıyor

Timur Gayrimenkul projesi olan Nef Kağıthane 08 projesinde 5 bin lira peşinatla konut sahibi olunabiliyor.
14 katlı 2 bloktan meydana gelen projede 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sıralanıyor.
Mimari tasarımı Dome Partners imzasını taşıyan Nef Kağıthane 08, 146 dairelik bir proje. 2016 yılının Haziran ayında tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanan Nef Kağıthane 08, 1.678 metrekare alan sahip. 3 adet mağazanın hizmet vereceği proje, Çağlayan’a 1,5 kilometre, Taksim- Beşiktaş-Dolmabahçe’ye 2,9 kilometre mesafede yükseliyor.

Son projesini yeni yılda görücüye çıkaracak

Eba İnşaat’ın Küçükçekmece’de hayata geçirdiği Cennet Koru projesinde satışlar 16 Ocak 2014 günü başlıyor.
93 bin metrekarelik inşaat alanından meydana gelmekte olan Cennet Koru Evleri’nde konutlar 1+1 ve 5+1 arasında tasarlandı. Satılabilir konut alanı 64 bin metrekare olan Cennet Koru projesinde dairelerin haricinde ticari birimler de yer alıyor. Toplam 423 daireden meydana gelen proje konum itibariyle Atatürk Havalimanı başta olmak sağlık ve eğitim kuruluşlarına yakın bir mesafede yükseliyor.

Yüzde 10 peşinata 48 ay sıfır faiz yaptı

Hiper Gayrimenkul Geliştirme tarafından hayata geçirilen Future Park İstanbul, Esenyurt’ta konumlandırılıyor. Arsa alanı 35 bin metrekare olan Future Park İstanbul’da otel bloğu, 3 katlı alışveriş merkezi ve 4 katlı spor salonu bulunuyor.
Örnek dairelerin hazır olduğu projede, kişiye özel ödeme seçenekleri sunuluyor. Buna göre, projede yüzde 10 peşinat ardından 6 ay sonra yüzde 15 ödeniyor. Geri kalan miktar için 48 aya kadar vade farksız taksit imkânı sunuluyor. 9 blok halinde yükselen projede, 1650 daire yer alıyor. Projenin 2015 yılının Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.

Yazarlar